El Bloc insta al Govern a fer un pronunciament clar quant al conflicte del Sahara

El bloc Nacionalista Valencià insta al Govern Espanyol a fer un pronunciament clar de condemna sobre la politica repressiva del Marroc envers a la població saharauí i a posar en marxa mesures diplomàtiques contundents si no cessa la repressió de l’exèrcit sobre la societat saharauí. Reproduïm la nota de premsa que ens han fet arribar.

La causa saharauí necessita alguna cosa mes que bones paraules. Calen acccions polítiques per part del govern d’espanya, que per damunt de velar pels interessos econòmics i diplomàtics ha de reclamar d’una manera contundent el respecte dels drets humans en el territori del Sahara occidental. Sembla inaudit que encara no s’haja cridat a l’ambaixador del Marroc a Espanya.

Així mateix el Govern Espanyol hauria de reclamar al govern del Marroc tant a que acomplisca la resolució de l’ONU respecte a la celebració d’un referendum en el Sahara occidental sobre la autodeterminació del territori, així com a que facilite l’entrada a l’aiun i als campaments de refugiats a periodistes i informadors internacionals.

En estos moments no sols estem assistint a una vulneració del dret del poble saharauí a l’autodeterminació, sinó també a la violació sistemàtica dels drets humans per part del govern del Marroc, i això exigeix una resposta clara i ferma per part del govern de l’estat. És per això que el Bloc s’ha sumat a quantes concentracions de protesta s’han convocat al llarg i ample dela geografia valenciana.

A novelda, el Bloc promourà, al si de compromís, l’elaboració i presentació, si fora possible fruit del consens, d’una moció condemnatòria d’estos lamentables successos.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES