El Oratorio Festivo dedica una jornada al 9 de octubre

Los profesores prepararon diferentes actividades con las que mostraron a sus alumnos el por qué de la celebración del Día de la Comunidad Valenciana. (Texto del centro)

UN ALTRE ANY CELEBREM EL DIA DE LA NOSTRA COMUNITAT A L’ESCOLA

Com cada any, ens resulta molt interessant parlar de certs moments històrics aprofitant l’arribada d’algunes dates. Ja és tradició a la nostra escola contar als nostres alumnes històries relacionades amb la data del 9 d’octubre de 1238 i l’entrada del rei Jaume I a la ciutat de València. Este any, com tots els anys, cada professor ha treballat a l’aula aquest tema amb diferents materials com fitxes, dibuixos, música i fins i tot han elaborat auques temàtiques del nostre protagonista Jaume I. Des dels més xicotets amb les seves senyeres, cançonetes, contes, viseres… fins a disfressar-se  de Rei moro i de Jaume I. Tota una aventura. La majoria dels treballs han sigut utilitzats per a decorar els nostres corredors i donar-los color i la significació de la festa. La primària ha recordat cada part de la història: els contes, la significació de la senyera, l´oroneta… Com cada any, tota una experiència i un aprenentatge de la nostra història.

Alguns alumnes de Secundària han realitzat auques individuals o per grups de les quals tothom pot disfrutar als corredors; altres alumnes han pintat senyeres i les hem posades com a símbol de la nostra Comunitat i com a commemoració del 9 d’octubre.  En altres cursos han decidit passar les fronteres de l’aula per a anar a contar a companys d’altres etapes educatives històries de l’època Jaume I. D´aquesta manera el treball en col.laboració  entre totes les etapes és tot un aprenentatge per a tots. D´altres han optat per informació històrica, a mode d´investigadors i periodoistes,  com parlar de la figura de Jaume I o de què se celebra el dia 9 d’octubre a la nostra localitat. Uns altres han decidit parlar-los de contes i llegendes vinculades amb aquesta temàtica. Han contat contes com el de L’oroneta i el rei o la llegenda de l’orxata i la de la senyera. Els majors disfruten sent “profes” per un dia. Els encanta compartir amb altres companys allò que han aprés o que de vegades ells mateixos han buscat. Aquesta activitat resulta gratificant per a grans i petits. És una meravella veure les cares de felicitat d’uns i d’altres. Es tracta d’un activitat molt enriquidora que sempre que poguem intentarem repetir-la. Gràcies a tots els que fan possible que açò es puga dur a terme! Fins a la pròxima!

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES