El Festival de la Oralitat es convertix en un espectacle cultural

La italiana Fabiana Costa i l’africà Bertrand N’zoutani han sorprés amb les seues actuacions impregnades d’una identitat pròpia de la seua terra de procedència a l’auditori que ha acudit al Centre Cultural Gómez-Tortosa per veure la segona part del II Festival Internacional de la Paraula i el Gest ‘Novelda Conta’

Tot un espectacle de manifestacions culturals pròpies de Padova, la terra de Fabiana Costa, qui, basant-se en els contes de la seua ‘nona augusta’, la seua iaia, ha relatat una història repleta de trets italians i, de quan en quan, fins i tot el llenguatge. ‘Fiabe popolari d’amore’ tracta del matrimoni de la bella Alèxia, qui es casa amb un home de ‘fatxada’ –amb diners- per acallar les males llengües que diuen que aquesta xica manté relacions íntimes amb un home qualsevol, que tot siga dit, són certes. La gran interpretació de Fabiana Costa, la seua dolçor natual, li han valgut per rebre el sincer aplaudiment del públic i l’acomiadament d’aquesta, emocionada.

L’altre espectable, ‘Les contes du diable blue’, ha estat interpretat pel ‘Griot’ Bertrand N’zoutani, procedent del Congo. Només amb la seua presència els novelders i novelderes han quedat impressionats, doncs aquest ha aparegut a escena amb el vestuari tradicional de la cultura congoresa. La representació de N’zoutani ha estat acompanyada amb el so d’instruments africans que han aconseguit endinsar al públic en la seua cultura, al mateix temps que han possibilitat l’enteniment dels relats més enllà de l’idioma, doncs han estat narrats en francés. El dilema del gall que al Congo en lloc de fer quiquiriquí diu kokorokó, i que en paraules de la tribu d’aquest Griot significa ‘matar al cocodril’, per tant aquest animal cada matí s’enfadava amb el gall, qui incitaba la seua mort. El conte de la ‘dama roja’ ha resultat amb un grau de misticisme que ha mantingut a l’auditori expectant, així com l’últim relat, el del barquer que mata a un passatger perquè creia que a la bossa duia joies, i les volia per a ell, però allò que aquest no sabia era queel passatger resulta ser el Diable.

Aquesta segona part del II Festival Internacional del Gest i la Paraula ‘Novelda Conta’, ha estat enriquidor i replet de marcs i continguts culturals d’altres països que eren desconeguts per als assistents, entre els quals es trobava el regidor de Cultura, Víctor Cremades.

L’acte ha estat presentat per José Manuel Garzón.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,670SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias