Entrevista a Sílvia Anna, candidata de Compromís per Novelda a la Alcaldía

Sigue la serie especial de Entrevistas de Novelda Digital de cara a las elecciones municipales del 28M

El municipio se encuentra inmerso en la recta final de la campaña electoral y hoy hemos realizado una entrevista junto a Sílvia Anna, candidata de Compromís per Novelda, que ha expresado sus principales propuestas y perspectivas sobre el pasado, presente y futuro de Novelda.

Las entrevistas se llevan a cabo en directo en el canal de YouTube de Novelda Digital a las 12:00h, siendo el calendario el siguiente: A la entrevista a Sílva Anna de Compromís per Novelda le seguirá la entrevista a David Beltrá del Partido Popular el jueves y la entrevista a Fran Martínez del PSOE Novelda el viernes.

Para las siguientes entrevistas las personas interesadas pueden enviar sus preguntas al correo director@noveldadigital.es.

Mira en el siguiente vídeo la entrevista a Sílvia Anna

O bien lea en el siguiente texto las propuestas recogidas en el periódico impreso de mayo:

Pregunta. – ¿Cómo está Novelda en estos momentos?
R.-
Novelda està millor perquè han arribat moltes subvencions de les conselleries.
Estem en un moment de dubte ja que hi ha una pèrdua de població i Novelda es troba en una fase de transformació i recerca de diversificació econòmica i en eixa situació l’ajuntament ha d’estar alerta. Per exemple en el tema del polígon industrial encara no s’ha fet el projecte d’urbanització i en el port sec no s’ha fet l’esforç econòmic. L’estratègia per part de l’equip de govern ha sigut fer-se fotos en comptes de donar els passos que altres pobles, amb projectes d’esta envergadura, estan fent.

P.- ¿Cuáles son sus prioridades?
R.-
Aparte de la ideología para hacer política hace falta humanidad y sensibilidad social para poner a las personas en el centro de la actuación política. Se trata de trabajar para que todas y todos seamos más felices. Eso es lo que debe hacer la política, garantizar que todos y todas tengamos cubiertas las necesidades básicas para poder serlo.

P.- ¿Y su mayor apuesta para esta legislatura?
R.-
Que Compromís tinga el pes suficient per a governar i fer-ho des de la participació ciutadana.
Compromís li donarà veu al moviment associatiu i no com a hores d’ara que es governa des de la majoria absoluta sense tindre en compte la veu del poble.

P.- ¿Cuáles son sus propuestas en las siguientes áreas?

Economía e impuestos
Apostem pel comerç local en totes aquelles compres en les quals l’Ajuntament puga decidir legalment on abastir-se. També amb bonificacions de taxes, ajudes directes als seus negocis i campanyes de suport del comerç de proximitat.
Mantindrem durant tot el mandat la taxa zero per apertura de xicotets comerços.
Bonificarem l’IAE i l’IBI el primer any a empreses que incorporen treballadores i treballadors dels col·lectius socials més cronificats a l’atur, amb especial atenció a les dones. Mentre que augmentarem l’IBI al sòl industrial en desús com a mesura per reduir l’especulació.

Urbanismo e infraestructuras
Apostem per renovar els carrers del centre amb plataforma única i prioritat a vianants i la creació de nous espais urbans per a les persones (o formes de transport no motoritzat), com la nova Plaça del País Valencià, la nova Glorieta per tal de reduir emissions contaminants i recuperar espais per a la convivència ciutadana.
Proposem elaborar un Pla d’Accessibilitat Urbana i eliminació de barreres arquitectòniques, organitzarem jornades veïnals “Novelda barri a barri” per detectar les deficiències i planificar les solucions amb participació ciutadana.

Industria y comercio
Gestionarem la creació del Polígon Industrial del Pla i apostem perquè s’ubique allí el port sec, amb aportació de terreny municipal i implicació econòmica de l’Ajuntament en la captació d’inversions.
Fomentarem la producció local en tots els sectors econòmics.
Gestionar les obres de rehabilitació del Mercat Municipal “la Plaça” finançades amb fons europeus respectant l’opinió dels venedors per a la solució transitòria durant les obres. Apostem per fer la segona planta d’oci i restauració i millorar l’entorn urbà del mercat.
Impulsarem el cooperativisme i la col·laboració amb la resta d’indústries. Donarem suport a persones autònomes i emprenedores amb bonificacions i ajudes directes.

Empleo
Impulsarem un Pacte Local per l’Ocupació, un acord amb tots els agents econòmics i socials locals i supramunicipals i institucions acadèmiques de les mesures a aplicar per a consolidar l’ocupació a la localitat.
Ens acollirem a tots els plans d’ocupació local promoguts per les diferents administracions públiques i realitzarem escoles-taller en l’ESPAI per a facilitar la incorporació laboral de persones joves i aturades.

Juventud
Fomentaremos la participación política y asociativa de la juventud, por ejemplo, garantizando su presencia en las Comisiones de fiestas, contando con la colaboración joven para la realización de campañas ciudadanas, etc.
Fomentaremos los descuentos dirigidos a jóvenes en la oferta cultural y museística local, desarrollaremos campañas de viajes y visitas culturales a lugares de interés. Reforzaremos el Raïm Festival o la Semana de la Juventud, autogestionadas por la población joven.
Incentivaremos los proyectos de emprendimiento social y sostenible realizados por personas jóvenes, mediante ayudas económicas municipales.

Educación
Proponemos el programa Novelda, ciudad educadora para impregnar todo el municipio de las buenas prácticas en materia educativa, no sólo desde el punto de vista académico sino implicando a toda la sociedad local en la educación de las presentes y futuras generaciones. Coordinar desde el Ayuntamiento con los diferentes actores educativos un proyecto de trabajo conjunto creando sinergias entre ellas.
Promoveremos las Escuelas Matinales en los centros educativos con precios subvencionados, en colaboración con las Ampas.
Mejoraremos la red de caminos escolares seguros peatonales para aumentar la autonomía de la población infantil y joven, con concienciación y participación ciudadana, ampliando las rutas e identificándolas mejor.

Digitalización e innovación
Apostem per la tecnificació, digitalització, internacionalització i innovació dels sectors tradicionals (marbre, espècies i raïm); sol·licitarem la implantació dels cicles de Formació Professional que demanen els sectors productius.
Crearem una base d’audioguies en diversos idiomes accessibles dels monuments o llocs d’interés turístic amb codis QR per a facilitar les visites i posar en valor el patrimoni.

Igualdad
Crearemos la Concejalía de Igualdades que actuará con transversalidad llevando a cabo actuaciones en materia de violencia de género y desarrollar con ellas planes de promoción del arte, de la cultura y del pensamiento feminista como forma positiva de superación del machismo; celebración de efemérides en colaboración con grupos o plataformas feministas y LGTBi; así como planes de educación para la igualdad: formación de equipos especialistas para impartir talleres en centros educativos y en actividades municipales.

Medio Ambiente
Trabajaremos con las brigadas municipales para realizar una buena gestión forestal de nuestras sierras que nos ayude en la prevención de incendios. Realizaremos control de los campos abandonados para garantizar su buen estado.
Gestionaremos el Paraje Natural Municipal de La Mola y Els Clots de la Sal e iniciaremos la construcción por fases del anillo verde en el Río Vinalopó, con subvenciones.
Realizamos actuaciones municipales y escolares de limpieza y repoblación de especies autóctonas en zonas húmedas del término municipal: el Vinalopó y ramblas confluyentes, los Clots de l’Amoragel –que hay que catalogar y rehabilitar-, las veredas y cañadas municipales.

Seguridad Ciudadana
Reforçarem la plantilla de la policia local per a reduir hores extres i apostarem per més presència de patrulles a peu o en bicicleta per la ciutat.
Creació de protocols i ordenances municipals en relació a les sancions municipals.
Formació contínua de la policia local en matèries com convivència ciutadana, igualtat, benestar animal…

Turismo
Adequarem l’Oficina de Turisme a les demandes reals del sector.
Gestionarem la compra i adaptació per part de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana de la casa Modernista “la Casa Mira” a la replaceta de Sant Vicent i promoció de visites per mitjà de l’Oficina de Turisme.
Les Regidories de Festes, Turisme i Comerç treballaran conjuntament i amb Junta Central per aprofitar al màxim la importància i potencial de les nostres festes de Moros i Cristians, per a atraure turisme

P.- ¿Hay algún partido con el que no pactaría?
R.-
Nosaltres no pactariem ni aquí, ni en València amb partits de l’extrema dreta que no reconeixen els drets de Novelda com a poble que té una llengua pròpia, que no reconeixen els drets d’autogovern dels valencians i que no reconeixen els drets de les dones, drets que han costat tant d’aconseguir.

Un mensaje final para los ciudadanos
R.-
Som més de 25000 novelderes i novelders alçant cada día el nostre poble, tenim més de 25.000 ramos per a seguir defensant-lo. Som molt de tu, som molt de Novelda. El proper 28 de maig vota Compromís per Novelda.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES