‘Les dretes retractades’. Opinión de Sergi Cremades

Tribuna de Opinión de Sergi Cremades

Un dia després del reconeixement “insuficient” de l’Estat de Palestina per Pedro Sánchez, Abascal va ser rebut pel criminal de guerra Netanyahu a l’Estat Colonial d’Israel. Diverses declaracions de representants de la dreta i l’extrema dreta, com de l’alcalde del PP a Madrid, José Luis Almeida o el candidat de Vox a les eleccions europees, Jorge Buxadé, es posicionen amb el discurs victimista i fal·laç d’Israel que justifica la matança indiscriminada de població civil, xiquets i xiquetes incloses.

Molt sobrats han d’anar la dreta i l’extrema dreta estatal, per alinear-se amb un règim considerat per la Cort de Justícia Internacional com a «genocida» que assassina impunement gent innocent.

Pot semblar  contradictori, ja que històricament l’extrema dreta sempre ha sigut “antisemita”, ha estat en contra de jueus, neguen els crims del franquisme i fins i tot alguns han negat l’holocaust perpetrat pels Nazis a jueus, gitanos, anarquistes, socialistes, comunistes i republicans. Recordeu el mandra de Franco sobre la «conspiración judeo-masónica y comunista». Els fonaments d’Israel estan plens de la sang de milers i milers de palestins igual que les mans de la dreta i extrema dreta estan tacades de la sang dels crims, sense jutjar, del règim franquista. Heus ací un primer consens entre el sionisme i les dretes espanyoles.

A més a més, el govern sionista d’Israel no representa als jueus. És el producte de la ideologia sionista, un nacionalisme excloent, racista i supremacista que defensa la construcció d’un estat colonial d’assentament, als territoris ocupats de la històrica Palestina. Un estat teocràtic, només per a jueus, i autoritari, sota el paraigua d’una democràcia formal, però que, no solament nega els drets fonamentals a bona part de la població nativa amb un sofisticat sistema d’apartheid, sinó que practica la neteja ètnica, expulsant als i les palestines de les seues cases i terres. Podem entendre, aleshores, que aquest model «il·liberal», democràtic a una capa molt fina de la superfície, però autoritari, i amb unes grans desigualtats socials, en el seu interior, siga el somni de la ultradreta i la dreta espanyola.

El genocidi perpetrat a Gaza pel règim sionista d’Israel, també té molt a veure amb els interessos geoestratègics capitalistes en la zona. Israel representa molt bé a empreses i governs del nord global, fonamentalment dels Estats Units i Europa d’on trauen profit mutu. L’extrema dreta no qüestiona l’ordre existent, al contrari, com bon «compinche» que riu els abusos d’un maltractador de pati, corre desesperat al costat del Goliat de torn amb un intent patètic de guanyar vots. És execrable justificar aquesta massacre i continuar reforçant un règim colonial que practica l’apartheid, la neteja ètnica i l’extermini d’un poble.

El PP i Vox han entrat tard i mal a la disputa del relat. L’agenda política l’està marcant la base social de la comunitat internacional organitzada al voltant del moviment de solidaritat amb el poble palestí, malgrat la complicitat amb Israel i la doble moral dels governants del nord global. De la  resistència Palestina i, sobretot, la població civil que està patint, dia a dia, els horrors d’una guerra genocida. El suport incondicional a Israel ha retractat a les dretes. Ja veurem quina mena de contorsionisme justificatiu practiquen quan Netanyahu siga jutjat i empresonant per crims de lesa humanitat.                                                                                           

Sergi Cremades.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,640SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias