Opinión Silvia Anna, Compromís Novelda

Tornem al col·le

Arriba setembre, poc a poc la calor que este estiu ens ha fet suar, que ha socarrat els nostres parcs i ha deixat secs els fartets de La Mola es va retirant, i com cada any, milers de xiquetes i xiquets tornen al col·le, però enguany ho fan en unes circumstàncies diferents. Per fi, el Govern del Botànic i la Conselleria d’Educació liderada per Vicent Marzà, poden dir que ja han revertit completamente les retallades en educació que el PP va aplicar en 2012.

No ha sigut arribar i carregar, han fet falta 4 anys de millores xicotetes i constants, de treball decidit a millorar l’ensenyament per a arribar a la situació previa a aquestes retallades i fins i tot millorar-la. El nou curs comença amb 1.500 docents més que l’anterior, quasi 8.000 més des que Compromís està al govern valencià, les ràtios d’alumnes per aula segueixen baixant i qualsevol docent coincidirà que els seus alumnes aprenen més i millor en aules menys massificades. Comptem també amb el Pla Edificant per a millorar els centres educatius; és cert que a Novelda encara haurem d’esperar un any per a veure com s’inverteixen més de 2 milions d’euros als nostres col·legis i instituts, però en altres pobles del costat -que han demostrat ser més àgils que nosaltres- comencen el curs amb les obres acabades.

Mentrestant continuen vigents els avanços introduïts durant la passada legislatura: alumnes que ja no han de passar vergonya perquè els llibres es reutilitzen i no els han de pagar gràcies a XarxaLlibres, beques menjadors que cobreixen el 100% a qui ho necessita, o més aules gratuÏtes de 2 anys per a facilitar la conciliació familiar -en això Novelda va ser pionera-, per posar algun exemple. I la cosa no acaba ací, el Consell Valencià segueix entestat a continuar perfeccionant el sistema educatiu. I tots estos esforços s’han pogut fer a pesar de l’infrafinançament que patim, a pesar de governs espanyols “en funcions” o “amb funcions”, tant fa perquè tant els uns com els altres s’han demostrat incapaços de resoldre els problemes valencians i amb un govern valencià que, sense deixar de reivindicar el que per justícia ens toca, ha tingut clar quines són les prioritats i que en allò més important no només no retallarà sinó que cal incrementar els recursos.

D’igual manera a la política local comença l’activitat després de l’estiu. És moment, ara ja sense excuses, de reprendre tot el que tenim pendent, de vigilar que els serveis públics i el manteniment de la ciutat estiguen al nivell dels impostos que paguem, de treballar per a transformar el nostre poble i fer-lo millor i des de Compromís per Novelda tenim la voluntat intacta i renovada per a seguir treballant per Novelda.

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES