Art. de opinión de Antoni-Rafel Abat i Irles, novelder, vocal d’ALEAS (àrea de llibertats afectivo-sexuals) d’EUPV i coordinador del grup d’assumptes religiosos del col.lectiu Lambda de València

Orgull, dignitat, alliberament… LGTB

Una agressió homòfoba a l’Stonewall Inn de Nova York va originar el moviment igualitari. Va començar vora les dos de la matinada del dia 28 de juny de 1969 quan el propietari d’un wolkswagen aparcat al carrer Cristopher, al Village de Nova York cridà la Policia per a queixar-se de que estaven bellugant el seu cotxe amb força. Els joves eixen de l’Sonewall Inn, un pub que solia frecuentar la comunitat homosexual. Els enfrontaments degeneraren en sis dies de disturbis i marcaren l’inici d’un moviment que encara avui lluita per la igualtat de drets per tot el món.

El moviment ha anat evolucionant i en cada lloc el celebrem de maneres diferents.Vull fer-vos un resum de com es va celebrar al País Valencià i quines coses calen reivindicar encara avui (basant-me en el manifest que es va llegir a València el dia 26 de juny fet per LAMBDA i altre manifest d’ALEAS d’EUPV) per tal de no donar un pas enrere en la consecució dels nostres drets que no van en detriment de ningú. Quan una mioria aconseguim uns drets tota la societat s’enforteix i es fa més democràtica. Si bé l’any passat feiem èmfasi en l’educació, enguany li hem donat suport de manaera especial a les persones transsexuals.

Enguany estem en un any per a transformar, dedicat als drets de les persones
transsexuals.
Per això les dones i els homes transsexuals, junt a la resta de la
societat, volem transformar la ment d’aquelles persones que es creuen amb el dret
de nomenar la transsexualitat com una malaltia mental i per això exigim al govern
espanyol que, després de sumar-se a la despatologització de la transsexualitat,
modifique la Llei d’Identitat de Gènere. Volem transformar la sanitat pública
valenciana i exigim a la Conselleria de Sanitat que incloga de manera integral el
procés transsexualitzador. Volem transformar l’àmbit laboral i exigim a la
Generalitat Valenciana i al Govern espanyol polítiques actives d’ocupació,
mesures de discriminació positiva, d’inserció i d’estabilitat dels llocs de treball de
les persones transsexuals, així com la regulació del treball sexual. Volem transformar el sistema educatiu que no reconeix l’existència de la nostra diversitat i exigim a la Conselleria d’Educació que visibilitze la nostra realitat al currículum educatiu.

Volem transformar la imatge estereotipada que s’ofereix de les persones
transsexuals i certa mentalitat social que fa de nosaltres un dels col•lectius amb
major exclusió social.
Per això exigim al govern valencià que seguisca els passos d’altres comunitats autònomes i aprove una llei integral sobre transsexualitat, que servisca d’exemple a tota la societat en el respecte cap a les dones i els homes transsexuals. També es va recordar que els nostres drets corren perill.

Enguany també estem a punt de complir el cinqué aniversari de la Llei que
reconeix el dret al matrimoni
entre persones del mateix sexe. Un any més
denunciem l’homofòbia del Partit Popular i li exigim que retire el recurs
d’inconstitucionalitat, un atemptat contra la nostra igualtat, la nostra dignitat i les
nostres famílies. Enguany hem celebrat avanços legals en altres països però no
podem oblidar la situació de persecució que patim encara en més de 80 estats.
En 7 d’ells sota la pena de mort. No oblidem a les persones homosexuals i
transsexuals que van patir eixa persecució en el nostre estat sota el règim franquista.

Per això denunciem ara i ací la postura homòfoba i hipòcrita del Vaticà i dels països de la Conferència Islàmica que s’oposen en els fòrums internacionals a
l’eliminació de la condemna legal i de la pena de mort aplicada a lesbianes, gais,
bisexuals i transsexuals.

Ens queda per davant una enorme tasca també pel que fa a la salut sexual, per evitar les infeccions de transmissió sexual, especialment les infeccions per VIH-SIDA. Apostem per la dignitat i la salut de les persones que viuen amb VIH, fent que la sanitat pública assumisca el tractament dels efectes derivats dels fàrmacs. També es van celebrar orgulls sectorials abans del dia 26, per exemple l’espai d’adolescents, les lesbianes, els i les transsexuals i les persones creients que amb una eucaristia celebrada a la seu del col.lectiu Lambda i acompanyats per l’església de base de València sota el lema “transformant l’església” van voler unir-se a nosaltres al voltant de la taula, el pa, el vi, la paraula i el testimoni on Elena la persona del grup i triada pel grup d’afers religiosos té el carisma de presidir i coordinar l’eucaristia.

Necessitem espaïs combatius, necesitem espaïs alegres. Festejem la nostra visibilitat per enarbolar la nostra lluïta del dia a dia, als nostres pobles i barris, als nostres llocs de treball, a les nostres famílies, a les nostres esglèsies i grups religiosos… i definitivament, a tots els àmbits de la nostra vida. Utilitzem la risa, la ploma, l’alliberament, l’escàndol, la provocació i la transgresiò com a eines per atacar de manera pacífica al sistema. Perquè la nostra lluïta consisteix en qüestionar-ho tot, el nostre gènere, els nostres rols, les nostres identitats, ja que no sols demanem que sen’s escolte i sen’s tinga en compte, sinò que lluïtem per transformar un sistema heteropatriarcal que ens aprisiona i ens normativitza (també als i les persones heterosexuals).

Per això, necesitem una manifestació de l’orgull alegre i combativa, però
no mercantilitzada. Perquè ens neguem a que les minories sexuals (les
excloses) únicament puguem participar mitjançant el consum, perquè sabem
que es caure a un parany del capitalisme i perquè no volem ser persones
consumidores pasives, sinò ciutadans/es actius/ves amb independència de la
nostra capacitat de compra. L’única carrossa que ens porta a la igualtatreal es la lluïta de tots els dies.

Quan començarem a parlar de les lebianes precàries, del gais precaris que no son contracts per tindre ploma, de les persones lgtb que no poden anar a la universitat, dels lgtb mil•leuristes que no arriben a final de mes o de les trans que no tenen treball? Si hi ha crisi, la patim doblement. Si hi han retalls socials, els patim doblement. Si hi ha atur, ens afecta especialment, i quan hi ha treball, som especialment precàries. Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals som treballadores i treballadors, i no som persones alienes al que esta ocorrent amb la crisi, sinò que la patim amb major força.

Quan consultem les taxes de marginalitat social, d’atur, de precarietat o de pobreza, resulta que precisamente nosaltres som persones més precàries, excloses, maltractades, invisibilitzades, dominades, violentades… Perquè el sistema capitalista no sols no ens té en compte per ser lgtb, sinò que aquesta és la causa de la nostra doble discriminació. Perquè ens joguem molt quan les posicions neoliberals parlen de retallar la cobertura social. Perquè les persones LGTB hem de lluïtar per una sortida d’esquerres a la crisi, perquè la crisi l’han de pagar els que l’han generat

Per tot això i molt més celebrem a Madrid la manifestació estatal unitària organitzada per la FELGTB que té lloc el dissabte següent al dia 28 de juny. Enguany el 3 de juliol tots i totes a Madrid.

Otras noticias de interés

2 COMENTARIOS

 1. Ser homosexual, lesbiana, bisexual o transexual no es necesariamente una enfermedad en el sentido médico moderno; si lo fuera, esto os excusaría. TALES PRÁCTICAS SON CONTRARIAS A LA VOLUNTAD DEL CREADOR.
  Tiene aún más gravedad publicitar estas conductas (visibilizarlas) e incitar a otros, especialmente adolescentes y niños, a cometerlas: «Y a cualquiera que haga tropezar a uno de estos pequeños que creen en mí, mejor le fuera que se le atase al cuello una gran piedra de molino y que se le hundiese en lo profundo del mar. ¡Ay del mundo por los tropiezos! Es inevitable que haya tropiezos, pero ¡ay del hombre que los ocasione!» (Mt 18:6-7).
  Pero todavía es aún más grave pretender armonizar esas prácticas perversas con el nombre cristiano, «¿No sabéis que los injustos no heredarán el reino de Dios? NO OS ENGAÑÉIS: que ni los fornicarios, ni los idólatras, ni los adúlteros, ni los afeminados, ni los homosexuales, ni los ladrones, ni los avaros, ni los borrachos, ni los calumniadores, ni los estafadores, heredarán el reino de Dios. Y esto erais algunos de vosotros, pero ya habéis sido lavados, pero ya sois santificados, pero ya habéis sido justificados en el nombre del Señor Jesucristo y en el Espíritu de nuestro Dios… El cuerpo no es para la inmoralidad sexual, sino para el Señor, y el Señor para el cuerpo…¿No sabéis que vuestros cuerpos son miembros de Cristo? … Huid de la inmoralidad sexual. Cualquier otro pecado que el hombre cometa está fuera del cuerpo, pero el fornicario peca contra su propio cuerpo. ¿O no sabéis que vuestro cuerpo es templo del Espíritu Santo, que mora en vosotros, el cual tenéis de Dios, y que no sois vuestros? Pues habéis sido comprados por precio. Por tanto, glorificad a Dios en vuestro cuerpo (1Cor 6:9-20).

  No soy católico, ni sigo al vaticano, pero no le echéis la culpa de la condena de la práctica homosexual, es una de las cosas en las que aún son fieles a la Biblia: «Ellos cambiaron la verdad de Dios por la mentira, y veneraron y rindieron culto a la creación antes que al Creador, ¡quien es bendito para siempre! Amén. Por esta causa, Dios los entregó a PASIONES VERGONZOSAS; pues sus mujeres cambiaron las relaciones naturales por RELACIONES CONTRA NATURALEZA. De la misma manera, también los hombres, dejando las relaciones naturales con la mujer, se encendieron en sus PASIONES DESORDENADAS unos con otros, cometiendo ACTOS VERGONZOSOS, hombres con hombres, y recibiendo en sí mismos la retribución que corresponde a su extravío. Como ellos no aprobaron tener en cuenta a Dios, los entregó Dios a UNA MENTE REPROBADA, para HACER LO QUE NO ES DEBIDO» (Rm1:25-28).

  Todos somos pecadores, débiles; no es este el problema. El problema es JUSTIFICAR EL PECADO, llamar ‘bien’ a lo que es ‘mal’, instalarse en la desobediencia a Dios, hacer propaganda de lo que ofende al Creador, pretender unir el nombre cristiano con algo que es abominación para Dios: “No te acostarás con un hombre como uno se acuesta con una mujer. Eso es una abominación» (Lev 18:22).

  Pero si os volvéis al Señor con arrepentimiento, Él os perdonará y os limpiará de todos vuestros pecados, y os fortalecerá para escapar del poder del Pecado. ¡Ojalá escuchéis hoy su voz, no endurezcáis vuestro corazón! Aún es tiempo, no esperéis a arrepentiros cuando estéis ante el Juez de toda la tierra, cuando ya sea tarde y caigan todos vuestros argumentos… Dios no es un Dios arbitrario y aguafiestas, Él condena tales prácticas porque son contrarias a su diseño del ser humano, dañan al ser humano, y como todo pecado, tienen como consecuencia la muerte: no sólo la muerte fisica, sino la eterna, la frustración perpetua del glorioso destino para el que hemos sido creados, participando de la misma Vida y Gloria de Dios.

  No os creáis más sabios que vuestro Creador, nadie os ama más que Él.

 2. «Per això denunciem ara i ací la postura homòfoba i hipòcrita del Vaticà i dels països de la Conferència Islàmica que s’oposen en els fòrums internacionals a
  l’eliminació de la condemna legal i de la pena de mort aplicada a lesbianes, gais,
  bisexuals i transsexuals».

  Tal y como está redactado es una falsedad impropia de quien lo ha escrito que debía haber sido más preciso.
  ¿La Iglesia Católica está a favor de la pena de muerte a gais y lesbianas?
  ¿ la Iglesia quiere que la legalidad condene -sancione- a gais y lesbianas?.. por favor…
  Rafa esperaba que, al menos, fueras veraz. Lo que tú seas es asunto tuyo.

  ¿Que la Iglesia no puede aprobar las relaciones homosexuales? El día que lo haga dejará de ser la Iglesia que puso parte de lo que recibió del Jefe en el Nuevo Testamento hace 2000 años.

  Pero no te olvides que esa iglesia sigue acogiendo en su seno a todos, también a gais y lesbianas, a todo el mundo. ¿o no ? Tú lo sabes bien. Y le ofrece lo que tiene, que se remonta al Origen de su fundación.
  No todos los Gays piensan como los que ahora llevan la voz cantante.

  Tampoco es cierto que no se vaya contra nadie, cuando algunas de esas asociaciones dicen reclamar algunos de esos supuestos derechos:

  De momento se han cargado el derecho fundamental de todo niño que va a ser adoptado, a que se le dé un padre y una madre. Pero los deseos de algunos de esos homosexuales no tienen en cuenta el derecho del menor, lo pasan por alto, sacrificándolo al deseo de algunos de ellos de vivir con alguien de su mismo sexo.

  Otro derecho que el lobby gay preponderante ha conseguido eliminar es que aquellos homosexuales que desean recibir terapia reparativa de la homosexualidad, se vean privados de ella. Y no hablo de terapia para asumir y convivir con su homoxesualidad, sino lo que he escrito.
  O sea que si alguien con tendencia homosexual, quiere recibir esa terapia …para lo cual su psicoterapeuta se ha hecho un master de narices en América ¡¡¡pues no!!!
  !!!Tiene que fomentar su homosexualidad porque lo manda el pensamiento gay mayoritario ahora. Aunque en EEUU las cosas están cambiando. Y al psicoteraperuta que se le ocurra tratarla en España ¡¡que se prepare porque puede perder incluso su título!!!
  ¿eso no es ir contra nadie?

  ..siempre por detrás de los demás… a pesar de los avances en estas materias…

  Buscando sobre «terapia reparativa homosexualidad» encontrarán abundante documentación. Aunque no sea una enfermedad, sí existe tratamiento para un desorden afectivo-sexual que puede superarse. Si hay motivación para ello.. como en el resto de psicoterapias.

  Repito lo de «algunas asociaciones» y «algunos de ellos», porque no todos los gays o lesbianas piensan así. Muchos -alguno muy conocido como Zeffirelli- han salido estos días mostrando que se sienten avergonzados por la imagen que se da del gay en el día orgullo gay. Y también, no pocos gays, nunca obligarían a un niño a tener dos padres pues valoran la familia heterosexual que ellos tuvieron como lo mejor para el menor.

  En fin, ahora dirán que soy un homófobo …

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

7,611FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,650SeguidoresSeguir
2,910SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES