Compromís per Novelda valora positivament l’inici del curs escolar a la Comunitat Valenciana

Des del grup polític asseguren que l’educació en la Comunitat és «referent» a Espanya

La portaveu del grup polític Compromís per Novelda, Silvia Anna, i el regidor Carles Sala han comunicat les seues principals valoracions positives sobre l’inici del curs escolar 2022-2023 a Novelda i a la Comunitat Valenciana.

Silvia Anna ha destacat algunes mesures adoptades pel Govern del Botànic, concretament des de la Conselleria d’Educació, com per exemple l’estalvi de 300 euros que suposarà per a nou de cada deu famílies a causa de la gratuïtat dels llibres de text per a prop de 460.000 alumnes dels centres educatius autonòmics.

La portaveu ha criticat que sota l’anterior govern en la Generalitat del Partit Popular «només» es beneficiaven d’aquesta mesura 16.500 alumnes. Una altra mesura autonòmica també lloada per Silvia Anna ha sigut l’avanç en la gratuïtat dels menjadors dels centres escolars, que suposa «un estalvi de 748 euros anuals» per a les famílies dels 70.000 alumnes de la Comunitat Valenciana que gaudeixen d’aquesta mesura.

Respecte a la matriculació, ha ressaltat «la confiança de la ciutadania en l’educació pública» a causa del treball realitzat per la Conselleria d’Educació en múltiples àmbits, com haver aconseguit la gratuïtat de l’educació pública per als menors de 2 anys, l’augment de la xifra de docents (78.659) o la reducció del fracàs escolar.

Per part seua, Carles Sala ha recordat que a través del conegut Pla Edificant de la Generalitat Valenciana s’han destinat a Novelda en els últims tres anys «més de 2 milions d’euros» per a realitzar múltiples actuacions en les infraestructures educatives de Novelda, com les millores en els CEIP Alfons X El Sabio o Jesús Navarro.

A més, Sala ha informat que l’òrgan autonòmic «projecta invertir 3 milions d’euros» en la construcció d’un aulari de formació professional en l’IES La Mola. Per a finalitzar, ha destacat la «clara aposta per la llengua» de la Conselleria d’Educació per les classes d’anglés, valencià i espanyol a les aules de 0 a 3 anys, generant així mateix una escola valenciana que fomenta la sostenibilitat, la seguretat, la inclusivitat i la igualtat.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,710SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias