Helios Augusto Beltrá Jover, anomenat nou director de la revista El Fester.

La Federació de Comparses de Moros i Cristians Santa Maria Magdalena, anomena director per a l’edició 2010 de la revista El Fester a Helios A. Beltrá Jover, per la seua condició de fester i persona que ha sigut membre de la federació de Comparses durant molts anys, i bon coneixedor del món que rodeja a la festa de Moros i Cristians des dels seus inicis. El nou director de El Fester, Helios Beltrá, persona vinculada a la festa des de 1.975, va dirigir la revista de Moros i Cristians en 1.984, amb notable èxit. La revista El Fester 2010, veurà la llum en el mes de febrer, coincidint amb els actes de la mitjana festa, i hem volgut que el seu nou director ens explique fins on puga, el seu nou projecte.

Pregunta.- Quan li van proposar dirigir la revista?
Resposta.- Quan va prendre possessió el nou President de la Federació, José Eugenio Pérez en el mes de setembre, em va dir que volia parlar amb mi, i va ser per a proposar-me dirigir El Fester 2010.

P.- S’ho va pensar molt?
R.- No, va ser una decisió ràpida, jo sóc un home vinculat a la festa des de l’any 75 i sent satisfacció en què hagen pensat en mi.

P.- És difícil dirigir aquestes tipus de revistes?
R.- No ho sé, això és això de menys, per que l’important és que estàs fent una cosa que t’agrada i no mires les hores que li dediques o l’esforç i sacrificis que has de fer, al final el que importa és que es presente un treball ben fet i que agrade als festers i el públic en general.

P.- Com serà la revista El Fester 2010?
R.- El contingut no pot ser un altre que tot el que siga relacionat amb la festa dels Moros i Cristians, arreplegarà els esdeveniments de les festes 2009, les Ostentacions mores i cristianes, actes com l’eixida que es va fer a Almansa, els esdeveniments culturals del Casal Fester, reunions amb la Undef, articles relacionats amb la festa, com la commemoració dels 40 anys del dia dels castells, i els saludes protocol•laris corresponents, i buscar una portada basada en el primer premi del concurs de fotografia de Moros i Cristians. El que si és veritat és que vull “trencar” un poc la línia marcada pels meus predecessors i fer quelcom diferent, tant en maquetació com en la forma de presentar els continguts, i també en la forma de repartir la revista. Els primers que han de tindre-la en les seues mans són els festers.

P Amb quin equip compta per a aquest projecte?
R.- En principi l’equip de disseny, edició i maquetació seran de Betagrafic, pràcticament els mateixos que vam fer la revista de Moros i Cristians i Betània de 1994, després comptaré també amb persones que col•laboraren amb nosaltres, aportant fotografies, articles o testimonis personals.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES