Cinco premios SAMBORI para los alumnos del IES Vinalopó

Águeda Pérez Crespo, Ana Torregrosa Gil, Álvaro Granero Cerro, José Luis García Soria y Verónica Pastor Martínez se han alzado con uno de estos premios a la promoción del valenciano en la última edición, que se celebró el pasado 25 de abril en Petrer. (Crónica del IES Vinalopó)

El Premi Sambori és el concurs de narrativa curta que forma part, juntament amb moltes altres activitats, de les Trobades d’Escoles en Valencià, que enguany s’han celebrat a la localitat veïna de Petrer, el dia 25 d’abril, tres-cents huit anys després de la Batalla d’Almansa. Este concurs presenta diverses fases: la de centre escolar (primera fase), d’on es trien els guanyadors que passen a la següent fase; la de comarca (segona fase); i la de país o de tota la Comunitat Valenciana (tercera fase), on participen els guanyadors de les diverses fases comarcals. De manera lògica, este concurs s’estructura en una sèrie de categories pertanyents als diversos cicles educatius: Educació Infantil, Educació Primària, Primer Cicle d’ESO, Segon Cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius (de manera conjunta) i de Formació de Persones Adultes i Escola Oficial d’Idiomes (també de manera conjunta).

En l’edició de les Trobades d’enguany de la nostra comarca, participen els centres d’ensenyament de les localitats del Fondó de les Neus-la Canalosa, del Pinós, de l’Alguenya, de la Romana, de Monòver, de Montfort –que enguany participa en la Trobada–, de Petrer –seu de la Trobada– i de Novelda. I en el concurs del Sambori d’enguany, els alumnes de l’IES El Vinalopó, esperonats pels professors de Valencià del centre, i després d’uns ardus treballs, tant de creació per part dels alumnes, com d’assessorament i de selecció per part dels professors, han participat en la fase de centres en què ho poden fer, és a dir, en les categories de 1r Cicle d’ESO, de 2n Cicle d’ESO i de Batxillerat i Cicles Formatius. Una vegada triats els guanyadors de la fase de centre, estos han passat a la fase de comarca, la de les Valls del Vinalopó, amb seu a Petrer –com ja hem dit– i, aquí, el resultat d’esta participació per als postres alumnes, un any més, és altament satisfactori. I diem açò, perquè, si l’any passat els nostres alumnes van obtenir el primer premi en la categoria de Primer Cicle d’ESO, el tercer premi en la categoria de Segon Cicle d’ESO i el primer premi en la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius, és a dir, quasi tots els primers premis a què optaven dins les categories que els corresponia, enguany la cosa ha estat igualment magnífica. I, així mateix, es dóna la circumstància que, dels nous premis que podíem obtenir, n’hem aconseguit cinc, més del 50 % dels premis en joc i que, a més, en totes les categories en què participàvem, hem estat l’únic centre premiat del poble de Novelda.

Una volta dit i explicat tot el que necessitàvem dir i explicar, no ens queda sinó dir els noms dels nostres guanyadors, mereixedors de tot el nostre reconeixement. Els nostres il•lustres literats són:

• Primer cicle d’ESO: 

Tercer premi Sambori

Nom del treball: “Entre històries de por”

Autora: ÀGUEDA PÉREZ CRESPO

• Segon cicle d’ESO:

Primer premi Sambori

Nom del treball: “Un colp de bona sort”

Autora: ANA TORREGROSA GIL

Tercer premi Sambori

Nom del treball: “La meva gosseta”

Autor: ÁLVARO GRANERO CERRO

• Batxillerat

Segon premi Sambori

Nom del treball: “La dinastia de Volgarr”

Autor: JOSÉ LUÍS GARCÍA SORIA

Tercer premi Sambori Batxillerat

Nom del treball: “Les vacances d'Aitana”

Autora: VERÒNICA PASTOR MARTÍNEZ

ENHORABONA als nostres joves literats i guanyadors!!

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES