‘LA PUJADA DEL REBUT DE LA BROSSA UNA BURLA A LA CIUTADANIA’. Opinión de Sílvia Anna, Compromís per Novelda

Tribuna de Opinión de Sílvia Anna

No ha sigut gens habitual en els últims anys celebrar un ple de bon matí. Esta setmana ens hauria sorprés que ens convocaren a les 9 del matí a un ple extraordinari per a aprovar els nous impostos sobre el servici de l’aigua, l’entrada de vehicles i la replega de la brossa, de no ser pel contingut de les noves tarifes i taxes impositives: un increment espectacular que repercutirà de forma negativa en les ja malmeses butxaques de la majoria dels ciutadans. Convocatòria extemporània que obeïx a la intenció de l’alcalde d’amagar estes pujades a l’opinió pública.

La taxa per la replega de la brossa es vorà incrementada quasi al doble el pròxim any. Passarà dels 65€ per casa que paguem ara a ni més ni menys que 128€. Una barbaritat de pujada que suposarà un problema a moltes famílies que ja patixen els perversos efectes de la inflació que ha significat entre altres factors que la tarifa de l’aigua augmente també en vora un 14%.

Però potser el que molts lectors no sàpien és que este increment del 100% es va amagar a tot el poble de Novelda quan es va aprovar la nova contracta encarregada de la replega de la brossa. Un nou servici que efectivament contempla millores respecte a l’anterior, tant en la renovació dels vehicles com en els nous contenidors que faciliten la replega selectiva, com en altres aspectes que ja es van publicitar al seu dia per l’equip de govern municipal.

Compromís, que va votar favorablement a estes millores, ja va alertar de l’increment que suposaria esta nova concessió en el rebut de la brossa. El PSOE, amb les eleccions municipals a tocar, no es va atrevir a pujar la taxa i va tirar mà del superàvit pressupostari per tal de fer-se càrrec de l’increment que va suposar la nova contracta deixant entrevore que així seria també en anys posteriors.

Un engany en tota regla al poble de Novelda. No van tenir la decència política d’explicar que amb el canvi de contracte i el nou cànon de l’abocament de residus, el rebut de la brossa s’incrementaria d’esta manera tan desorbitada. Passades les eleccions, què passarà els següents anys de concessió del servici, continuarà fent-se càrrec l’ajuntament o ho pagaran cada any religiosament els ciutadans?

La resposta vindrà en l’increment del rebut de la brossa l’abril de 2024. El PSOE en el seu programa electoral no va fer menció a una pujada del rebut que ben bé sabien que anava a produir-se en breu. Una burla a la ciutadania.

Otras noticias de interés

2 COMENTARIOS

  1. Sra. Anna, Petrer, Elda, Benidorm, La Nucía, etc. anuncian la subida del impuesto de basura, y en ninguna se ha cambiado y mejorado el contrato de Limpieza Pública, deje de hacer comentarios malintencionados, como decir que el PSOE mintió a la ciudadanía cuando se contrato el nuevo servicio, ya que la subida se debe principalmente al aumento del coste de vertido de los residuos y al nuevo impuesto automático que se aplica.

    • Que va hombre!! El PSOE no miente nunca jamás. Como mucho se les habría olvidado contarlo o muy a las malas, cambiaron de opinión a última hora. Eso le puede pasar hasta al Presi, por guapo que sea el muchacho.
      Pero seguro que es culpa de ese impuesto que los socialistas nos condonaban hasta ahora y que los malvados peperos aplican automáticamente. Por eso la subida del 98%, una fruslería, sobre todo para los establecimientos que ya pagaban más de 700€ x año.
      !Nahh! a otra cosa, circulen, circulen. Siguiente parada, el IBI y el impuesto de circulación. Seguimos para bingo.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,710SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias