Hoy, a las 20 h., pleno ordinario de octubre

El Salón de Plenos acogerá esta tarde la sesión plenaria del mes de octubre. Podrás seguirlo en directo a través de NDLive.

ORDEN DEL DÍA:

1. Aprobación del borrador de las actas de las sesiones de 1 y 25 de septiembre de 2015.

2. Resoluciones de la Alcaldía en trámite de dar cuenta a los miembros de la Corporación. En particular:

– Decreto de sustitución Alcaldía.

3. Estados de Ejecución presupuestaria a 31 de agosto de 2015, en trámite de dar cuenta al Pleno de la  Corporación.

4.  Reglamento de Participación Ciudadana: Modificación arts. 9 y 10.- Aprobación.

5. Propuesta de creación de nuevos consejos sectoriales.

6. Propuesta de resolución presentada por Compromís relativa a la Adhesión a la convocatoria del Pla Xarxa Llibres.

7. Propuesta de resolución presentada por Compromís relativa a la transparencia de las cuentas públicas.

8. Ruegos y Preguntas y en particular preguntas contestadas por escrito en trámite de dar cuenta.

PREGUNTAS G.M. PARTIDO POPULAR

1.- Sr. Alcalde, respecto al anuncio realizado por el Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana sobre la financiación de los libros de texto, ¿sabe ya este Ayuntamiento cual sería la cantidad total que le correspondería pagar?, ¿saben ya de que partidas presupuestarias van a sacar ese importe?, ¿han recibido ya alguna instrucción al respecto del mencionado plan?, ¿no creen que, puesto que la Generalitat ya debe tener consignación económica para aplicar esta medida puesto que la anunció a bombo y platillo, debería ser la primera institución que pusiera el dinero para poder atender ya las expectativas generadas mientras los Ayuntamientos y Diputaciones habilitan sus correspondientes partidas?.

2.- Por otra parte, y respecto al aula de educación infantil de 0a 2 años, ¿qué opinión le merece el hecho de que hasta el momento la Generalitat no asuma la escuela infantil municipal pero abra otras aulas para el mismo tipo de usuarios?, ¿no creen que se debería haber buscado otro sistema, como por ejemplo el establecimiento de convenios, que no perjudicara a las escuelas infantiles ya establecidas en los municipios y así evitar poner en riesgo los puestos de trabajo que éstas generan?.

3.- Durante el pasado mandato en Novelda se implantó el distrito único para la elección de centro docente al que llevar a nuestros hijos, de esta manera se favorece la libre elección de centro por parte de las familias con hijos en edad escolar, ¿son partidarios de mantener el distrito único o por el contrario prefieren volver al sistema anterior?

4.- Sr. Alcalde, ¿qué opinión le merece lo manifestado en el último pleno ordinario por el Sr. Esteve en el sentido de que hay servicios de carácter educativo o cultural actualmente prestados por el Ayuntamiento que deberían ser sufragados íntegramente por sus propios usuarios?, ¿comparte este planteamiento todo el Equipo de Gobierno?.

5.- Sr. Alcalde, hace ya algunas sesiones plenarias Vd. se comprometió a reunir a todos los grupos políticos con representación municipal para abordar la petición a la Generalitat Valenciana para que asumiera aquellos servicios que actualmente presta este Ayuntamiento y que son de competencia autonómica. En aquel momento todos nos mostramos deacuerdo incluso en acompañarle para tratar este tema con los responsables autonómicos, pero lo cierto es que esa reunión nunca ha llegado a producirse, ¿porqué?, ¿ha mantenido Vd. alguna reunión con los responsables autonómicos para abordar este tema?, si es así ¿Cuál ha sido el resultado de la misma?

6.- Sr. Alcalde, somos conocedores de que se han reunido con al menos dos de las empresas o entidades que participan o participaban de la redacción del Plan General de Ordenación Urbana, ¿nos puede informar detalladamente de lo tratado en esas reuniones y de si se ha llegado a algún tipo de acuerdo con las mismas?.

7.- En reiteradas ocasiones el Sr. Concejal de Personal ha manifestado su voluntad de renegociar (incluso de eliminar) cuestiones como las productividades que cobran algunos trabajadores de este Ayuntamiento, las horas extraordinarias, etc. ¿Piensa llevar a efecto este tipo de cuestiones que para Vd. eran importantísimas en aras de recuperar definitivamente la economía municipal?, si es así ¿Cuándo va convocar las correspondientes mesas negociadoras para abordar estos asuntos?.

8.- Durante la pasada sesión ordinaria de Pleno celebrada en septiembre, y a preguntas de un grupo de la oposición, la Sra. Concejal de “Gobierno abierto” se comprometió a que en una semana, máximo en dos, todos los ciudadanos de Novelda podrían conocer con detalle en qué consiste el pacto PSOE –UPyD puesto que los detalles del mismo estarían colgados en la web municipal. Ha pasado ya ese tiempo, además de tres meses desde que tomaron posesión como Equipo de Gobierno, pero todos seguimos igual, sin conocer su contenido ni las líneas de actuación que en él se establecen, ¿Puede informar del mismo de una vez por todas y facilitar así que los ciudadanos también puedan realizar una acción de control y fiscalización sobre sus compromisos?

9.- Sr. Alcalde, hemos tenido conocimiento a través de diferentes medios de comunicación, de que hace unos días se presentaba en Novelda por parte de la Guardia Civil, y con la presencia del Subdelegado del Gobierno en la provincia de Alicante, un plan contra los robos de la uva de mesa. ¿Nos puede decir porqué motivo no fue informado el G.M. Popular de la celebración del mencionado acto?

10.- ¿Es cierto que desde ese Equipo de Gobierno pretenden trasladar las oficinas que actualmente ocupa el personal de la Concejalía de Igualdad, atención a las víctimas de violencia de género incluida, al edificio del TAPIS?, si esto es así ¿han pensado Vds. en las repercusiones que este traslado podría acarrear a las personas –mujeres sobre todo- usuarias de este servicio?

11.- Sr. Alcalde, ¿nos pueden informar de cual es, a la fecha de presentación de estas preguntas, el pendiente de pago a proveedores sumando las facturas ya aprobadas pero no pagadas y las que se encuentran pendientes de aprobación?

12.- Sr. Alcalde, recientemente se ha jubilado uno de los dos guardias rurales que ejercía su labor en el área de agricultura de este Ayuntamiento, ¿van a proceder a su sustitución por otra persona?, de no ser así, ¿cómo van a cubrir el trabajo que éste realizaba?

13.- Sr. Alcalde, ¿nos puede informar de cual es exactamente el cometido de la concejalía de subvenciones?, ¿tiene esta concejalía personal asignado o van a seguir tramitándose por cada área en función de las que puedan ser beneficiarias?

PREGUNTAS G.M. COMPROMÍS PER NOVELDA

1.- Senyor Alcalde, pensa vosté aprofitar la redacció actual del Reglament Orgànic Municipal (fet a mida d’alcaldes i alcaldesses que no volen debats al plenari) per a permetre que les persones portaveus dels distints Grups Municipals puguen replicar les respostes dels membres de l’equip de govern?

2.- El mateix dia del Plenari Ordinari de Juliol vam rebre la comunicació que el Sr. Alcalde reuniria els Grups Municipals per a parlar del Reglament Orgànic Municipal. Igualment el Sr. Alcalde ja es va comprometre en el mateix Plenari de modificació del ROM a “obrir” el debat. No pensa el Sr. Alcalde que la paraula i els compromisos d’un Alcalde tenen més valor que el que vostè està donant-los en estos primers  mesos de govern?

3.- En tot cas, el termini d’al•legacions ja ha passat. Ha sigut una decisió seua o d’altres membres del seu equip de govern la de no reunir els Grups Municipals?

4.- En quina situació administrativa es troben les al•legacions presentades al ROM per part de veïns de Novelda el passat 7 d’agost?

5.- Quins terminis i quines actuacions hauria d’haver complit l’Equip de Govern en aquest cas?

6.- Com és possible que el Sr. Alcalde, preguntat per com anava este procés, ens contestara que no tenia cap coneixement de la situació de dites al•legacions?

7.- Sr. Alcalde, el passat 30 de juny vam sol•licitar per escrit informació sobre els següents aspectes econòmics: 

  • 1.- Estat del deute financer, amb constància dels terminis de pagament de cada préstec.
  • 2.- Relació de factures aprovades no pagades per proveïdor i data d’aprovació de la factura i de l’aprovació.
  • 3.- Relació de factures de 2015 sense aprovar per proveïdor, data factura i data registre entrada.
  • 4.- Relació de factures sense aprovar anteriors al 2015 per proveïdor, data factura i data d’entrada.
  • 5.- Deute actual que la Generalitat té amb l’Ajuntament de Novelda, amb especificació dels conceptes.
  • 6.- Deute actual que la Diputació Provincial d’Alacant té amb l’Ajuntament de Novelda, amb especificació dels conceptes.
  • 7.- Deute actual que el Govern de l’Estat té amb l’Ajuntament de Novelda, amb especificació de conceptes.
  • 8.- Salaris de l’Alcaldia i dels regidors amb dedicació exclusiva corresponents a la mensualitat de gener de 2015.
  • 9.- Indemnitzacions a regidors amb delegació de l’equip de govern anterior corresponents a la mensualitat  de gener de 2015.
  • 10.- Estat d’execució del Pressupost de despeses i d’ingressos de 2015 a data de 30 de juny de 2015.

Com comprendrà es tracta d’una informació bàsica sobre els comptes i els diners públics per tal de conèixer amb exactitud quina és la situació econòmica del nostre ajuntament. Cal dir que vam tindre resposta a dita sol•licitud el 17 d’agost, des del 30 de juny que la vam sol•licitar per escrit i només se’ns ha concedit accés a una de les deu demandes d’informació que sol•licitàvem (els salaris dels regidors de la passada legislatura).

Pot dir-nos les raons per les quals no se'ns ha facilitat la informació que vam sol•licitar ja fa tres mesos? Per què han preferit incomplir el seu programa electoral sobre la transparència en la informació i vulnerar la legislació i normativa legal que regeixen en matèria d'accés a la informació per part dels regidors dels ajuntaments? Accedirà a la nostra sol•licitud d’informació? Quan podrem disposar de les còpies sol•licitades?

8.- Segons resa el Reial Decret 635/2014 de 25 de juliol, pel qual es desenvolupa la metodologia de càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors de les Administracions Públiques i el procediment de retenció de recursos dels règims de finançament, previstos en la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera,  las comunitats autònomes i les corporacions locals remetran al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i publicaran periòdicament, d’acord amb allò que es preveu en l’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre, per la qual es desenvolupen les obligacions de subministrament d’informació previstes en la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, la següent informació relativa al  període mitjà de pagament a proveïdors referit, segons corresponga, al mes o al trimestre anterior:

  • a) El període mitjà de pagament global a proveïdores mensual o trimestral, segons corresponga, i la sèrie històrica.
  • b) El període mitjà de pagament mensual o trimestral, segons corresponga, de cada entitat i la sèrie històrica.
  • c) La ràtio mensual o trimestral, segons corresponga, d’operacions pagades de cada entitat i la sèrie històrica.
  • d) La ràtio d’operacions pendents de pagament, mensual o trimestral, segons corresponga, de cada entitat i la sèrie històrica.

La informació es publicarà en els portals web seguint criteris homogenis que permeten garantir-ne l’accessibilitat i la transparència, per a la qual cosa el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques facilitarà a les comunitats autònomes i corporacions locals models tipus de publicació.

Està publicada en la web municipal tota la informació que exigeix este reial decret? Com que el Reial Decret permet la publicació mensual o trimestral, publicaran vostres esta informació de forma mensual, d’acord amb el seu compromís de màxima transparència?

9.- El passat mes de setembre de 2011, el Grup Socialista d’este Ajuntament demanava en una moció sobre transparència “que haya un directorio web con los documentos en exposición pública para que puedan ser consultados por los vecinos y afectados sin necesidad de desplazarse al Ayuntamiento en horario laboral, lo que favorecería la participación ciudadana”. D’acord amb esta petició, que compartim, ens pot indicar com es farà públic el Reglament de Participació Ciutadana que hem modificat en este plenari i la futura documentació en tràmits?

10.- Atés que tots els regidors i les regidores del PSOE i de la UPyD cobren un jornal de l’Ajuntament, i no així la resta de regidors i regidores de l’oposició, pensa l’Equip de Govern facilitar la participació amb la convocatòria de les reunions (i no sols els Plenaris Ordinaris) en horaris que asseguren la nostra presència?

11.- Una setmana abans de constituir la nova Corporació municipal ens vam assabentar pels mitjans de comunicació que el regidor de la UPyD, D. Armando Esteve, coordinador de l'àrea econòmica municipal i regidor-delegat de seguretat ciutadana i personal va ser imputat, segons informaven alguns mitjans de comunicació, per uns presumptes delictes de falsificació de factures i simulació de robatori. Han passat ja uns mesos i voldríem conèixer en quina situació judicial és troba ara mateix.

12.- Hem conegut a través de la premsa (com quasi tot el que vostès projecten) que a iniciativa de l’alcaldessa de Montfort, hi va haver una reunió dels tres alcaldes de la Vall de Novelda. Pot explicar-nos si es va adquirir cap compromís d’avançar en la comarcalització de serveis dels nostres pobles?

13.- Molts veïns i veïnes continuen fent-se i fent-nos una pregunta que nosaltres no podem contestar. Existeix un pacte secret entre vostès perquè el Sr. Armando Esteve siga Alcalde de Novelda en esta legislatura?

14.- Per la premsa, vam conèixer la idea del Sr. Alcalde de revertir a l’Ajuntament els terrenys de l’Institut Tecnològic del Marbre. És que no pensa el Sr. Alcalde, com marca la lògica, reunir-se amb les distintes Conselleries a fi de buscar, entre tots, una solució?

15.- Ha sol•licitat vostè cap reunió per a tractar este tema?

16.- Pensen vostès reunir els Grups Municipals per a tractar este mateix tema?

17.- Han passat ja més de cent dies des que vosté és alcalde de Novelda i més de dos mesos que van refusar una moció de Compromís que tenia per objectiu agilitzar la redacció del Pla General de Novelda. S’han reunit ja amb l’equip redactor del Pla General? I amb l’equip jurídic? I amb l’equip mediambiental? A quins acords han arribat?

18.- En la Plaça Vella, al costat del monument a Jorge Juan oneja des de fa uns anys, concretament des de la celebració del 300 aniversari del seu naixement, una bandera d’Espanya regal d’un ciutadà de Novelda i que, segons es va dir en aquell moment, onejaria durant l’any de les celebracions. Ha passat eixe any i un altre i la bandera continua sense que estiga acompanyada, com mana la legislació, de l’ensenya autonòmica. Pensen llevar la bandera -segons es va acordar- o col•locar al seu costat la senyera -en compliment de la legislació- aprofitant els actes institucionals del Nou d’Octubre?

19.- Quines accions han previst, a banda del suport logístic a les ONGs, per a l’acolliment dels refugiats que pròximament arriben a Novelda?

20.- Ens ha arribat la preocupació d'algunes famílies dels Conservatoris de Música i de Dansa arran de l'increment frustrat de la quota de l'Escola Infantil Ramona Simón, per com quedaran per al proper curs la matrícula i la quota mensual dels Conservatoris.  Han decidit ja què faran amb les taxes que regulen les quotes dels Conservatoris per al curs 2016-2017? Proposaran modificacions? En quin sentit?

21.- Modificaran el decret pel qual els preus públics es poden aprovar per Junta de Govern, de manera que siga un òrgan col•legiat de caràcter públic, com el Plenari, qui prenga els acords sobre els preus públics?

22.- L’orgue de pedra que hi ha instal•lat en el Santuari constitueix, malgrat ser una obra inacabada, un important actiu per al turisme que visita Novelda. Després de quatre anys sense ocupar-se ni preocupar-se pel seu estat, quina és la intenció de l’equip de govern al respecte?

23.- Ens hem assabentat que ha entrat a l’Ajuntament una queixa signada per un nombrós grup de veïns i veïnes sobre l’estat de neteja i manteniment del pac Ravonis, conegut també pel nom de Pocoió. Per què no hi havia un manteniment adequat del parc durant l'estiu? S’ha solucionat el motiu de la queixa dels veïns?

24.- És cert que un regidor de l’Equip de Govern va demanar a les persones promotores d’esta iniciativa que no presentaren per registre la queixa i les signatures que la recolzaven? Ha entrat finalment per registre l'esmentat escrit?

25.- També ens han informat que el passat 29 de setembre operaris de l’Ajuntament estaven fent uns treballs de soldatge en el parc en horari de vesprada. Es complien les mesures de seguretat per a realitzar estos treballs quan els xiquets i xiquetes estaven al parc? Per què es va fer en eixe horari i no en l'habitual de la quadrilla d'obres? Estos treballs van generar hores extraordinàries?

26.- En l'anterior plenari, el Regidor d'Urbanisme, quan li vam preguntar sobre els terrenys de l'Escola-Teatre ens va contestar que els terrenys eren municipals però que no tenien pensat reunir-se amb Conselleria per a  tractar el tema de la construcció d'esta dotació que es va prometre a Novelda. Comparteix vosté esta postura de ni tan sols reunir-se amb la Conselleria de Cultura per a intentar atraure inversions i servicis per al nostre poble?

27.- Sra. Regidora de Cultura: en l'últim plenari, vosté ens va explicar el seu projecte de biblioteca en la Casa de Cultura. Aquest edifici té un únic accés (pel Carrer Jaume II) i com que no té una altra eixida d'emergència l'aforament del saló d'actes de la tercera planta està limitat. Han estudiat vostés quines implicacions té el fet que no hi haja eixida d'emergència en la biblioteca? Tindrà alguna repercussió en les subvencions que se puguen sol•licitar?

28.- Quins avantatges té per a les persones amb discapacitat que la futura Sala d’Exposicions ocupe el lloc de l’antiga biblioteca?

29.- Hem vist que un dels actes programats per amb motiu de la inauguració de la nova biblioteca unificada és un contacontes. Segons resa el cartell “12 regidors, 12 contes”. Han triat ja, d’entre els membres de la Corporació, quins són els dotze regidors i regidores que participaran en esta activitat?

30.- Des de fa unes setmanes i fins a novembre, el Museu Arqueològic Municipal acull una exposició sobre la fabricació i ús del sabó en Novelda, que es pot visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. Serà la tònica d’esta legislatura que les exposicions siguen en horari només de matí i en dies laborables?

31.- Per què no s’ha completat la tala de pins secs del Castell?

32.- S'han començat els tràmits per a la licitació de l'alberg de la Mola? En quin estat es troben?

33.- Recentment hem llegit crítiques per l'estat en què es troba el velòdrom municipal. Ha pres l'equip de govern alguna decisió sobre esta obra inacabada? Quines són les seues intencions?

34.- Una de les primeres actuacions de govern del Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Turisme, Rafa Climent, ha sigut habilitar amb caràcter d’urgència una línia de subvencions de més de 3,5 milions d’euros per a donar continuïtat als Agents de Desenvolupament Local, que es trobaven en una situació incerta per la mala gestió de l’anterior govern de la Generalitat Valenciana. Quins tràmits ha fet l’Ajuntament de Novelda per a sol•licitar aquesta subvenció? Ens pot explicar, breument, quines són les polítiques actives d’ocupació en què està treballant l’ADL de Novelda?

35.- Pensa el Sr. Iván Ñíguez continuar confonent l’opinió pública intentant fer creure que el Govern de la Generalitat Valenciana és un govern del PSOE quan en realitat és un govern PSOE-Compromís, tal i com ha passat, per exemple, en les explicacions que va donar del transport escolar entre l’Estació i Novelda?

36.- Pensa el Sr. Alcalde continuar consentint que membres del seu Equip de Govern vulguen canviar els llibres de la història política local, esborrant la participació del PSOE en la legislatura 2007-2011 i, el que resulta més curiós i difícil d’entendre, esborrant els governs del PP de 2003 a 2007 i de 2011 a 2015?

37.- Membres del seu equip de govern continuen, obsessivament, tirant-li la culpa de totes les maldats econòmiques a un Govern municipal presidit per un Alcalde socialista mentre li lleven tota la responsabilitat a un govern presidit pel PP, en contra de les xifres del Ministeri d’Hisenda i de les quals ja tindrem temps de parlar. Sr. Alcalde, se sent vosté còmode amb aquesta situació?

38.- Sr. Alcalde, comparteix vostè esta estratègia?

PREGUNTAR G.M. GUANYAR NOVELDA

1. Sr. Alcalde, nos gustaría saber si todos los concejales y concejalas del equipo de gobierno, con delegación y por tanto con responsabilidad en las diferentes áreas del Ayuntamiento, exclusiva o parcial, han establecido un horario de atención al público en el que puedan atender y escuchar a los vecinos y vecinas, si es así, podrían informarnos Cuales son esos horarios.

2) Sr. Alcalde, suponemos que son conscientes de los problemas de accesibilidad que plantean muchos edificios municipales. Sabemos que no se pueden solucionar todos a la vez pero es obvio que nunca lo vamos a resolver si no empezamos a tomar medidas.

En esta ocasión nos referimos en concreto a este edificio en el que nos encontramos, concretamente el Ayuntamiento es precisamente uno de los edificios de más difícil accesibilidad para personas con problemas de movilidad reducida.

Queremos trasladarle la información que nos ha llegado a través de varias asociaciones de Novelda preocupadas por este asunto.

Las rampas de acceso de la puerta principal del Ayuntamiento se podría decir que se construyeron de forma “simbólica” pero en ningún caso cumplen la función que debería tener una rampa.

Nos gustaría aclarar en este punto que cualquiera de nosotros y nostras podría verse en cualquier momento con problemas de accesibilidad. Cuando hablamos de movilidad reducida no nos estamos refiriendo solamente a personas con algún tipo de discapacidad, cualquier persona con un cochecito de bebé, o alguien que ha sufrido un accidente, una persona mayor, y por supuesto cualquier persona que precise de una silla de ruedas para desplazarse, tendría muy difícil acceder a este Ayuntamiento. Creemos que con la participación del arquitecto municipal y los propios trabajadores de obras se podría llevar a cabo el acondicionamiento de la entrada sin un coste excesivo.

¿Se han planteado Uds. algún tipo de actuación para subsanar esta situación y que en el edificio más emblemático del municipio como es el propio Ayuntamiento se eliminen las barreras arquitectónicas y se convierta en accesible para todas las personas?

3) Enlazando con el tema anterior, además del problema de la rampa, sería necesario sustituir las puertas que hay en la actualidad por otras a ser posible automáticas y correderas, como las que estamos viendo que se instalan ya en prácticamente todos los edificios públicos, centros comerciales etc. Esta sería la única forma de garantizar el acceso al Ayuntamiento a todas las personas.

Este tipo de puertas además, son eficientes desde el punto de vista de ahorro energético ya que solo se abren cuando es necesario, permaneciendo cerradas el resto del tiempo con lo que se eliminan las perdidas en aire acondicionado o la calefacción.

Teniendo en cuenta que el Ayuntamiento ha solicitado una subvención para mejora de la eficiencia energética del municipio que entre otras cosas abarca la sustitución de los aparatos de aire acondiciona antiguos del propio Ayuntamiento ¿Se han planteado Uds. la posibilidad de incluir dentro de las actuaciones que abarcaría dicha subvención la instalación de estas nuevas puertas? Y si no es así, ¿Tienen pensando llevar a cabo la instalación de estas puertas a cargo del presupuesto municipal o de algún otro modo? En caso de no disponer de presupuesto, ¿Se han planteado el consignar partida presupuestaria suficiente para el próximo año?

4) Sr. Alcalde, vam sentir a un plenari recent al regidor d’Infraestructures que tenia una memòria valorada per a asfaltar el camí de les Coves i que no podia fer-ho perquè no hi havia diners. Són vostés conscients que eixe camí es una via pecuària competència de Conselleria, que no es pot asfaltar i que cal el seu permís?

5) Sr. Alcalde, des de Guanyar Novelda estem a favor de millorar els camins rurals però això no implica necessàriament asfaltar els pocs que queden de  terra. Hi ha altres solucions com aportar terra, graves i “zahorra” junt amb la formació de cunetes per a replegar l’aigua de pluja i que no erosione el camí. Van a plantejar altres fórmules diferents a l’asfaltat?

6) Sr. Alcalde, mentre esperem alguna solució per a que Conselleria puga reprende les obres del velòdrom pendents de finalitzar pel malograt Pla Confiança, estan plantejant-se incrementar la seua vigilància, desbrossat i retirada de residus del mateix?

7) Sr. Alcalde, hi ha moltes cases a la nostra ciutat que pateixen un estat lamentable de conservació. Han pensat algun tipus d’incentius o pla per a incentivar que les cases més velles puguen recuperar-se i deixen de representar un perill per als veïns?

8) Sr. Alcalde, el Govern acaba d’anunciar que va a establir la possibilitat en la normativa de l’IBI d’una rebaixa fins al 20% en este impost en els immobles en funció de l’etiqueta energètica de la casa. Això podria animar a la rehabilitació de les mateixes, millorar l’aïllament, reduir el consum energètic i les emissions de CO2. Pensen incorporar esta rebaixa en les modificacions de l’ordenança corresponent que hauríem d’aprovar el mes pròxim?

9) Sr. Alcalde, hem comprovat que l’ajuntament continua, com en la passada legislatura, editant tots els cartells d’activitats únicament en castellà. Fins i tot el cartell de la Nit de Folk, només que porta el títol en valencià. Que s’ha fet des de la regidoria de normalització lingüística per canviar esta situació?

10) Sr Alcalde, en tant no se solucionen els problemes tècnics al portal web de l’ajuntament, pensen fer públic d’altra manera el programa de govern conjunt PSOE-UPyD que diuen tindre? En cas afirmatiu quan i com?

Otras noticias de interés

7 COMENTARIOS

  1. El asilo es una empresa privada y cobra a los ancianos como la empresa que es, lo que no tiene sentido es que se les pague la luz, es como si le pagaramos la luz a levantina.

  2. Para «otro más», entonces las horas extras y la inversión para la película que ha hecho Jesus Navarro que el ayuntamiento ha gastado en horas de trabajo, toda la Policia, cortes de tráfico, montaje… Para una producción privada de una empresa… Eso que? Por ahí sí pero por el asilo que hace caridad y política social no? Y porque CAPAZ que es privado entonces recibe 60.000 euros, porque también es privado, lo puedes explicar?
    Qué vergüenza que me dan quienes defienden las decisiones injustas

  3. Lo de la peli, es igual que cualquier evento cultural como conciertos, etc en los que se pone a disposición los mismos recursos que cualquiera, y capaz es una asociación, solo tienes que buscarlo en google,vergüenza debería darte no informate más y no juntes cosas que no son.

  4. Pero es que nadie, ni el PP, preguntan porque le han retirado al asilo de Novelda la ayuda que recibían, dejando tirados a más de 100 ancianos, y con amenaza de cierre de uno de los símbolos más queridos de nuestra Novelda?? vaya políticos que tenemos, para eso que se vayan a sus casas.

  5. Deberías invertir más tiempo en corraborar cosas y menos en inventar, Una cosa es utilizar unas instalaciones y dar un servicio que el ayuntamiento probablemente le llevaría mas coste (futbol/basura/etc..) anque esta claro no es lo mismo peroel hecho es que el club de fútbol actualmente esta funcionando (aunque no te niego que sea un tema escabroso y mucho menos estoy de acuerdo en como se gestiona esto) en cuanto al eco albergue, lo mantiene el ayuntamiento, sí, basicamente por que esta cerrado y el bar paga sus gastos, y dio dinero por estar ahí. «al otro pueblo» «símbolo» «derechos» eing? pagar 70.000 euros al año «de luz» (ya me dirás tú que tienen ahí, que claramente estas metid@ en el cotarro) a las monjas, más de 2 euros al año de cada noveldense, para gente que solo acoje personas con retribuciones, cuando hay gente que no tiene para pagar 100 euros en su casa… en fin me rio de ti y tus simbolos.

  6. Perdona Fary, lo que se haya gastado el ayuntamiento en Sueños de Sal bien gastado está porque jamás se ha promocionado tanto Novelda como con esta producción, además no creo que haya gastado tanto.
    Y a Otro más le digo que no compares el asilo con la Levantina, porque la levantina es un negocio y el asilo no tiene afán de lucro, es un lugar que nos conviene a todos que exista en Novelda.

  7. Dirigido a «otro más», bueno como te has erigido en el defensor de que se deje tirado a los ancianos y a los colectivos que trabajan para cuidar a los ancianos, y que todo te parece mal y el resto bien, puedes explicar entonces porque el Novelda club de fútbol, entidad privada hace uso de las instalaciones municipales del pueblo, De manera privativa, cobrando entrada por ello, quedándose con el dinero de la publicidad que allí se hace, y encima el ayuntamiento les mantiene integró el local? O me explicas quién paga la luz y gastos corrientes del eco albergue, que están usando de manera privada una empresa, no estará pagando los gastos corrientes él ayuntamientos? Vergüenza das al otro pueblo «otro más» que en vez de defender un símbolo de nuestra ciudad defiendes a los que nos quitan derechos y dejan tirados a ancianos….

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES