El CEIP Alfonso X el Sabio de Novelda guanya el Premi Sambori d’Infantil 4 anys

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, i el regidor d’Educació, Bartolomé Úbeda, han atorgat els guardons a l’alumnat novelder.

L’alumnat d’infantil de 4 anys del CEIP Alfonso X el Sabio de Novelda, que fa classe amb la mestra Elena Vicente, ha rebut el premi Sambori d’aquesta modalitat d’infantil gràcies al treball d’aula «M'agrada, m'agrada molt…». L’escola noveldera ha obtingut aquest reconeixement de la mà de l’alcalde de Novelda, Fran Martínez, i el regidor d’Educació, Bartolomé Úbeda, que han volgut estar presents en el lliurament de guardons del major concurs literari de tota Europa. 

L’obra del CEIP Alfonso X el Sabio se centra en les diferents activitats que els infants desenvolupen i els fan sentir bé. El conte prén com a estructura narrativa «M’agrada, m’agrada molt…» i, a partir d’aquesta, els xiquets i xiquetes descriuen allò que més els agradada, posant en joc el seu univers imaginari. Així, parlen de «la pluja, l’arc de sant Martí i la clau de sol», «anar a l’escola, tirar-me pel tobogan i fer un bot», «el mar, els vaixells, els pirates i els taurons» o «jugar amb el baló», portant cura del iaio, que «no pot córrer molt.» El treball estarà exposada a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València durant les pròximes setmanes amb la resta de contes premiats.

Durant la seua intervenció, la portaveu de la Fundació Sambori, Laura Font, ha volgut ressaltar el paper fonamental de l’ensenyament en valencià i els mestres en el procés d’aprenentatge dels infants amb aquestes paraules: «l'escola en valencià ens ensenya a llegir i a escriure, ens ofereix la possibilitat d'acostar-nos als llibres i de confeccionar històries», per la qual cosa, «som un poble que sap que la lectura és el camí cap al progrés, el coneixement, i també per al plaer.»

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha expressat la seua satisfacció per poder lliurar els guardons del Premi Sambori al Palau de les Arts i ha comentat que «el Sambori és el resultat de la combinació del treball de l’alumnat, els mestres i les institucions, que estan creant cultura i fent cultura i, així, estan fent llengua.» Marzà ha encoratjat els més menuts i els joves a seguir endavant amb la creació literària, alhora que els ha agraït la tasca que han desenvolupat: «sou el present i sereu el futur, gràcies per la feina».

Otras noticias de interés

4 COMENTARIOS

  1. Mis felicitaciones a Elena y sus alumnos/as por su participación y obtención del galardón obtenido

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES