Víctor Cremades presenta les activitats de la diada del 9 d´octubre

Els actes que van a desenvolupar-se per commemorar la festa del País Valencià, de la Comunitat Valenciana, pretenen “arribar a tots els novelders perquè se n´adonen que es tracta d´un dia festiu”, ha comentat el regidor de Cultura, Víctor Cremades

La diada del 9 d´octubre abraça una sèrie d´activitats organitzades en concordança amb la regidoria de Normalització Lingüística i altres col.lectius com la Colla Xaramita Cana, el Consell de la Joventut i el Rogle . Els actes comencen el 8 d´octubre amb la “Nit Folc”, les danses populars que es van endarrerir per la plutja, i al dia següent, 9 d´octubre, tindrà lloc la despertà, el cercavila, una concentració a la Casa de la Cultura on es convidarà als novelders a un esmortzar popular a les 10´30 hores. A continuació, la cercavila o passacarrers transitarà per la part més demogràfica del poble, partint pel carrer Jaume II, Mestre Ramis, Nostra Senyora de la Fe, Salvador Madariaga, Mare de Déu del Remei, Blasco Ibáñez, Alcalde Manuel Alberola, Parc de Joan Fuster, Maria Auxiliadora, Sant Pere, Travessia, Plaça del País Valencià, i acabant a la Plaça Vella. El passacarrers anirà acompanyat d´un ambient festiu amb les danses populars, les dolçaines, els tabalets i la muixeranga -castells humans-.

A les 12 hores en la sala de plens del Consistori es celebrarà l´acte institucional del 9 d´octubre i, a continuació, concert oferit pel Cor Xivarri al centre cultural Gómez-Tortosa. A les 13´30 horas està previst que finalitze la cercavila a la Plaça Vella, amb l´arribada de la flama del Correllengua i lectura del manifest 2007. A les 19´30 hores, a l´Església Arxiprestal de Sant Pere Apòstol es durà a terme un concert d´Orgue Barroc i Dolçaina, pel ‘Grup Ternari’.»

Des de l´Ajuntament pretenem que tots els novelders se n´adonen en què consistix aquesta diada, que es tracta d´un dia fester al País Valencià, a la Comunitat Valenciana”, ha declarat el regidor de Cultura, Víctor Cremades, qui ha adduït que “degut a la situació econòmica què es troba l´Administració, hem reduït el nombre d´actes, tanmateix hem tret dignament una progragramació cultural que l´any que ve serà més densa”.

XIII Certamen d´Investigació “Jorge Juan”

“Des de principis dels 90 i amb voluntat d´incrementar els anys posteriors els premis econòmics, hem convocat el Certamen d´Investigació ‘Jorge Juan’ per tal d´impulsar la investigació”, ha declarat Cremades. Els treballs del concurs han de versar sobre temes d´investigació d´índole municipal i han d´estar entregats abans del 30 de novembre. El premi consta de 2.250 euros que es dividiran en dos parts: el primer import s´entregarà al treball per desenvolupar i el segon, una vegada s´haja realitzat el projecte, per a la qual cosa, el participant guanyador disposa d´una any per presentar-lo.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,490SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES