Carlos Sánchez: “El futur no està en les estrelles”

Les agrupacions astronòmiques han nascut amb l’objectiu de dur l’Astronomia a tots els racons, de manera que si volem observar el cel, ho podem fer amb experts en el tema o almenys amb persones amb experiència. L’Associació Astronòmica de Novelda “Jorge Juan” va nàixer fa 15 anys de la mà de Manuel Sellés i Enrique López, units per la seva afició a mirar al cel. Avui dia, l’associació continua amb noves generacions que es reuneixen tots els divendres de vesprada en la Casa de Cultura per a programar observacions, veure fotografies o simplement parlar d’un hobby car i poc conegut que els apassiona

L’astronomia es defineix com aquella ciència que es dedica a l’estudi, investigació dels cossos celestes i mesurament de l’Univers. “Si d’alguna cosa estic segur després d’anys d’observar el cel és que el futur no està en les estrelles”, assegura Carlos Sánchez. Al costat d’ell, el tresorer José Ramón Sabater, Ángel Cifuentes, president de l’associació, Jose Ramón Maestre, Marisa i Elena López i Xavi Cantó, el més jove del grup, formen l’actual plantilla d’aquest desconegut col•lectiu.

A més d’observacions, aquesta agrupació, al llarg de la seva història, ha intentat donar a conèixer el que fan a través d’activitats com les observacions populars de dos estels o una exposició en el C.P Gómez Navarro. “Per desgràcia la gent no mostra massa interès en aquest tipus d’activitats pel que hem optat per bolcar-nos amb les noves generacions, com Xavi, que es posen en contacte amb nosaltres”, comenta Carlos.

José Ramón Sabater assegura que és una afició cara i tècnica que necessita d’estudi per a poder comprendre allò que es pot arribar a observar a través d’un telescopi. “Les fotografies d’astronomia són les més difícils d’aconseguir ja que necessites fer moltes per aconseguir una bona. A més, aquest tipus de fotografies requereixen de molt temps d’exposició en un lloc fosc”, assegura.

Carlos Sánchez afirma que la contaminació lumínica dificulta molt a l’hora de fer una observació pel que necessiten desplaçar-se fora dels nuclis urbans. “Cada vegada és més difícil trobar un lloc fosc perquè les ciutats creixen. A més, els fanals estan dissenyades de tal forma que enllumenen cap amunt pel que no et deixen veure el cel. Ens hem hagut d’anar fins a Jumilla per a poder trobar un poc de foscor”. D’altra banda, la meteorologia també els ha causat més d’una jugada ja que després d’estar organitzant una eixida durant diverses setmanes, arribada la nit s’ennuvola i l’observació s’anul•la. “De deu sortides pot ser que quatre no serveixen per res però, quan després de diversos intents fallits veus les fotos et sents reconfortat”, afirma Sabater.

L’Associació Astronòmica de Novelda no perd el contacte amb associacions veïnes com Alacant o Crevillent encara que no dubten a assegurar que entorn del telescopi acaben distingint-se només cares amigues.

Artículo anterior
Artículo siguiente

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,730SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias