Compromís per Novelda presenta les seues mocions per al plenari de març

El grup municipal presentarà dues mocions, una per a reivindicar els drets laborals de les dones amb motiu del 8 de març, i altra perquè s’incloga el Valencià en l’oferta d’idiomes de l’aulari de Novelda de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Compromís per Novelda ha presentat les dues mocions que han preparat perquè siguen debatudes al plenari ordinari de març.

Amb motiu de la celebració del 8 de març, dia de reivindicació dels drets laborals i socials de les dones, el grup municipal de Compromís portarà al plenari una moció que incidirà en l’equiparació dels drets laborals entre dones i homes.

Segons l’enquesta anual d’estructura salarial, l’escletxa salarial o diferència percentual entre els salaris mitjans d’homes i dones és de prop del 28%. A més, en l’actualitat són encara molt comuns els casos de dones sotmeses a mobbing laboral quan decideixen ser mares o quan s’incorporen després d’una baixa per maternitat. També són molts els casos en què, en entrevistes de treball on es presenten dones formades i amb experiència, s’acaba triant un home amb menys formació, simplement pel fet de ser home.

El regidor de Compromís Carles Sala va explicar que l’objectiu principal d’esta moció és que l’Ajuntament incloga clàusules socials amb perspectiva de gènere en totes les seues contractacions, subvencions o convenis, i per tant vetllar per a evitar contractar amb empreses o donar subvencions a entitats que no garantisquen la igualtat entre homes i dones.

Per altra banda, Clara Garcia, secretària local de Compromís per Novelda, va explicar la moció que han presentat per a demanar que s’incloga el Valencià en l’oferta d’idiomes de l’aulari de Novelda de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Novelda compta amb un aulari que depén de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Elda, situat a l’IES La Mola. Actualment en este espai s’impartixen les especialitats d’Anglés, Alemany i Francés. No obstant això, la nostra llengua, el Valencià, és l’idioma més demandat en moltes borses de treball per a l’administració pública. A més, en moltes titulacions superiors que s’impartixen a centres propers a Novelda es requereix un coneixement eficient del Valencià. Per estos motius, la certificació o l’estudi del Valencià que es podria oferir a l’aulari de Novelda de l’EOI seria de gran ajuda a professionals i joves estudiants, així com també per al públic en general que desitjara fer un estudi de la nostra llengua.

Amb esta moció pretenen que l’Ajuntament done suport a demanar a la Conselleria d’Educació que el Valencià s’incorpore en l’oferta d’idiomes de l’aulari de Novelda de l’EOI.

Otras noticias de interés

2 COMENTARIOS

  1. Al de arriba al parecer no has leido la noticia bien, la mocion no obliga a nadie, ni discrimina anadie por no saber valenciano.
    Lo unico que dice es que se incluya en los cursos que se dan en la escuela de idiomas el poder estudiar valenciano, para todo aquel que lo quiera aprender, es una manera de potenciar y desarrollar nuestra lengua nada mas, de hay a lo que usted dice ahi un abismo, saludos y perdone si le he molestado

  2. Me gusta el valenciano, de hecho lo hablo habitualmente, aunque sea el novelder con sus diferencias notables, pero en cualquier caso, y esto no es mas que una opinión personal, que se exija el valenciano en las bolsas de trabajo de la administración pública valenciana como requisito indispensable no me parece de recibo. Que no pueda presentarse cualquier otro ciudadano de este país que tenga los estudios necesarios y la capacidad suficiente para desarrollar un determinado tipo de trabajo sólo porque no sabe valenciano, perdonen pero me parece de juzgado de guardia. Igual pasa cuando por poner un ejemplo, por circunstancias laborales o personales un niño o un joven de cualquier otra comunidad se viene a vivir a esta y se le hunde en sus estudios al obligarlo a dar materias completamente en valenciano, una lengua que no ha escuchado en toda su vida. Creo que está muy bien sentirse orgulloso de nuestra tierra y hablar nuestra propia lengua, pero de ahí a obligar y condicionar trabajos o formación al conocimiento y uso obligatorio del valenciano hay un abismo insalvable y creo que nada saludable.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,730SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias