Art. de opinión de Marga Pastor, EU Novelda – Edición Impresa

HEM SALVAT LA SERRETA!

L’últim Plenari de l’Ajuntament de Novelda va plenar d’alegria tot el col·lectiu d’Esquerra Unida a Novelda. Per fi el projecte d’urbanitzar el paratge de la Serreta amb l’obligatori camp de golf ha estat eliminat.Han passat al menys 10 anys des de les primeres notícies que amenaçaven amb una bogeria típica i tòpica del temp de la borbolla immobiliaria i que hauria acabat amb un paratge  de la comarca .

Desde el primer momento nosaltres ens van oposar. En aquell momento no estaven a l’Ajuntament , però vam iniciar campanyes contra aquest projecte com la de “salvem la Serreta”. La legislatura pasada aconseguirem aturar-lo però quan el Partit Popular torna al govern de l’Ajuntament ens van tèmer que el projecte estaria adormit per a quan s’esvandira l’actual crisi.

Però no ha sigut així . Malgrat que el PP no més fa 7 anys duia a l’Ajuntament la veu de l’empresa urbanitzadora , que contaba amb la complicitat de la Conselleria d’Urbanisme , l’ajornament que des de Novelda varem imposar nosaltres, ha fet imposible que la destrucció de la Serreta fora realitat.

Per suposat no hem estat sols sino que col.lectius ecologistas o els nostres companys dels Verds i altres col.lectius d’Esquerra Unida arreu del País Valencia i amb els seus servicis jurídics ho han fet possible. Per una vegada, Novelda ha tingut sort i no ha de soportar una urbanització fantasma con altres pobles propers al nostre.

I, ara què? La legislatura ja ha acabat i en urbanisme el PP ja no pot fer més mal. Però nosaltres ja estem pensant al futur i seguint pensat en el mateix que abans: Novelda precissa d’un Pla General d’Urbanisme que mire pel bé de la majoria de la gent i no per la minoría d’especuladors com passava fins ara.

Quan passen aquests anys de patiment on les polítiques són dictades per els poders finançers i els “nostres representans” fan el que es dicten els poderosos, ens adonarem que molts han estat titelles de les grans empreses electriques , de construcció o d’especulació finançera.És el matéix que fa uns quants anys que els que dirigien  el ball eren les grans constructores…Tot era fum i si ara ens volen fer creure que l’unica política posible és l’actual abans deien el matéix . Per què hauriem de creure’ls?

Al futur més immediat, canviem el nostre destí. Res està escrit. No ens deixen acovardar per els que amenaçen amb plagues bíbliques si no fem els que ells diguen. El que la Serreta estiga ahí com sempre , significa que el que lluita pot vèncer. Però el que s’aplana es vençut irremediablement.

SALUT I ENHORABONA A TOTES I A TOTS!

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES