‘Votar a l’esquerra encara que siga amb el nas tapat’. Artículo de Opinión de Sergi Cremades

Artículo de Sergi Cremades, militant d’Anticapitalistes

Un projecte municipalista transformador ha de ser una peça més del procés popular que qüestione el model institucional en crisi, que per molt que es vulga negar, continua obert. Fan falta projectes clarament impugnadors del model municipal hereu de la transició, obsolet i impossible de canviar des de dins. La seua estructura i les seues dinàmiques internes estan dissenyades per perpetuar-se per si mateixa i obeir als interessos del mercat sense necessitat de ser governat per polítics professionals. Estructures, sense control ciutadà, exposades a la corrupció i al saqueig dels diners públics. Fins i tot la normativa que intenta fiscalitzar, fer més transparent i evitar les corrupteles només serveixen per a obstaculitzar la labor de l’Ajuntament com servidor Públic i fa inaccessible els drets a la població. Cal ser conscients dels límits de les institucions i ser honests amb la ciutadania.

Per lleialtat a les classes treballadores i als sectors més vulnerables que està concatenant crisi rere crisi, una candidatura municipalista no es pot conformar amb una gestió «més amable de l’existent». Si el que volem és transformar el model econòmic, causant del patiment de la majoria social i del col·lapse mediambiental, caldrà bastir un projecte polític que puga anar més enllà del municipalisme i del joc polític professional. La tasca és construir sense complexos, per baix (o siga amb la participació real de la gent) i a l’esquerra (amb una clara posició de classe) una alternativa anticapitalista al sistema. Cal reflexionar conjuntament i teixir aliances entre els sectors en lluita i plantejar punts de confluència que no es conformen amb la simple gestió d’aquest sistema. També capaç d’articular-se a escala nacional, estatal i internacional, només així serem capaces de donar una resposta a l’alçada de la crisi civilitzatòria que vivim.

Malauradament, no estem en aquesta fase, ja que des de fa 8 anys i aguditzat en els últims 4 hem patit una gran ofensiva neoconservadora, s’han comés moltes errades des de l’esquerra governista i venim d’una gran derrota i desmobilització social.

En aquestes eleccions ens enfrontem al doble perill que guanye la dreta i l’extrema dreta, a l’àmbit autonòmic i també que hi haja un govern en solitari del PSPV que tal com ja ha demostrat pot tornar a pactar amb sectors de la dreta amb el que se sent més còmode. En la conjuntura política actual és legítima l’abstenció, però per a les classes treballadores i els sectors més vulnerables, governs de la dreta i l’extrema dreta significarien una reculada i una situació de major patiment per les classes populars a més de feblesa i  desavantatge per articular una alternativa transformadora. Per això mentre arriben candidatures del municipalisme combatiu i de ruptura, el 28 de maig, encara que críticament i amb el nas tapat, cal votar a forces a l’esquerra del PSPV, però cal també continuant organitzant-se i lluitar perquè hem de ser conscients que la ingent tasca actual i d’horitzó rupturista que volem no es tanca en els col·legis electorals.

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

  1. Para votar a la izquierda a fecha de hoy no hay que taparse la nariz, es necesario tener que arrancarse de cuajo la pituitaria y con ella una parte significativa del cerebro.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES