8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA TREBALLADORA. LA LLUITA FEMINISTA NO VA A PARAR

Artículo de opinión de María Dolores Beneyto Segura

L’Agenda feminista té com a prioritat la lluita per la igualtat i altre model de societat que valore la qualitat de vida sobre l’acumulació de capital i bens materials.Anem a defensar els nostres drets ja conquerits i anar mes enllà, vers a  propostes concretes per a millorar la vida de les dones.

I, això, no es farà realitat de forma miraculosa.Haurem de seguir lluitant, maninestant-nos als carrers, dialogant amb altres col·lectius, fent visibles problemes  que passen desapercebuts i proposar solucions a la violència obstètrica, la feminizació de determinats sectors laborals, l’abolició de la prostitució, la millora del repartiment del treball domèstic o l’accés a mètodes anticonceptius.

La proposta feminista mai ha sigut sectorial.Afecta i afectarà positivament no sols a les dones sinó a tota la societat. Un país feminista serà un país amb ciutadans i ciutadanes més feliços.

Ara ja tenim interioritzat el dret al vot,al divorci, a l’avortament, el reconeiximent de la violència contra les dones o el matrimoni igualitari.Ha costat aconseguir-los perque vivim enmig d’una  societat patriarcal on determinades desigualtats semblen naturals.

Per aquesta raó, a les feministes s’ens mira com a perilloses,per part dels sectors més conservadors i reaccionaris encara que les seues dones i filles es beneficien dels avanços feministes.

Queden moltes tasques per fer, per lluitar. No puc deixar de criticar a determinats menbres de la judicatura hostils a les dones.

Recordem els casos de Juana Rivas o Maria Salmerón. Volem una justícia  feminista.També s’ha d’elaborar una estratègia contra la violència sicaria i que l’educació sexual entre al curriculum de les escoles per a que la primera aproximació a la sexualitat no siga la pornografia online.

 Des de l’inici de la pandemia, les reunions de tota classe de col·lectius i associacions han estat dificultosos i han perdut la inèrcia prèvia i el moviment feminista ha tingut manifestes i legítimes diferències teòriques sobre la llei Trans, pero és clar que totes anem a defensar els drets que ja tenim i guanyar d’altres.

Els talibans cañis no podran aturar el progrés de la meitat de la població.Acabe, felicitant a les dones de Colombia per haver aconseguit la capacitat de decidir sobre el seu cos mijançant la legalització del dret a l’avortament.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES