Enric Nomdedéu, Director General del LABORA, presenta a Novelda “La setmana laboral de 4 dies”

El Secretari Autonòmic d’Ocupació ha explicat les polítiques per a la millora de la productivitat laboral i la qualitat de vida dels treballadors en una xerrada organitzada per “Compromís per Novelda”

La Casa de Cultura de Novelda va acollir ahir de vesprada un acte obert al públic amb el Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del LABORA Enric Nomdedéu. Este esdeveniment ha girat al voltant de la presentació del llibre “Quatre dies: treballar menys per viure millor”, de Joan Sanchis, qui també va estar present en la jornada.


Davant les diferents propostes de Nomdedéu per a incentivar un “equilibri entre la productivitat de l’empresa i la qualitat de vida dels treballadors i les treballadores”, el Secretari Autonòmic ha donat especial importància la reducció de la jornada laboral: “El model productiu estava caduc i apostes com la reducció de jornada van en la línia dels països europeus capdavanters en productivitat”.


Per la seua part, Joan Sanchis, autor del llibre, va posar de manifest que esta reducció “no suposa treballar més ràpid, sinó treballar millor. Hem de crear una relació més saludable amb el treball”. A més, Sanchis reivindicava que “els valencians i les valencianes treballem més que la mitjana europea, però ho fem de manera menys productiva. Només Alemanya treballa, a l’any, 400 hores menys que nosaltres”. En la mateixa línia, Nomdedéu destacava que “treballar per objectius és molt més eficaç que fer un control estricte de les hores d’assistència, millora el rendiment de l’empresa i permet als treballadors més flexibilitat en les conciliacions familiar i d’oci”.


“El treball mata. Eixa és la primera línia del meu llibre i pot sorprendre a més d’un i a més d’una”, assenyalava Sanchis, “però la realitat és que el 4% de les morts del món venen derivades de l’estrés laboral, segons la OMS”.


Esta aposta de Nomdedéu, que aplana el camí per reduir la jornada laboral a 32 h setmanals, estarà finançada pel Servei Públic d’Ocupació i Formació: “les empreses que vulguen adherir-se tindran un any de compensació econòmica en relació a les pèrdues que puguen tindre en el procés d’adaptació a la reducció laboral. Este serà el model productiu més rendible per a les xicotetes i mitjanes empreses, que representen el 85% de l’empresariat valencià”.


En este sentit, el grup municipal de Compromís per Novelda portarà al ple de juny una moció amb una bateria de mesures per millorar les condicions laborals de les persones treballadores, acords dirigits a reforçar la inspecció de treball i de la seguretat social en l’àmbit de garantir equiparació salarial entre homes i dones, “especialment les dones, que patim esta precarització i temporalitat pels llocs que desenvolupem en sectors especialment feminitzats i que pateixen en major mesura estos problemes”, va manifestar la portaveu del grup municipal, Sílvia Anna.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,670SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias