La noveldense Berta Ruscalleda nova presidenta de la Federació Coordinadora de Muixerangues

És la primera dona que ostenta la presidència

Berta Ruscalleda Seller membre de la Muixeranga de les Valls del Vinalopó es converteix en la nova presidenta de la Federació Coordinadora de Muixerangues. És la primera vegada que una dona ostenta aquest càrrec.

“La Federació s’encarrega de difondre, promoure i dignificar el fet muixeranguer i les muixerangues. A més de vetllar per la seguretat, també facilita el diàleg i la coordinació entre les colles. La Federació fa de representant de les muixerangues davant les institucions culturals, acadèmiques i polítiques de la societat en general i treballa per promoure i difondre la llengua i la cultura valencianes, per la igualtat, la justícia i la inclusivitat», ha resaltat Berta Ruscalleda.

Així mateix, assenyala que el fet que la presidència haja recaigut en una persona jove i del sud, és prova de que les tradicions culturals valencianes, com la muixeranga, estan vives al llarg del País Valencià i cada vegada més gent de tots les edats participa en elles per conservar-les i engrandir-les.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,490SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES