L’exposició ‘L’art als quatre vents’ congrega a un nombrós públic en torn a les seues manifestacions artístiques

Nou artistes locals han reunit les seues obres fotogràfiques, pictòriques i escultòriques per constituir la segona edició de l’exposició ‘L’art als quatre vents’, nascuda fa dos anys. Entre els projectes d’aquesta trobada d’artistes, està “la necessitat de tenir un lloc on reunir-se els artistes plàstics, una sala d’exposicions doble –una permanent i altra itinerant-, així com procurar la conservació i cura del patrimoni plàstic”, segons ha comentat el fotògraf José Fernando Martínez –Charly-, l’artista que ha presentat l’acte i que forma part d’aquesta exposició col•lectiva. En breu aquest artistes presidiran una taula redona per tractar diferents temes que els afecten

La Casa de la Cultura és l’escenari que ha rebut a un gran nombre de novelders que han acudit a la inauguració de l’exposició col•lectiva ‘L’art als quatre vents’ que reunix en un projecte comú a nou artistes locals, que són: Vicent Albero (Fotografia), Ricardo Gómez (Pintura), Pilar Martínez-Navarro(Pintura), José Fernando Martínez -Charly- (Fotografia), Mª Pau Pellín (Pintura), Vicente Pérez Gonzálvez (Escutura), Jaume Pina (Pintura), Enric Ruscalleda (Pintura) i Lule Soler (Escultura). Les obres d’aquests artistes poden ser visitades a la Casa de la Cultura des del 12 fins el 28 de febrer en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores de dilluns a divendres, mentre que els dissabtes l’horari, més reduït, és de 10 a 14 hores.

Aquesta recopilació de “manifestacions artístiques”, tal i com ha denominat a les obres el fotògraf que a més de presentar la mostra és un dels artistes que la conformen, José Fernando Martínez, es tracta de la segona edició d’una exposició nascuda fa dos anys i a la qual es pretén donar continuïtat. “L’aprenentatge no deu quedar-se en un registre que ningú entenga, sinó que s’ha de transmetre”, per exemple “a través de tallers”, ha comentat Charly. Alguns dels projectes que aquest conjunt de novelders amb inquietuds artístiques espera que es faça realitat és la obtenció, en paraules de Charly, “d’un lloc de trobada dels artistes plàstics, una sala doble d’exposicions per tenir mostres permanents i d’altres itinerants,” així com procurar “la conservació i cura del patrimoni artístic”. Algunes de les qüestions que afecten als artistes seran tractades en breu en una taula redona.

La importància d’aquesta mostra radica en la trobada d’artistes locals per consolidar un espai comú i materialitzar actes com la present exposició. D’aquesta manera, Charly ha destacat que la exposició ha estat l’excusa per “activar a molts que estàvem aletargats, ha aconseguit que no caminem a soles, que ens recolzem i que les futures generacions aprofiten aquesta energia que nosaltres dipositem, doncs la societat no pot viure sense art”.

Per la seua banda, Víctor Cremades, ha adduït que “aquesta exposició és magnífica” i que a més compta amb el “valor afegit de l’amistat i la proximitat”. En relació als artistes locals, Cremades ha assenyalat “que es troben al capdavant de la innovació artística” i ha afegit que “participen en un projecte comú”. Amb aquestes paraules el regidor de Cultura ha manifestat que aquesta exposició “contribuix a elevar el llistó, el nivell cultural del poble”, de manera que “des de l’Ajuntament tractarem de posar el nostre gra d’arena perquè puguen exposar i mostrar el seu treball al poble, tenim el compromís de mantenir una relació fluida amb els artistes per trobar espais comuns”. Així mateix, l’alcalde Mariano Beltrá s’ha referit a l’exposició com a “consolidació de les manifestacions artístiques” i ha animat als creadors i organitzadors de la mostra que “comencen a treballar en la tercera edició” així com ha declarat que “des de l’Ajuntament estem oberts a eixa taula redona”.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES