Compromís reclama més freqüències en la línia de tren Villena-Alacant

Silvia Anna, portaveu de Compromís per Novelda: «Renfe no pot seguir eliminant trens a les estacions d’Elda-Petrer i Villena com porta fent els últims anys»

Compromís, a través de la diputada d’Elda Cristina Rodríguez, va presentar fa dos mesos una proposició no de llei a les Corts Valencianes per a reclamar a Govern central la recuperació de les parades a les estacions de Novelda-Asp, Elda-Petrer i Villena tant dels trens diaris de rodalies que fan el recorregut Alacant-Villena, com també més parades a les estacions de la comarca dels trens de mitjana i llarga distància amb destinació a València, Múrcia, Madrid o Barcelona.

La proposta reclama al Govern central posicionar-se davant més d’una dècada de promeses incomplides pels diferents ministres de Foment. A més, la línia de rodalies Villena-Alacant amb parades a Saix, Elda-Petrer i Novelda-Asp és de les poques línies valencianes que encara no han recuperat els horaris previs a l’inici de la pandèmia.

Amb motiu de la celebració del Dia Europeu sense cotxes, la portaveu de Compromís per Novelda, Sílvia Anna, ha reclamat la millora d’aquest servei públic que ha de vertebrar les nostres comarques: «Renfe no pot seguir eliminant trens a les estacions d’Elda-Petrer i Villena com porta fent els últims anys. Primer va ser l’excusa de l’AVE a Madrid i ara la pandèmia. Per això, exigim al Govern que recupere aquestes parades perquè els residents de les comarques del Vinalopó puguen utilitzar el tren per als seus desplaçaments diaris amb normalitat i així reduir la dependència del cotxe».

A més, Sílvia Anna reclama la necessitat de reforçar l’increment de freqüències ferroviàries amb una solució de transport públic urbà que connecte el nucli de Novelda amb el barri de l’Estació.

La portaveu de Compromís per Novelda considera necessari augmentar la inversió per a dignificar i millorar el servei de manera que els usuaris tornen a confiar en ell i tinguen alternatives més sostenibles, còmodes, barates i segures al transport privat.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES