‘PRESSUPOSTOS 2024’. Artículo de Opinión de Sílvia Anna, Compromís per Novelda

Tribuna de opinión de Sílvia Anna

El plenari de pressupostos és un dels plenari més importants de l’any, com a conseqüència d’açò l´oposició sempre hem demanat tindre la documentació amb el temps suficient per al seu estudi i així ha sigut almenys estos últims 4 anys. No només els pressupostos disponibles sinó també un treball de moltes reunions, moltes hores, propostes i contrapropostes, telefonades i documents creuats entre els partits feia que s’arribara a un acord. I encara quedava temps per a fer una roda de premsa conjunta informant de l´acord, així com la formalitat de la seua signatura.

És interessant recordar que d’eixa manera el PSOE va aconseguir en els últims anys el vot positiu de Compromís com també el vot positiu de Guanyar i fins i tot va negociar l’abstenció del PP. Tot açò no s´ha donat enguany, rebre la documentació completa 5 dies abans del plenari (encara que després el Sr. Alcalde retardara el plenari dos dies a pesar de la negativa de la Regidora d´Hisenda) no ha sigut temps suficient per a treballar com ho hem fet altres anys ni tampoc hem tingut respostes concretes a algunes de les nostres peticions.

Així i tot, des de Compromís hem treballat en un document de propostes, document que contemplava alguns del punts acordats en el 2022 o 2023 que encara estaven pendents com per exemple la millora de la zona humida de la Moragel, l´informe tècnic sobre la viabilitat de la ubicació de l’orgue de pedra que esperem que com ens confirmen es puga fer aquest any o la viabilitat d´ampliar el termini temporal de les bonificacions per instal·lació de plaques solars a més d´un exercici, de manera que s´augmente l´incentiu per als immobles al tram més baix de valor cadastral.

També proposàvem incorporar a l’acord per a 2024 altres propostes com ara la creació d´una partida especifica de 50.000 euros per a licitar un servei de promoció institucional i recerca d’inversors del Port Sec com està fent-se en altres poblacions. Demanàvem també completar amb els ascensors i els vestidors les obres del velòdrom o la millora d´alguns parcs com Bancal Fondo i Alameda, Ravonis o els Garroferets. O revisar també entre tots els grups aspectes de les ordenances de convivència ciutadana entre d´altres, per a millorar les garanties ciutadanes.

Com deia al principi, aquest any no ha sigut possible arribar a un acord però des de Compromís utilitzarem altres mecanismes com la nostra insistència per intentar convèncer-los que les nostres propostes són beneficioses per a Novelda.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,640SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias