Ciclisme: Una marxa interurbana tanca els actes per la Movilitat Europea

Unes 150 persones van recórrer en bicicleta els carrers de la ciutat durant el matí del diumenge, emprant el carril bici de Novelda i el de la carretera d’Asp. La marxa ciclista, que partí des de la plaça Vella, va reunir a polítics, clubs esportius, colectius ecologistes i aficionats de totes les edats, que esmorçaren junts en la mateixa plaça a la tornada. La millora de l’oratge ha permés concloure la Setmana Europea de la Movilitat i deixar, per uns moments, els cotxes a casa

La pluja va donar una treva als ciclistes que volien assitir al passeig matinal de diumenge organitzat per la regidoria de Medi Ambient, dins dels actes de la setmana sense cotxes. Un cel ennuvolat prop de les deu del matí no convidava a l’excursió, tal volta per això la major part dels participants arribaren uns minuts després de l’hora establida.

L’itinerari va conduir els presents, al voltant de 150, de l’Ajuntament a l’inici del nou carril bici, a la plaça de Pius XII. Des d’allí baixaren a la rotonda de Joan XXIII, on mitjançant un circuit assenyalat amb tanques van continuar fins la carretera d’Asp, que disposa d’un d’aquestos carrils des de la seua remodelació.

A l’acte hi havien rostres coneguts de la política, com l’alcalde Mariano Beltrá i el regidor de Cultura i Hisenda Víctor Cremades, qui es va unir al grup de ciclistes participants. També hi va acudir Salvador Martínez, regidor de Medi Ambient, Benigno Martínez i Francisco Cantó, edils d’Esports i Mitjans de Comunicació respectivament, i Francisco José Martínez, dirigent de Els Verds de Novelda. Del món de l’esport, d’altra banda, el Club Ciclista Noveldense va tindre una àmplia representació d’integrants amb Miguel Ángel Toledo, director de l’entitat, al capdavant.

Al final del trajecte, el regidor de l’àrea impulsora de l’event, Salvador Martínez, va resaltar la mescla d’edats que es van congregar a la cita, i la quantitat de gent que es desplaça en bici “potser més en cap de setmana”. La Setmana de la Movilitat ha acabat amb la marxa ciclista, però el seu significat no ha de caure en l’oblit. Un ambient més sa per a tots, i per el planeta.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,670SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias