Els Concerts de Vivers encaren la seua segona setmana amb cinc nits de jazz, pop, rock i música étnica

Els Concerts de Vivers, emmarcats en la Gran Fira de València, enceten demà dimarts, 11 de juliol, la segona setmana d'actuacions

Després dels espectacles de Txarango, la Michael Nyman Band, Love of Lesbian i Manel, és el moment de gaudir de cinc nits de jazz, pop, rock i ritmes ètnics al renovat recinte dels Jardins de Vivers.

Madeleine Peyroux i Andrea Motis. 11 de juliol
La nord-americana Madeleine Peyroux encetarà al cap i casal una nova ronda de concerts pel nostre país per a presentar el seu últim treball, Secular Hymns (Impulse!, 2016). L'àlbum està format per composicions tradicionals del segle XIX, antigues cançons de blues i espirituals negres, així com versions d'autors contemporanis. Eixe serà l'univers musical que ens mostrarà la cantant demà dimarts, 11 de juliol, en la seua primera aparició a la capital del Túria des del 2013. La compositora comptarà amb la presència de John Herington (guitarra elèctrica) i Barak Mori (contrabaix), els mateixos músics amb els quals va gravar el mencionat disc.

Abans d'escoltar els himnes profans de Peyroux, el públic que s'acoste als Jardins podrà adelitar-se amb el recital de la jove Andrea Motis. La instrumentista i cantant, sorgida del planter del mestre Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band, va publicar el seu debut en solitari el passat mes de febrer mitjançant l'històric segell Impulse! Al disc, Emotional Dance, s'escolten ritmes de jazz, swing i bossanova en un repertori configurat per estàndards, adaptacions de melodies catalanes, versions de pop i tres temes originals de la mateixa vocalista.

La Oreja de Van Gogh i Desayuno. 12 de juliol
Els seguidors de La Oreja de Van Gogh van haver d'esperar més de cinc anys per tenir noves composicions de la seua banda preferida. Finalment, El planeta imaginario (Sony Music) es va publicar al novembre i es presentarà als Concerts de Vivers el pròxim dimecres, 12 de juliol. El primer single, “Verano”, va escalar ràpidament per les llistes d'èxits i el llarga durada va aconseguir el Disc d'Or a Espanya (20.000 còpies despatxades) set setmanes després de la seua publicació. Els membres del grup sempre expliquen que la seua gran basa són les lletres, que cuiden com un tresor, i que s'aproximen a l'amor, a vivències personals i a problemes socials.

L'artista convidat del dimecres serà la banda local Desayuno. La seua actuació és fruit de la col·laboració entre l'organització dels Concerts de Vivers i el certamen musical Sona la Dipu. Precisament, els valencians van ser un dels grups guanyadors del concurs de la institució provincial l'any 2011. Aquesta serà una nova oportunitat per a escoltar els temes pop de treballs com Por si se pone a llover, Vuelo sin motor i Supersónico.

Leiva i Santero y Los Muchachos. 13 de juliol
Monstruos (Sony Music), el tercer LP de Leiva, fou un dels treballs estatals més reeixits de l'any passat. Considerat per la crítica com el seu àlbum més guitarrer i directe des de la dissolució de Pereza, va estar un mes entre els cinc discos més venuts a Espanya. Eixe succés es va traslladar al directe, amb actuacions per tot l'Estat que penjaven el cartell de “no hi ha localitats”. A més, el madrileny va haver de doblar dates a Barcelona i va visitar Argentina i, per primera vegada en la seua carrera, Mèxic. Des del passat mes de març, Leiva està immers en una nova sèrie de presentacions de Monstruos que el durà als Concerts de Vivers el pròxim dijous, 13 de juliol.

Eixa mateixa nit, el grup valencià Santero y Los Muchachos tindrà un magnífic aparador on mostrar el seu rock reposat. El projecte que encapçala Miguel Ángel Escrivá (antic membre de La Pulquería) amb la companyia del seu germà Joseman i els músics Soni Artal i Marc Guardiola arribarà amb les cançons de l'àlbum Ventura (Actúa Records) baix del braç.

Ara Malikian. 14 i 18 de juliol
L'instrumentista Ara Malikian oferirà als Jardins de Vivers l'espectacle La increïble història de Violí, un recorregut per la seua biografia familiar que ja han gaudit milers d'espectadors espanyols i d'altres països com ara Mèxic, Argentina i Brasil, entre d'altres. El mateix compositor ha explicat que el violí va salvar la vida del seu avi, qui va simular ser membre d'un conjunt musical per a escapar del genocidi armeni. Així va arribar al Líban, on, posteriorment, el pare d'Ara va ensenyar al seu fill de tres anys com tocar aquell instrument. S'ha de mencionar que l'artista també va haver de buscar refugi a Alemanya escapant de la guerra.

D'altra banda, cal recordar que el músic és responsable d'un esdeveniment que no succeïa des de fa molt de temps al festival: esgotar les entrades per al seu espectacle. A més, ho va aconseguir dos mesos abans de la data fixada per al recital inicial (divendres, 14 de juliol). Per eixe motiu, l'Ajuntament de València, la promotora i l'artista van acordar posar en marxa una segona actuació que tindrà lloc uns dies després, el dimarts 18 de juliol.

Concert per les persones refugiades. 15 de juliol
El dissabte 15 de juliol, els Jardins de Vivers acolliran la iniciativa Dret a defensar drets amb l'objectiu de promoure la sensibilització i la resposta social davant la situació de persones refugiades i migrants. El concert comptarà amb un cartell d'artistes internacionals encapçalat pel músic malià Salif Keita, una de les grans veus del continent africà. A més, també hi participaran Bokanté, amb membres del col·lectiu de jazz Snarky Puppy, el dominicà Vicente García i Lüla Reyna, mexicana establerta a València.

Els organitzadors del concert destinaran part dels fons recaptats al desenvolupament d'un projecte de litigi estratègic que pretén contribuir a pal·liar les vulneracions de drets humans tant en els països d'origen, com en els de trànsit i en els d'arribada, ja en plena Europa. El litigi estratègic consisteix en la judicialització d'un cas emblemàtic de vulneració de drets humans amb l'objectiu d'avançar en la implementació de solucions tant per a les persones directament afectades, com per a la resta de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Aquest concert solidari ha sigut organitzat per la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat del País Valencià, el Servei Jesuïta a Migrants de València, Àmbit, i l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, la Conselleria d'Eduació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, la Fundació per la Justícia i el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València.

Entrades a la venda
Les localitats per als concerts es poden adquirir a la pàgina web del festival: www.concertsdevivers.com.
El recinte compta amb una zona gastronòmica, gespa artificial, grades amb una vista preferent sobre l’escenari i un pàrquing per a bicicletes amb l'objectiu de fer més còmoda, accessible i agradable l'experiència.

Agenda de concerts
L'obertura de portes serà en tots els casos a les 19:30 hores.

Dimarts, 11 de juliol: Madeleine Peyroux + Andrea Motis
Dimecres, 12 de juliol: La Oreja de Van Gogh + Desayuno
Dijous, 13 de juliol: Leiva + Santero y Los Muchachos
Divendres, 14 de juliol: Ara Malikian
Dissabte, 15 de juliol: Concert per les persones refugiades amb Salif Keita + Bokanté + Vicente García + Lüla Reyna
Dilluns, 17 de juliol: Chick Corea & Béla Fleck
Dimarts, 18 de juliol: Ara Malikian
Dimecres, 19 de juliol: UB40 + Mediterranean Roots
Dijous, 20 de juliol: Nit de grups valencians amb Riot Propaganda + Zoo + Atupa
Dissabte, 22 de juliol: Nit celta amb Celtas Cortos + Mägo de Oz + Ars Amandi + Irish Treble
Dilluns, 24 de juliol: Jamie Cullum + June’s Kaleidoscope
Dimarts, 25 de juliol: Carlos Vives

 

Més informació: www.concertsdevivers.com

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES