El novelder Óscar Navarro estrena a Los Angeles un concert en homenatge als clàssics espanyols

El compositor novelder Óscar Navarro és una de les figures més prometedores del panorama musical malgrat a la seua curta trajectòria laboral. Entre les seues últimes creacions dedicades a la província, Navarro va despuntar en l’homenatge a l’exdirector de la Banda Simfònica d’Alacant, Bernabé Sanchís, amb una peça musical que va enlluernar i va delectar per la bellesa i la varietat dels sons que despertava, prolongant durant diversos minuts els aplaudiments del públic en una abarrotada Aula Cultural de la CAM. TEXTO: JUANJO PAYÁ. TRADUCCIÓN: MAGDA RIBELLES

El jove músic novelder estudia composició de música per a cine i televisió a Los Angeles, en l’acadèmia de Steven Spielberg, amb una privilegiada beca a què optaven més de 300 aspirants. I ara, Navarro ha fet un parèntesi amb els seus exàmens, per a estrenar a l’abril una obra de música de cambra per a violí, violoncello i piano en un exclusiu concert organitzat pel cònsol d’Espanya a Los Angeles, Inocencio Arias, en el que participaran un gran nombre de músics espanyols professionals que es troben als Estats Units perfeccionant els seus estudis. Aquestos artistes procedixen dels centres més prestigiosos de tot Amèrica del nord, com la “Universitat del Sud de Califòrnia” o el “The Colburn School of Music”.

L’acte es dividirà en dos parts: d’una banda, es dedicarà a clàssics espanyols com Albéniz o Joaquín Turina i, d’un altre, a nous compositors, on tindrà cabuda precisament l’estrena de l’obra de l’alacantí Óscar Navarro. “En l’arrancada del concert volem aportar el nostre gra d’arena amb els músics d’Espanya”, va apuntar Navarro, “i és que costa molt trobar programes on apareguen compositors espanyols a Los Angeles”.

El concert comptarà, a més, amb la presència del reconegut compositor Javier Navarrete, resident a Los Angeles i que ha col•laborat en les dos pel•lícules de terror de Guillermo del Toro relacionades amb la Guerra Civil Espanyola, “L’espinada del diable” i “El laberint del faune”. Amb aquesta última, ha sigut nominat als Premis Goya i als Oscar en 2006.

Óscar Navarro afirma sobre la seua obra per a violí, violoncello i piano “suposa un gran repte per a mi ja que serà la primera vegada que escric una obra per a aquesta formació, de no més de cinc o sis intèrprets. L’elecció va sorgir per la meua gran admiració cap aquestos tres instruments i sempre m’ha abellit dedicar-los part del meu temps i segellar la meua admiració amb notes en un paper. Ara sé que tinc eixa oportunitat”.

Música de cine amb la Coral Magdala de Novelda

El músic Óscar Navarro, format inicialment en la banda Santa Maria Magdalena de Novelda, és alumne del compositor de cine Christopher Young, creador durant més de 20 anys de bandes sonores de pel•lícules com “Spiderman 3”, “Malson en Helm Street”, “La Benedicció”, “L’Exorcista. El començament”, “La mosca”. També ha rebut classes d’altres mestres com Joel McNeely, creador de les notes musicals de “La dama i el vagabund II”, “Lilo i Stich”, “El Guardià” o “Les cròniques del jove Indiana Jones” que en aquestos moments s’emet en la televisió nord-americana.

Fruit d’aquesta amistat, el novelder Óscar Navarro està organitzant un festival en el municipi valencià de Requena. Aquest certamen inclourà un masterclass amb taules redones, entrevistes, projecció de les últimes pel•lícules de compositor Christopher Young i finalitzarà amb dos concerts: u, amb l’Orquestra Filharmònica de Requena, i un altre amb la banda primitiva de Paiporta i l’alacantina Coral Magdala de Novelda. En aquestos concerts s’interpretarà la música dels seus últims films.

MÉS PREMIS

L’alumne novelder del quart curs de Comunicació Audiovisual de la UCAM, Pablo López Guardiola, va ser guardonat, recentment, amb el primer premi en el concurs audiovisual «My College of Charleston». La Universitat de Charleston (Sud Carolina, EE.UU.) va organitzar aquest certamen durant el passat semestre, temps en què Pablo López es trobava realitzant els seus estudis en la Facultat de Comunicació com a estudiant del programa d’intercanvi UCAM- Amèrica del nord.

El vídeo dirigit per Pablo López, i en el que van treballar en la seua confecció altres quatre alumnes, es va imposar a la resta de propostes gràcies a la seua creativitat i a les prop de 3.000 visites que va registrar en poc més de dos mesos en el canal de You-Tube de la Universitat nord-americana, on també va ser un dels més comentats pels usuaris de la xarxa. La UCAM prosseguix així la seua consolidació dins de les universitats d’avantguarda pel que fa a les Relacions Internacionals.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,790SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias