Tornada al col·le en temps de coronavirus

Artículo de opinión de Carles Sala, concejal de Compromís

Fa uns dies llegíem a la premsa que “la Comunitat Valenciana és l’única comunitat que té un pla per a l’inici escolar de setembre”, després que les classes se suspengueren el passat mes de març pel coronavirus. La nostra Conselleria d’Educació porta mesos treballant per a fer front a esta situació sobrevinguda i responent a les necessitats de cada moment: habilitant aules online per a professorat i alumnes, reforçant els sistemes informàtics, fent una compra de 14.000 tablets amb connexió a internet a xiquetes i xiquets sense recursos, amb els xecs de supermercat per a les famílies que tenien beca menjador,… La situació ha sigut dura i la resposta de les administracions no sempre ha sigut immediata, però ha arribat.

Una vegada acabat el curs i a punt de començar el nou, sorprén llegir que la nostra Conselleria és l’única que ha fet els deures. A dia de hui, ningú pot aventurar com serà el pròxim curs, si podrà seguir-se de manera presencial, com seria preferible o si les condicions sanitàries empitjoraran i recomanaran que continue de forma telemàtica, però ens tranquil·litza saber que al nostre territori tenim un pla que preveu els possibles escenaris. Un pla treballat i consensuat amb tota la comunitat educativa (professorat, alumnat i famílies) de la pública i la concertada i amb els grups polítics. Un pla que suposa la contractació de 4.370 nous mestres i professors i de més personal no docent (com monitors de menjador) que permetran baixar els alumnes per aula en grups estables de 20 fins a 4t de primària i a partir de 5é en grups on es puga mantindre la distància de seguretat. En cas que es recomane la tornada a casa, es prioritzarà la presencialitat dels més menuts (fins a 1r d’ESO) i dels que acaben etapa educativa (4t d’ESO i 2n de Batx.), mentre que els altres cursos podran dividir-se per a assistir al centre o estudiar des de casa en dies alterns; es farà una segona compra de 15.000 noves tablets i més portàtils i s’habilitaran més aules virtuals, en cas que foren necessàries.

Això que ha fet el Conseller Vicent Marzà és fer POLÍTICA amb majúscules: treballar, planificar, consensuar i acordar. Però no oblidem que al nostre poble també tenim centres municipals: els conservatoris de Música i Dansa i l’Escoleta Infantil. L’Ajuntament de Novelda hauria de treballar també estos possibles plans de contingència amb els centres municipals o simplement, per exemple, preguntar-los quins materials didàctics necessiten, ja que per primera vegada en anys, i gràcies a un acord amb Compromís, el pressupost municipal inclou partides modestes d’entre 1.500 i 2.000 euros per a material didàctic dels nostres centres educatius.

Otras noticias de interés

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,773SeguidoresSeguir
3,950SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES