Opinión de Guillem Irles, Guanyar Novelda

Que passa amb nosaltres, els joves?

La gent jove a Novelda des de fa anys no ha tingut un lloc referent on poder gaudir d’un oci com a tal per poder realitzar activitats de qualitat. Des de la seua inauguració, el març del 2011, el nou edifici del casal de la joventut està prou infrautilitzat per falta de voluntat política, i no se li ha donant la importància que caldria donar-li. Es tractava que fos un espai “autogestionat” per les distintes i diverses associacions juvenils de Novelda com és el Consell de Joventut, Club d’escacs, Club Novelder de Muntanyisme, Colla de Xaramita cana, Tots Toquem, ALCN, AOCAN entre altres.

Amb la negativitat i menyspreu de les polítiques emprades per part de certes agrupacions polítiques, no han fet servir aquestes instal·lacions per a crear teixit associatiu entre les distintes associacions i amb la diversitat de sensibilitats i inquietuds juvenils, que han hagut de marxar a pobles veïns per tal de portar a cap les seues activitats i programacions per a la gent jove deixant una mancança i un buit en quant aquesta matèria per donar oci alternatiu per al jovent de Novelda.

Aquest edifici tan sols es va convertir en un centre d’escasses d’activitats i de baixa qualitat, per una falta de coordinació entre les distintes entitats i una escassa empatia per part de les institucions, a causa de la poca atenció política. En dates en què el jovent de Novelda té més temps lliure per poder fer servir aquestes instal·lacions, és a dir, en vacances i caps de setmana, el casal de joventut, pateix de falta d’horaris adaptats per a nosaltres, així com falta de personal que puguen permetre que aquestes instal·lacions poden estar obertes en aquells moments quan més volem recórrer a elles; a més que es tracta d’un edifici totalment accessible i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, ja que aquest edifici compleix amb la normativa d’accessibilitat.

No es tracta de fer qualsevol activitat sense cap objectiu, és clar que cal fer oci però ja no solament es tracta de fer per fer moltes activitats, algunes vegades sense sentit i coherència juvenil, ja no ens serveix la quantitat d’activitats, sinó qualitat d’aquestes, i si poden ser activitats lúdiques amb tendències educatives i amb valors, millor que millor; ja que volem que existisca una relació i una continuïtat dins d’una programació didàctica dissenyada i focalitzada exclusivament per al jovent de Novelda, ajustada a les seues necessitats.

És molt important tenir en compte els centre educatius de primària, secundària i universitaris a l’hora de crear consciència de lluita juvenil, ja que som totes les que ens hem d’ajudar; com el fet de demanar espais agradables i adaptats a les nostres necessitats amb dotació tecnològica adequada, com és la mancança del WIFI al Casal de la Joventut i ineficaç i escàs accés a l’internet a la biblioteca pública del nostre municipi.

És clar que cal revertir la situació quant a les polítiques juvenils per tal de promoure el teixit associatiu entre els joves i facen comboi entre totes, i prendre partit dels seus drets com a joves que són i despertar les seues aficions i inquietuds de tot el poble. Cal donar importància als moviments juvenils i així anar conformant una unitat i un empoderament per fer front a les polítiques passives i d’austeritat contra nosaltres per part de les institucions públiques i privades arran del País Valencià, perquè solament així podrem seguir creixent totes juntes. Des de Guanyar Novelda recolzem aquesta visió de donar-li veu i importància als joves, ja que són el futur de Novelda, perquè necessitem que se senten inclosos i representats dins de la seua ciutat.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES