Hoy, a las 20 h., pleno ordinario de noviembre

El Salón de Plenos acogerá esta tarde la sesión plenaria del mes de noviembre. El Grupo Municipal de Guanyar Novelda no tendrá representación porque su portavoz, Maje Agües, tendrá que ausentarse por motivos laborales. Podrás seguirlo en directo a través de NDLive.

ORDEN DEL DÍA:

1. Aprobación del borrador del acta de la sesión de 6 de octubre de 2015.

2. Resoluciones de la Alcaldía en trámite de dar cuenta a los miembros de la Corporación.

3. Propuesta de nombramiento de representantes municipales ante el Consorcio para la Gestión de Residuos de Inertes Generados por la Industria de la Roca Ornamental.

4. Declarar la disponibilidad presupuestaria 96/21100/16115 “Plan de Pensiones del personal. Año 2015”, para pago de parte de la paga extraordinaria del personal de este Ayuntamiento del ejercicio 2012.

5. Reglamento Orgánico Municipal.- Resolución de las alegaciones presentadas.

6. Ruegos y Preguntas y en particular preguntas contestadas por escrito en trámite de dar cuenta.

PREGUNTAS G.M. PARTIDO POPULAR

1.- Sr. Alcalde, el denominado PAI de la C/ Jumilla, después de muchos años, está todavía pendiente de una solución definitiva, ¿nos puede informar de si se ha avanzado algo durante los meses en los que Vds. son Gobierno?

2.- ¿Han mantenido algún contacto con los responsables de la Unidad de Ejecución Bermármol?, si es así, ¿han llegado a algún punto en común para su desarrollo?

3.- Sr. Alcalde, tras 5 meses de su mandato ¿cuándo nos vamos a poder sentar todos los grupos políticos para abordar el Plan General de Ordenación Urbana?, ¿han mantenido nuevas reuniones con las empresas o entidades contratadas en su momento para su elaboración?, si es así, ¿Cuál ha sido el resultado de las mismas?

4.- Durante el pasado mandato Vds. se quejaban continuamente del estado de limpieza de algunos solares de nuestro municipio, ¿nos pueden informar de las acciones que han llevado a cabo para el adecentamiento de los mismos sean estos de titularidad pública o privada?, ¿piensan hacer campañas informativas como se venía haciendo anteriormente?

5.- ¿Y respecto a las parcelas agrícolas que se encuentran también abandonadas?

6.- No pretendemos criticar la celebración de la “nit oberta”, de hecho era algo sobre lo que ya se venía trabajando con anterioridad a las elecciones, pero hemos recibido muchas quejas de la regulación del tráfico que se hizo esa tarde – noche, ¿creen Vds. que fue adecuada la misma?, ¿no creen que para futuras ediciones este es un tema que se debe estudiar con más detenimiento, y así evitar lo que sucedió ese día con el tráfico de vehículos?

7.- Sr. Esteve, ¿por qué durante el último pleno extraordinario celebrado la pasada semana se empeñó en faltar a la verdad al asegurar que por primera vez no se subían los impuestos en este Ayuntamiento?

8.- Durante el pasado mandato se devolvió a los usuarios parte del canon que Aqualia había cobrado indebidamente durante varios años en los recibos del agua, pero quedó una parte pendiente de devolución ¿nos pueden informar de cómo llevan este tema y de cuándo se procederá a devolver lo que todavía queda pendiente de ello?

9.- Sabemos que el Santuario de Santa María Magdalena es un recinto de titularidad municipal, pero que está consagrado a la celebración de ritos católicos, además de ser algo muy emblemático y querido para nuestra ciudad por alojar allí a nuestra Patrona además de por otros motivos, ¿qué opinión les merece que se utilizara el Altar Mayor del Santuario para la celebración de un rito, o actividad de los Templarios?, ¿quién autorizó el uso del Altar Mayor para ello?, ¿Son conscientes de que muchos ciudadanos de Novelda, católicos en su mayoría, han podido sentirse molestos por este hecho?, ¿es cierto el comentario que corre por la población de que incluso el Sr. Obispo ha pedido reunirse con Vd. por este tema?

10.- Recientemente han anunciado Vds. que el Ayuntamiento iba a ahorrar 100.000€ al dejar de pagar la luz de edificios que no son de titularidad municipal, ¿nos puede decir esta medida a qué edificios concretamente afecta y quienes son sus usuarios?, ¿piensan hacer también que colectivos o asociaciones que utilizan o tienen cedidos espacios de titularidad municipal corran con los gastos de mantenimiento o gastos ordinarios como puede ser el consumo eléctrico?,

11.- Sr. Alcalde, ¿porqué nadie del Partido Socialista ha dado a conocer a los ciudadanos la sentencia recaída en el recurso ordinario 72/2013 por la que se desestima el recurso de apelación interpuesto por el Partido Socialista contra la sentencia 322/2013 por la que se inadmitía el recurso contencioso – administrativo interpuesto por Vds. contra el hecho de votar la ratificación de inclusión en el orden del día de las propuestas de resolución presentadas durante el anterior mandato?

12.- En los dos últimos años, se venía celebrando en el mes de octubre la “setmana en valencià, con conferencias, exposiciones, teatro infantil, etc. ¿Cuáles han sido los motivos para  no haberla realizado este año?

PREGUNTAS G.M. COMPROMÍS PER NOVELDA

1.-  Quan es faran es faran públiques en la web municipal les actes de la Junta de Govern, o com a mínim aquells acords de la Junta de Govern que són competència delegada del Plenari?

2.- Ja fa setmanes els regidors de Compromís els vam sol•licitar i autoritzar que publicaren les nostres nòmines a la pàgina web de l’ajuntament en l'apartat de "Nòmines Corporació". Per què no apareixen encara? Pensen penjar també el que cobren els grups polítics?

3.- Des de l’aprovació dels increments de les ordenances fiscals de l’Escoleta Infantil Ramona Simón, del Conservatori de Dansa i del Conservatori de Música, ens preocupa el futur dels tres serveis educatius que tant esforç va costar aconseguir precisament per un govern socialista i que han sigut el buc insígnia de la cultura i educació en el nostre poble. I ens preocupa tant perquè en la documentació de l’ordenança deixava entreveure la possibilitat de l’eliminació del servei referint-se al Conservatori de Dansa si la Generalitat no es feia càrrec de dit servei. Ens va agradar que la sra. portaveu del PSOE afirmara en el passat plenari que el Conservatori de Dansa continuaria prestant el servei independentment del compromís a què s’arribara amb la Generalitat. No tant l’afirmació del portaveu d’UPyD que fins a l’any 2017 com a mínim estava assegurat el servei.  Podria dir-nos vosté, sr. Alcalde, que els esmentats servicis es mantindran oberts al públic durant tota la legislatura, o almenys mentres que vosté siga alcalde?

4.- Sr. Alcalde, continuem sense rebre la informació que vam sol•licitar el passat mes de juny. De l’estat del deute financer ens vam assabentar passats dos mesos quan van tindre a bé penjar-lo en la pàgina web de l’ajuntament, de quasi totes les factures sense aprovar dels exercicis 2013 i 2014 ja ens hem assabentat perquè van formar part de la documentació de la modificació de crèdits que es va aprovar el passat plenari extraordinari. Dels deutes d’altres administracions amb l’ajuntament gràcies a una pregunta oral que vam formular el passat plenari ordinari. De la relació de factures que a data de  15 de juny hi havia sense aprovar i de la relació de manaments de pago sense pagar, encara no tenim notícia. És més, suposem que a hores d’ara moltes factures que en eixa data estaven per pagar ja s’hauran pagat, i altres factures que estaven sense aprovar, s’hauran aprovat ja, i també que hauran entrat noves factures a l’ajuntament. De tal manera que gràcies a la seua forma d’entendre la transparència (no sabem si la mateixa transparència a què es referia sr. Alcalde quan anunciava en el seu cartell electoral “gobernar con transparencia”), nosaltres ens hem quedat sense saber a quant ascendia el deute a proveïdors quan vostés es van fer càrrec del govern municipal. Diga’ns Sr. Alcalde, tan difícil és imprimir o enviar una relació de factures o de manaments de pago per correu electrònic? I si no ho és, que és el que tenim entés i que regidors que estan assentats en este saló que han tingut la màxima responsabilitat  podran confirmar-li, com és possible que no se’ns haja facilitat encara després de més de quatre mesos la informació que demanàvem?

5.- Tornarem a demanar-li, sr. Alcalde, la informació que fins ara ens ha negat, evidentment amb altra data. Ens la facilitarà esta volta, o pel contrari ens quedarem sense obtindre la informació que vosté té l’obligació de facilitar-nos?

6.- En el ple extraordinari del passat 27 d’octubre Compromís va presentar una esmena per tal de baixar l'ordenança fiscal del Conservatori de Dansa per vore si així  es matriculaven més alumnes i de pas pujava la recaptació i  el rendiment de la taxa. Ens va acusar el regidor de l’àrea econòmica, sr. Esteve, de fer demagògia.  La Sra. Abad, portaveu del PSOE va dir en el mateix plenari que a pesar de l'increment del 9% de l'ordenança fiscal que van aprovar PSOE i UPyD, en la Mesa de treball creada a l'efecte per al Conservatori de Dansa es podrien barallar altres possibilitats, entre elles la rebaixa de la tarifa per vore si així es matriculaven més alumnes. Considera el Sr. Esteve que la sra. Abad també practica la demagògia per dir el mateix que la portaveu de Compromís?                                           

7.- Durant el passat plenari extraordinari el regidor de l’àrea econòmica, Sr. Esteve, va deixar caure que si s’haguera pujat un punt el tipus de gravamen de l’IBI sí que tindria importància real per la quantitat que representava.  Sra. regidora d’Hisenda: Quin IBI ha pagat en 2015 una vivenda amb valor cadastral de 50.000 euros? Quin IBI pagarà la mateixa vivenda en 2016 comptant l’increment del valor cadastral i el nou coeficient? Quin augment percentual representa eixa diferència en l'IBI entre 2015 i 2016?

8.- Eren els regidors de l'àrea econòmica coneixedors d'eixa diferència durant l'anterior plenari extraordinari?

9.- Ens hem assabentat pels mitjans de comunicació que la regidoria de turisme ha organitzat unes rutes del modernisme en castellà i en anglés. Sap el sr. regidor que està incomplint el reglament de normalització lingüística de l’Ajuntament i la Llei d’Ús i Ensenyament. Què desconeix el nostre reglament? Pensa solucionar este incompliment?

10.- Sr. Regidor d’Educació, en els tres temes que té vosté ja aprovats per plenari, a saber l’increment dels preus públics de l’Escola Infanti Municipal, el Conservatori de Música i el Conservatori de Dansa i, al mateix temps, en fase de negociació, cosa difícilment comprensible, les comissions de treball han de partir d’unes pujades de les ordenances fiscals “irrenunciables” del 9%  en paraules del regidor de l’àrea econòmica ( molt més en el cas de l’Escola Infantil), vosté va a reunir a les  comissions de treball per a negociar les tarifes renunciant si cal a eixos topes del 9%?

11.- Sra. regidora de Serveis Socials, en quins aspectes afecta la Llei 27/2013  de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local al  departament que vosté gestiona?

12.- Sr. regidor de Contractes, s’està negociant o es negociarà en breu amb l’empresa de la recollida de la brossa i neteja viària per tal de modificar el contracte? SI és així podem conéixer els termes de la negociació?

13.- Sr. regidor d’Urbanisme, pensa convocar-nos en breu als regidors dels grups de l’oposició a les reunions de treball amb l’equip redactor del Pla General?

14.- Sr. Alcalde, en l’anterior plenari ordinari vam preguntar per l’estat de manteniment i neteja del Parc Ravonis després de les queixes d’un grup de veïns i veïnes que van replegar unes 200 signatures. Durant este mes, hem rebut també queixes sobre l’estat del Parc de la Pedra: falta de neteja, zona de jocs infantils en mal estat i sense un sòl adaptat a possibles caigudes dels xiquets, la gespa mal cuidada. Tenen coneixement d’estes queixes? Tenen alguna acció prevista per a solucionar-les?

15.- Davant l'estat de brutícia i estat d’abandonament que hem observat en diversos parcs de la ciutat (Parc de la Pedra, la República, Unicef, etc.), ens pot dir qui s'encarrega de la seua neteja: la brigada de parcs i jardins o la contrata de neteja viària? Amb quina freqüència es netegen? Pensen fer alguna acció per a millorar el seu manteniment?

16.- Els veïns dels carrer Juan Ramón Jiménez i San Juan de la Cruz porten anys queixant-se a este Ajuntament i a instàncies superiors (Síndic de Greuges) que en les jardineres de les voreres falten deu arbres que van ser arrencats ja fa anys. Tenen intenció de replantar els arbres que falten en estos carrers?

17.- Sr. Alcalde, els carrers de la nostra ciutat donen una imatge de brutícia i insalubritat pels nombrosos excrements de gossos que ens trobem. Quines mesures pensen prendre per a evitar esta situació?

18.- Sra. Regidora de Sanitat, hem rebut queixes de diversos veïns dels carrers Maria Cristina, Dr. Fleming i voltants advertint d'una plaga de rates. Quines accions s'han dut a terme al respecte? Segons ens indiquen, a pesar de les actuacions, a dia de hui, el problema no està encara resolt, tenen més actuacions previstes?

19.- Sra. Regidora de Govern Obert i Noves Tecnologies, en l'últim plenari ordinari vosté va contestar afirmativament a la nostra pregunta sobre si pensaven publicar en internet el Reglament de Participació Ciutadana que acabàvem de modificar durant el període d'exposició pública, amb la finalitat de facilitar la millora del text per part de la ciutadania amb les seues al•legacions, i tal i com demanava el Grup Socialista en l'anterior legislatura. En la data en què registrem esta pregunta, ha passat ja la meitat dels 30 dies d'exposició pública i no hem trobat el text en la pàgina web de l'Ajuntament ni en el portal de Govern Obert. A què es deu esta demora? Quan es penjarà? no creu que d'esta manera, s'està dificultant la participació del poble? tot contradint l'esperit del Reglament i els compromisos del seu Grup.

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

  1. Leo una pregunta del PP que me rechina, pregunta porque se usa el Santuario por personas no católicas, pues porque el Santuario es de todo el pueblo, con católicos y no católicos. Lo que debería hacer este gobierno que está haciendo las cosas bien es aprobar que allí los no católicos también podamos hacer bodas civiles y incluso ser adelantados Y realizar el Ayuntamiento allí bautizos y comuniones civiles, seríamos una ciudad pionera. Ojalá Fran lo saque adelante o algún partido progresista lo saque adelante esto y lo proponga. El Santuario es de todos, no sólo de los católicos. Bodas, comuniones y bautizos civiles en el Santuario ya !

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES