EU dóna el seu suport als treballadors de les factories de LAM 5 y LAM 12

El col•lectiu Local d’EUPV ha expressat a través d’un comunicat la seua solidaritat amb el grup de treballadors i treballadores de LAM 5 i 12 de Levantina Asociados y Minerales, “en la seua lluita per frenar el tancament de dues fàbriques”

A través d’un comunicat, el col•lectiu Local d’EUPV ha mostrat el seu suport als treballadors i treballadores de LAM 5 i 12 de Levantina Ascociados y Minerales i s’ha solidaritat amb la seua delicada situació, “en la lluita per frenar el tancament de dues fàbriques i la més que dubtosa recol•locació de tots els treballadors i treballadores”. Així mateix, EU ha felicitat la “victòria parcial” dels treballadors pera conseguir “la reconsideració de la Multinacional de mantenir els drets de la plantilla en LAM 5”.

D’altra banda, EU ha aprofitat per denunciar “la pràctica habitual del poder empresarial, plasmat en les polítiques neoliberals de concentració i centralització de capital en oligopolis, multinacionals i altres estructures que allunyen la gestió empresarial del centre de treball i que obeixen a interessos purament cobejosos i lucratius”. Amb això, el col•lectiu local d’Esquerra Unida sosté que “la conseqüència inmediata són les recol•locacions, on pel camí es queden molts dels treballadors”, dit això ha citat el tancament de SEAT a Catalunya que “va deixar a molts treballadors i les seues famílies sense futur” i “altres pràctiques més subtils però no menyes nocives” com ha estat “la crisi del sector del calçat als postres veïns d’Elda, Monòver i Elx” i ha manifestat que “ara ho estem patint a casa”.

El comunicat ha advertit a la ciutadania que el fenomen del tancament d’empreses que repercutix de forma directa en els treballadors, “s’anirà produïnt cada volta en més intensitat si no el frenem tots, perquè és un component fonamental del procés neoliberal que s’està duent a terme a escala mundial”. EU propasa “la denúncia i mobilització dels afectats, anar caminant per capgirar el cap a les polítiques que afovorixen estos processos roïns per als teballadors encetant pràctiques més centrades en el benestar dels ciutadans i no en el lucre pel lucre d’uns pocs”.

EU prén com a exemple a seguir el dels “postres companys de LAM 5 que junts, organitzats al voltant dels sindicats i amb la mobilització han aconseguit frenar les intencions de la Multinacional i mantenir, en principi, els drets de la plantilla”.

El comunitat conclou diguent als treballadors que “des d’EUPV sabeu que teniu un aliat en esta batalla i una vegada més, felicitar per l’aconseguit fins ara”.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES