La cercavila ompli els carrers de festa

A les 9 hores el poble de Novelda ha despertat al so de la dolçaina i al toc del tabalet per tal de commemorar la diada del 9 d´octubre, organitzada pel Consell de la Joventut, la Colla Xaramita Cana i El Rogle, amb el recolze de l´Ajuntament. A les 10´30 hores els novelders s´han reunit a la Casa de la Cultura i han esmortzat, mentre esperaven l´arribada de la moireranga de l´Olleria i els alcoians que han recorregut els carrers ballant la “moma” i la “dansa dels bastons”

La trobada ha estat a la Casa de la Cultura a les 10´30, després que la Colla Xaramita Cana despertara el poble de Novelda fent sonar la dolçaina i el tabalet. Els novelders, que han esmortzat al parc Rodríguez de la Fuente, han restat allí esperant que la moixeranga procedent de l´Olleria féra la seua aparició i marcara l´inici de la cercavila. Així, el folclore ha impregnat els carrers que han recorregut els castells humans en primer lloc, que, quan feien les paradetes, les danses locals que els seguien han representat el “ball de Pinós”, al mateix temps que la cucafera ha cabriolejat i els alcoians han interpretat el “ball de bastons” i “la moma”, al ritme de la música popular.
La cercavila, que ha tingut bona acollida, i on els organitzadors, a més de proporcionar l´esmortzar han repartit entre els més xicotets xiulets d´aigua, ha partit del carrer Jaume II, ha transitat Mestre Ramis, Nostra Senyora de la Fe, Salvador Madariaga, Mare de Déu del Remei, Blasco Ibáñez, Alcalde Manuel Alberola, Parc de Joan Fuster, Maria Auxiliadora, Sant Pere, Travessia, Plaça del País Valencià, i acabant a la Plaça Vella, on, a les portes de l´Ajuntament, s´ha depositat la flama del Correllengua i s´ha procedit a la lectura del manifest.

A aquesta primera activitat del matí han acudit el regidor de Cultura, Víctor Cremades, el regidor de Medi Ambient, Salvador Martínez, el regidor de Seguritat Ciutadana, Benigno Martínez, Lingüística, Sergio Mira, l´assessor de l´alcalde, Enric Ruscalleda,el portaveu de Els Verds, Francisco Martínez. Els regidors han hagut de marxar al Consistori perquè a les 12 hores ha tingut lloc l´acte institucional de celebració del 9 d´octubre.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,480SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias