La regidoria de Normalització Lingüística presenta el nou calendari de Novelda centrat en el context històric del poble

El calendari 2008 del municipi novelder té un caràcter especialment local. La fotografia que corona aquest anuari és una fotografia de José Fernando Martínez que transmet una perspectiva diferent del Castell i Santuari de ‘La Mola’. Les informacions que apareixen a alguns dies de cada mes fan referència a dades històriques i efemèrides rellevants de Novelda, com per exemple el naixement de l’il•lustre Jorge Juan

El regidor i el tècnic de Normalització Lingüística, Sergio Mira i Carles Juan respectivament, han presentat el calendari 2008 que abraça continguts i informacions locals, és a dir, es centra en esdeveniments rellevants de Novelda, tals com el naixement de Jorge Juan, mestre Ramis o la data què es van instaurar alguns monuments del poble. “Es tracta de conéixer millor la ciutat, els personatges il•lustres, les festes, els canvis d´hora, dates com el dia de la segona mona i el segon Dia de Nadal, els recull aquest calendari”, ha comentat Sergio Mira, qui ha afegit que “s´ha pretés noveldaritzat el calendari”. La fotografia de l´anuari pertany a José Fernando Martínez i tracta d´oferir una nova visió del Castell i el Santuari de ‘La Mola’. El proper any el regidor ha avançat que es crearà un certamen de fotografia per seleccionar la imatge del calendari.

Mira ha agraït a Manuel Garcia Terol i el cronista de Novelda, Pau Herrero, la seua “inestimable aportació” en les informacions que poblen el nou anuari 2008.

D´altra banda, el regidor ha advertit que les cartes dels Reis Mags ja s´han enviat a tots els col.legis i durant la inauguració del Betlem, el 21 de desembre a las 19 hores, es repartiran més , decorades amb dibuixos de joguines i el seu corresponent nom escrit en valencià, “perquè d´aquesta manera els xiquets i xiquetes poden aprendre paraules sense castellanitzar-les, al mateix temps que s´han introduït paraules més de moda com ‘mp3’”, ha assenyalat Mira Jordán.

Llibre Pascual Garcia

Normalització Lingüística ha editat un llibre que recull els contes guardonats amb el primer premi del concurs Pascual Garcia des de l´any 1997 fins al 2007. El llibre ha estat il.lustrat amb els dibuixos de Ximo Segura i estarà disponible en el termini d´un mes o dos.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,670SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias