Xarrada amb Tudi Torró sobre l’exposició “Teixim llaços des del sud del sud”

Estarà en el Gomez Tortosa des de el 21 de setembre fins al 5 de octubre

El dimecres 21 de setembre ha tingut lloc una xarrada de Tudi Torró, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, sobre l’exposició “Teixim llaços des del sud del sud”, que s’ha inaugurat aqueix mateix dia i estarà en el Centre Cultural Gómez Tortosa fins al 5 d’octubre.

Tudi ha explicat com va a ser la exposició i qué es van a encontrar els ciutadans quan la visiten: “Parla especialment de la comarca del Baix Segura, dels seus habitants: quina és la seua historia, la seua lengua, per què parlen d’eixa manera…”. Torró creu que el sud és molt desconegut i que l’han de “fer nostre”.

A més, volen que se senten “estimats i que formen part del territori valencià”, ha afirmat Torró, que també vol que totes les persones de la comarca coneguen la cultura dels del sud. “El sud també existeix”, ha assegurat.

S’han fet també una unitat didáctica i un còmic, que està pensat per a alumnes de secundaria i batxillerat. Torró pensa que farà posar-se al lloc del protagonista i sentir la diferència entre una lengua i altra.

La valenciana ha volgut introduir també el documental que presenta el projecte: “És molt didàctic i trenca estereotips, et fa veure la comarca des d’altres ulls”.

“Els que han fet la exposició son Vicent Beltrán i Carles Segura, que són dos professors de la Universitat d’Alacant, especialitats en els parlars valencians. Després tenim al dibuixant del còmic, Àngel Ruiz. Per últim, INFOTV ha fet el documental”, ha volgut recordar Torró.

L’ajuntament de Novelda, de la mà de Iván Ñíguez, regidor de Normalització Lingüística, ha volgut agrair a Tudi la seua presencia y la xarrada que ha donat als ciutadans de Novelda. “Us convidem a tots a visitar-la, té una qualitat molt bona”, ha declarat Ñíguez.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES