El ex obispo de San Sebastián José María Setien abre las jornadas de conferencias “Punt de Vista”

El Centro Cívico y Social, a las 20.00 horas de hoy, acoge la ponencia del ex obispo de San Sebastián, José María Setien, que abordará en su intervención “Iglesia y nacionalismo al País Vasco»

José María Setien Alberro va nàixer a Hernani el 18 de març de 1928. Va realitzar els seus estudis eclesiàstics en el Seminari de Vitòria i en la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Sagrada Teologia i va obtindre
el doctorat de Dret Canònic.

Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny de 1951. L’octubre de 1955 va ser designat professor de Teologia Moral en el Seminari de Vitòria i a partir de 1960 va ser Professor en la Universitat Pontifícia de Salamanca, tant en la Facultat de Dret Canònic com en la de Teologia, de la que va ser Degà.Durant la seua estada a Vitòria va exercir el càrrec de Director Espiritual en el Seminari. Va ser també Rector del Col•legi El Salvador, per a vocacions tardanes, a Salamanca.

Posteriorment va ser Vicari per a la Pastoral de la diòcesi de Santander, durant algun temps.El 26 de setembre de 1972 va ser nomenat Bisbe Titular
de Zama Minor i Auxiliar de Sant Sebastià, i consagrat Bisbe per Jacinto Argaya en la Catedral del Bon Pastor de Sant Sebastià, el 28 d’octubre del mateix any.Des del 17 de febrer de 1979 fins al 13 de gener del 2000 va ser Bisbe de Sant Sebastià.El 23 de desembre de 2003 l’Excel•lentíssima Diputació Foral de Guipúscoa li va concedir la distinció «Gipuzkoako Urrezko Domina» per la labor realitzada en pro de la veritat i els drets humans.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES