Opinión de Maria Dolors Beneyto, Guanyar Novelda

Expectatives i esperançes per a la nova legislatura

Cada vegada que s'estrena un nou equip de govern, després d'eleccions locals, suposa una esperança de resoldre els problemes pendents de la ciutadania. Des de GUANYAR encara que estiguem a l'oposició, també creiem que la possibilitat d'avançar en temes que fa molts anys que estan endarrerits.

Assumptes com la Planificació Urbanística, la normalització del valencià a l'Ajuntament, la informació a la ciutadania i la seua participació reglada en la política municipal, han estat absents a l'última legislatura. Aquests temes podríem dir que són històrics en el sentit literal del terme.

Però, ara en tenim d'altres: la mobilitat sostenible dins del nucli urbà, fer realitat l'accessibilitat universal per a tots els novelders i novelderes reconeixent el dret a la diversitat i sobre tot, la cura i la conservació del medi ambient, el maltractament del qual amenaça la mateixa existència de la nostra espècie que s'autonomena "homo sapiens".

Volem manifestar clarament el nostre suport a la lluita feminista a Novelda i felicitar públicament a les associacions i a les dones i hòmens que s'han manifestat en els darrers mesos contra la violència masclista i la desigualtat.

En aquesta legislatura recordarem al PSOE la urgència d'elaborar un Pla contra la Desigualtat no sols a l'àmbit dels empleats públics sinó per a tot el municipi. GUANYAR estarà en tots els fòrums municipals i ciutadans on es parle d'aquests i d'altres qüestions que no sols afecten els que arahi som, sinó que també als novelders i novelderes del futur. L'avenir de qualsevol societat no sols depèn de les seues administracions, dels seus representants polítics com ara l'Ajuntament.

 També s'ha de veure el dinamisme de totes les associacions que hi haja; des de les AMPEs fins als sindicats, passant per organitzacions en defensa dels animals o d'altres empresarials. A GUANYAR li agradaria que estigueren presents en la resolució de problemes que afecten el poble i que mostren les seues opinions a l'hora de discutir a l'Ajuntament temes on els seus punts de vista han de tenir-se en compte. La política ha de tenir dues direccions: des de les associacions cap a l'Ajuntament i viceversa. És d'aquesta manera com Novelda i la seua ciutadania podrà trobar el seu propi futur: fem propostes entre totes i tots que han d'estar presents a l'Ajuntament.

No volem deixar passar que no consentirem cap tebiesa ni tan sols teòrica a la xenofòbia. Ja ho hem hagut de manifestar, per desgràcia, al primer Plenari ordinari. Aquí no hi ha ni primeros ni nosotros ni ellos. Tota societat, tota cultura és el resultat de la suma i intersecció d'altres que estaven avanç o que han vingut després. Els missatges d'odi no han de ser escoltats a una institució com la de l'Ajuntament i GUANYAR si es presenta els combatrà i des-construirà.

I tal com s'hi ha de concloure, per a el que vulgueu consultar, informar, aportar, ens teniu a L'Ajuntament almenys durant els pròxims quatre anys.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES