Hoy, a las 20 h., Pleno ordinario de noviembre

El Salón de Plenos acogerá esta tarde, a partir de las 20 h., la sesión ordinaria de pleno del mes de noviembre. Podrás verlo en directo en nuestra página y en nuestro canal de Youtube.

ORDEN DEL DÍA:

1. Resoluciones de la Alcaldía en trámite de dar cuenta a los miembros de la Corporación. En particular:

– Decreto de sustitución de la Alcaldía.

2. Informe Trimestral de Tesorería sobre el cumplimiento de los plazos legales para el pago de obligaciones previstos en la Ley 15/2010. Tercer Trimestre 2017.- En trámite de dar cuenta al Pleno de la Corporación.

3. Criterios generales para asignación del complemento de productividad al personal del Ayuntamiento.- Aprobación.

4. Concesión de obra pública Centro de Salud y Agua de Novelda.- Inicio de expediente de resolución de contrato.

5. Propuesta de resolución presentada por Guanyar Novelda, relativa a la modificación de la Ordenanza Municipal de Regulación de las Tarjetas de Aparcamiento para personas con Movilidad o la Visibilidad Reducida.

6. Despacho extraordinario.

7. Ruegos y Preguntas y en particular preguntas contestadas por escrito en trámite de dar cuenta.

PREGUNTAS G.M. SOCIALISTA

Pregunta 1

Concejala de Educación, la organización y el buen funcionamiento de los Juegos Escolares Municipales son una de sus responsabilidades como concejala del área. Y es que por segundo año consecutivo, justo desde que usted es la encargada del área, los juegos escolares se han retrasado en su comienzo. Lo habitual era que su inicio fuera en Octubre pero este año de nuevo se ha retardado a Noviembre ¿A qué es debido tal retraso, de nuevo?

Pregunta 2

Concejala de Servicios Sociales hemos tenido conocimiento de la existencia de una Asociación que está colaborando con diversos Ayuntamientos de la Comarca, en concreto se trata de la Unión Democrática de Pensionistas y Jubilados de España. ¿Han mantenido alguna reunión con ellos? ¿Qué temas han tratado en dicha reunión?

Pregunta 3

Concejal de Obras, en la acera  del Instituto del Vinalopó, justo en la puerta, hay una valla rota. Una situación que, teniendo en cuenta el lugar y los usuarios, genera un evidente riesgo para la seguridad, ¿cuándo piensa arreglar dicha deficiencia?

Pregunta 4

En el pasado pleno se aprobó por unanimidad la adhesión al Pacto Valenciano contra la Violencia de Género y Machista. Dicho pacto incluía una hoja de ruta con acciones para realizar por parte de los ayuntamientos. Sra. Concejala de Igualdad ¿Qué acciones ha puesto en marcha?

Pregunta 5

Concejal de Seguridad Ciudadana, son numerosos los ciudadanos que se dirigen a nosotros con dudas a la hora de estacionar en la nueva Zona Azul que ustedes quieren implantar, porque no tienen claro si está o no en funcionamiento, ya que lleva unos meses señalizada. ¿por qué no se le informa a los ciudadanos del estado actual en que se encuentra la “puesta en marcha o no” de la Zona Azul?  

Pregunta 6

Concejal de Urbanismo, tras el compromiso adquirido por este Ayuntamiento en Febrero aprobando una moción del PSOE para que se retomara la redacción de Catálogo de bienes y espacios protegidos de la ciudad de Novelda y se iniciara el procedimiento administrativo necesario para su aprobación definitiva. ¿ Nos puede informar cómo se encuentra el procedimiento?

Pregunta 7

Sr. Alcalde ¿ha recibido este Ayuntamiento una denuncia por parte del Seprona? En caso afirmativo ¿de qué trata la denuncia? ¿Qué piensa hacer ante ella?

Pregunta 8

Concejal de Medio Ambiente, en la sesión plenaria del mes pasado se aprobó la ordenanza relativa a los espantapájaros electrónicos. ¿Piensa hacer lo mismo con la contaminación acústica que generan las empresas?

Pregunta 9

Sr. Alcalde, usted siempre se ha jactado de que la transparencia iba y sería una de sus máximas prioridades  si alguna vez fuera gobierno. Nada más lejos de la realidad puesto que a un requerimiento de este Grupo Municipal, requerimiento con fecha 2 de diciembre del 2016 no hemos recibido contestación alguna ¿es esta es “su transparencia”?¿Piensa contestar a nuestro requerimiento y no ocultar información a este partido de la oposición?  

Pregunta 10

Siguiendo con su falta de transparencia Sr. Alcalde, un ciudadano de nuestra localidad se encuentra en el mismo caso. Hasta en 3 ocasiones se ha dirigido a usted sin recibir contestación alguna. La primera el 26 de Junio de este año con número de registro de entrada 4719. La segunda el 8 de agosto con núm, de registro 5648 y la última el 6 de octubre con número de entrada 6876. ¿Por qué no contesta a la solicitud de información?

Pregunta 11

Sr. Alcalde, todos los ciudadanos hemos podido comprobar que los funcionarios que le escoltan a su diestra y siniestra en los plenos no son los mismos que los que comenzaron la legislatura ¿nos puede explicar los motivos de estos cambios en los puestos de Secretario e Interventor?

PREGUNTAS G.M. COMPROMÍS PER NOVELDA

1.- Estem veient com pobles i ciutats de Les Valls del Vinalopó destinen quantitats importants per a millorar l’ocupació de persones en risc d’exclusió. Han acudit fins i tot a institucions europees per tal de finançar eixos programes d’ocupació, acollint-se al Programa operatiu del Fons Social Europeu. Novelda ha buscat eixe finançament o altres per tal de millorar la vida de les persones en risc d’exclusió social?

2.- El passat 9 d’octubre el sr. Alcalde va pronunciar un discurs per a commemorar el dia del País Valencià que res tenia a vore amb la celebració de la festa de  nostra comunitat autònoma i de la reivindicació d’un finançament més just que entre altres coses ens servisca per a millorar els serveis educatius, sanitaris, socials, etc. del nostre país. L’important per a vosté en eixe dia era dir-nos la seua opinió del que estava passant a Catalunya, com si els valencians i els valencianes no tinguérem prou problemes que no van meréixer ni una paraula seua.  És per això que els representants d’alguns grups polítics, entre ells del nostre, van abandonar la sessió en senyal de protesta. Ja sabem que vosté Sr. Esteve sembla tenir aversió a utilitzar el valencià en públic, com si es tractara d’una llengua de segon ordre. En el discurs del 9 d’octubre, independentment del color polític de l’alcalde de torn, sempre s’ha fet servir el valencià com a reconeixement de l’oficialitat d’esta llengua i de la necessitat i obligació de promoure’n l’ús. Salvador Sánchez, Lluís Gómez, Mª Milagrosa Martínez, Rafael Sáez i Mariano Beltrà així ho van fer durant molts anys. Per què va trencar esta norma no escrita i no va voler emprar el valencià en el discurs de commemoració del 9 d’octubre? Que té res en contra d’una de les llengües del seu poble?

3.- Sr. Regidor de Cultura i normalització lingüística, quina opinió té vosté de que el Sr. Alcalde obviara el valencià en el discurs de la commemoració del 9 d’octubre, dia dels valencians? Creu vosté apropiat que en eixe discurs del Sr. Alcalde del dia 9 d’octubre s’oblidara per complet dels problemes que tenim tots els valencians i fera un discurs sobre el problema de Catalunya?

 4.- Municipis veïns al nostre han incrementat en el darrer any la plantilla de l’equip de Serveis Socials en base al gran nombre de persones que s’acullen a estos serveis Socials per mitjà de  subvencions concedides per la Generalitat i amb recursos propis. És obvi que la presència de més personal es traduirà en una millor execució dels programes i una millor atenció a les persones que els necessiten. Poden dir-nos si la plantilla de personal de Serveis Socials de  l’ajuntament de Novelda s’ha incrementat en l’últim any i en quantes persones?

5.- Tenim entés que ha començat el curs escolar i l’ajuntament després d’uns 35 anys fent-ho, ja no ha ofertat cursos de valencià, que per cert tenien un gran èxit d’assistència. Podem conéixer el motiu?

6.- El funcionari responsable de la dinamització del valencià que impartia  estos cursos amb les classes plenes d’alumnes, realitza altres treballs en l’ajuntament que no tinguen a vore amb les seues funcions de tècnic de Normalització Lingüística? En quin percentatge del seu horari?

7.- Sr. Alcalde, el nou secretari, que recordem va ser contractat per a encarregar-se de la tributació, sembla que té unes opinions distintes de l’anterior funcionària que feia de secretària i ara resulta que una decisió unànime de la Junta de Portaveus avalada per l’anterior secretària, com era que les mocions presentades en dita Junta formarien part del l’ordre del dia dels plenaris ordinari, ja no val i les propostes s’han de presentar 10 dies abans  de la convocatòria. Això vol dir que fins ara no s’ha actuat conforme a la legislació? Si no és així, per què no tornem a la situació anterior i facilitem la tasca dels grups de l’oposició?

8.- Els Ajuntaments podran contractar prop de 1.900 aturats majors de 30 anys gràcies al programa de la Generalitat valenciana Avalem Experiència dotat amb 36 milions d’euros. Pensa l’ajuntament de Novelda acollir-se a este programa?

9.- Fa uns dies vam poder vore per la televisió local l’estat ruïnós i lamentable en què es troben les instal·lacions del Centre Salut i Aigua, que en paraules del Sr. Alcalde costaran més d’un milió d’euros reparar-les. Des de l‘agost de 2010 fins a l’octubre de 2017 han passat 7 anys, i ara resulta que el Sr Esteve, en un exercici de malabarisme polític i d’espolsar-se les puces,  diu que la culpa la té l’anterior alcalde socialista i els seus socis de govern que no van fer res per a evitar el deteriorament de les instal·lacions.  Això seria així si no hagueren passat 6 anys més amb governs del PP i d’UPyD (recordem que l’últim any del PSOE en 2015 el regidor de Seguretat era també el Sr. Esteve),  governs que pel que sembla si ens atenem a les imatges no han fet res per evitar este desastre d’un servei que ja es va anunciar desastrós pel nostre grup polític quan es va adjudicar la concessió per part de la majoria absoluta del  Partit Popular. Té la barra vosté Sr. Alcalde de dir que durant la seua gestió al cap de la seguretat ciutadana com a regidor i com alcalde, no s’ha produït cap deteriorament de les instal·lacions i que la culpa és dels seus socis de govern del PP que al paréixer tampoc no van fer molt per mantenir les instal·lacions del centre de Salut i Aigua?

10.- El passat mes d’octubre es va procedir al repintat de les senyals de trànsit de la nostra ciutat, ja era hora! perquè hi havia passos de zebra que no es distingien i suposaven un perill per als vianants. El repintat es va anunciar a so de bombo i platerets a la ciutadania. Arrancà de cavall parà de somera diu el nostre refrany. Per què no s’ha procedit a repintar totes les senyals que ho necessitaven  i només s’ha fet en determinats carrers? Quan s’acabaran de repintar tots els passos de vianants, que era la seua promesa?

11.- Donat que es disposa de diners de Conselleria per a fer un projecte d’adequació del velòdrom, quan pensen vostés presentar el projecte adequat a les condicions que marca Conselleria?

12.- En quin suport electrònic -o registre escrit- estan guardant-se les qüestions plantejades pels ciutadans i ciutadanes de Novelda al Sr. Alcalde i les respostes d’este a través del WhatsApp d’alcaldia?

13.- Quins mecanismes ha posat en marxa l’equip de govern per a que els grups de l’oposició tinguen accés a dites converses?

14.- Com és possible que sol·licituds fetes per ciutadans i ciutadanes de Novelda referides a possibles bonificacions en les quantitats a pagar com a usuaris de l’escola infantil encara estiguen sense contestar quan els pagaments de les mensualitats ja estan fent-se efectius?

15.- En el passat plenari es va tornar a produir una situació lamentable en un ajuntament que té 11 regidors cobrant un jornal. Una vegada més, a preguntes nostres sobre sol·licituds escrites fetes per ciutadans, no és ja que la resposta ens agrade més o menys, és que segons el Sr. Cantos no té resposta perquè no té coneixement de les sol·licituds per les quals nosaltres ens interessem. No és la primera vegada que davant una queixa veïnal presentada per registre, el Sr. Cantos ens nega la seua existència acusant-nos de mentir. És per això que hui li tornem a preguntar per segona volta: ha rebut i contestat vosté a la queixa presentada per registre el 25 de setembre de 2017 referida a la situació dels pins en el Passeig dels Molins?

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES