La contractació laboral

“Contrat@” és un servici web que permet als empresaris que actuen en nom propi i a les empreses i els col.legiats professionals que actuen en representació de tercers, realitzar la comunicació dels contractes de treball i de les còpies bàsiques d´aquestos des del despatx o des de la seu l´empresa, en connexió directa amb la Base de Dades del Servici Públic d´Ocupació, i rebre de manera inmediata la desposta, amb la possibilitat d´esmenar els posibles errors abans de confirmar la comunicació

Contrat@ va adreçat a les empreses que actuen en nom propi, als grups d´empreses, a les empreses que actuen en representació de tercers, als col.legiats i col.legiades d´alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, als col.legiats i col.legiades professionals d´alta en mutualitat, a les empreses de Treball Temporal.

Utilitat

La utilització de l´aplicació d´Internet requereix una autorització del Servici Públic d´Ocupació Estatal. Una vegada autoritzats, els usuaris podran realitzar: comunicació de la contractació laboral, altes i baixes de eprsones usuàries associades a l´autoritzada, altes i baixes d´empreses-clients de l´autoritzada, consulta i impressió de documents.

Autorització

Sol.licitud

La persona usuària realitza mitjançant la pàgina web la sol.licitud d´autorització, i selecciona el centre SERVEF d´Ocupació on desitja presentar la documentació. El Servici d´ocupació Estatal, una vegada comprovat que les dades són correctes, confirma la recepció de la sol.licitud, el firma i el presenta amb la documentació pertinent al centre SERVEF d´Ocupació que va seleccionar, en el termini de 30 dies.

-Concessió

El Servici Públic d´Ocupació Estatal, una vegada presentada la sol.licitud, l´autoritzarà, si escau, en el termini màxim de 15 dies, i comunicarà a l´adreça de correu electrònic indicada per la persona usuària, la concessió de l´autorització.

Comunicació de la contractació

Es poden comunicar contractes, pròrrogues de contractes, transformacions de contractes temporals en indefinits, crida de personal treballador fix discontinu, hores complementàries en contractes indefinits a temps parcial, certificats de l´administració de personal treballador en processos de formació, còpies bàsiques dels contractes de treball.

Maneres de realitzar la comunicació

Individualitzada, amb dues opcions: bé es comuniquen les dades del contracte que prèviament han subscrit l´empresa i el treballador o la treballadora, o bé es comuniquen provisionalment les dades del contracte mitjançant l´emplenament del model tipus, que podrà ser imprés. Després es confirmen les dades definitives, una vegada haja sigut subscrit per l´empresa i el treballador o la treballadora.

Múltiple, es la manera que es comuniquen mitjançant fitxers en format XML, les dades de contractes que prèviament han subscrit l´empresa i els treballadors i treballadores.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES