Compromís impulsa una campanya que exigeix un finançament just per a la Comunitat Valenciana

Demanen un finançament amb inversions més concordes al pes poblacional i al pagament del deute històric generat per anys d’infrafinançament per part del govern central

En el marc de la campanya “Exigim Igualtat, Exigim Respecte”, Compromís per Novelda va instal·lar el passat cap de setmana una taula informativa en el Mercat per a la recollida de signatures per a reivindicar un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

L’objectiu és que aquest finançament compte inversions concordes al pes poblacional i el pagament del deute històric generat per anys d’infrafinançament per part del govern central.


Amb la recollida de signatures i la participació en les manifestacions celebrades el dissabte passat en les capitals de les tres províncies valencianes, Compromís vol impulsar una iniciativa connectada així mateix amb la reivindicació d’un servei ferroviari de rodalia digne, la transferència dels recursos i la gestió dels trens de proximitat a la Generalitat i l’ampliació del servei a tot el territori valencià.


Des de Compromís per Novelda Berta Galiana i Silvia Anna assenyalaven que l’infrafinançament que pateix la Comunitat té conseqüències en la societat valenciana “ja que obliga institucions municipals i autonòmiques a dedicar recursos propis extres per a sufragar serveis públics com l’educació, la sanitat o la dependència”.


La portaveu de la formació Silvia Anna assenyalava a més que “no és només que es reben menys inversions, sinó que les previstes tampoc s’executen íntegrament”, la qual cosa ha portat a un deute històric xifrat en més de 26 mil milions d’euros.


Aquesta exigència d’executar un finançament just per a la Comunitat Valenciana així com de la reforma de l’actual model per a assignar equitativament entre totes les autonomies asseguren que és una reivindicació secundada per tots els grups polítics municipals, a excepció de Vox.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,420SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES