El Gómez-Tortosa acull una xarrada sobre la mobilitat sostenible organitzada per Compromís per Novelda

Han participat l’enginyer noveldense Miquel Cremades i la secretària autonòmica de Política Territorial, Inma Orozco

El pati porticat del Centre Cultural Gómez-Tortosa va acollir el passat 23 de setembre una xarrada sobre mobilitat sostenible amb l’objectiu de conscienciar sobre la reducció dels impactes negatius en el medi ambient.

L’esdeveniment ha sigut organitzat per Compromís per Novelda i han intervingut en la mateixa Miquel Cremades, Enginyer Tècnic noveldense d’Obres Públiques, i Inma Orozco, secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

Per part seua, la portaveu de Compromís per Novelda, Sílvia Anna, ha destacat que comptar amb tots dos ponents «és un luxe», igual que ho va ser comptar amb Enric Nomdedéu, director general de LABORA durant una altra xarrada organitzada pel grup polític fa uns mesos.

«Amb aquestes xarrades acostem aquests temes a la ciutadania per a fer-los més participatius», ha ressaltat.

D’altra banda, Inma Orozco ha destacat la importància de realitzar aquest tipus d’actes als pobles valencians per a explicar la mobilitat sostenible des de l’enginyeria però també des de l’ordenació del territori i l’urbanisme.

«La mobilitat és una qüestió estructural en la planificació territorial i és una qüestió que s’ha de coordinar des dels plans d’acció territorial i els plans metropolitans i de mobilitat comarcal», ha argumentat.

La mobilitat és fonamental», ha recalcat, indicant que en els plans actualment en procés de realització «es fan propostes encaminades cap a aqueixa mobilitat sostenible, imperativa i necessària en el context d’emergència climàtica en el qual vivim».

Així mateix, ha destacat la redacció de l’Agenda Urbana Valenciana de la qual assegura «és com un quadern de bitàcola per a la Generalitat Valenciana i és un model per als municipis que no puguen escometre les seues pròpies agendes sota una guia o paraigua».

Per a finalitzar, Miquel Cremades, ha subratllat que la mobilitat actual ha de centrar-se més en les persones que en els cotxes. «Cal parlar d’accessibilitat i d’una mobilitat més saludable», ha asseverat, instant una major conscienciació sobre el transport públic, també a Novelda.

«Novelda està molt poc connectada amb els pobles d’al voltant i Alacant», ha expressat. Amb tot, Cremades ha proposat majors ajudes cap a l’ús de la bicicleta o l’execució de la plataforma única als carrers del centre històric.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES