Art. de opinión de Marga Pastor (Portavoz EU Novelda) – Edición Impresa

SÍ A ALTRA UNIÓ EUROPEA, NO A LA TROIKA

Abans de votar el proper 25 de maig , cadascú dels novelders i novelderes hauria de considerar aquestes questions per a evitar penedir-se després :

1. Tots nosaltres tenim el poder de canviar el model polític-econòmic que ens castiga i que sols afavorix a l’élit económica.

2. Cap vot dels treballadors hauria d’anar als partits politics que han fet des de 2005 retallades als serveis publics i reformes laborals perjudicials per a la clase obrera.

3. Repasar la política de les últimes legislatures i rebutjar els que han defensat als governs “colonialistes “ respecte Alemanya.

4. Així mateix recordar que Izquierda Unida ha estat l’única organització que votà sistemàticament en contra del Tractat de Maastricth i de la proposta de Constitució Europea que volien imposar.

5. Des de Europa se decidiran els politiques  que ens afectaran directament,  com a valencians i com a novelders .  Es juguem  aspectes tan decisius per al nostre futur com a poble, com la recuperació del nostre teixit industrial tradicional, el marbre a Novelda, la posada en marxa del corredor mediterrani, les ajudes i protecció a la nostra producció agrícola, la sostenibilitat mediambiental del nostre territori …

Estem davant una crisi de la pròpia configuració de la Unió Europea i d'un model insostenible de creixement econòmic. La crisi actual és el resultat de polítiques aplicades des de fa anys i consensuades per tots els governs europeus. Aquesta és una crisi de la Unió Europea i del sistema capitalista, i si no resolem els problemes subjacents durarà com a mínim una dècada més, tindrà un caràcter molt més greu i acabarà en un nou ordre social molt perjudicial per a l'àmplia majoria de la població
 

La Unió Europea realment existent no és una articulació solidària de les economies nacionals, ni menys encara la construcció d'una Europa social, sinó un tauler de joc que han dissenyat els grans capitals europeus per a enfortir la seua posició a tot el món.
 

El missatge és clar: cal trencar amb la troica i amb el projecte neoliberal. Açò implica reconèixer la impossibilitat d'articular un projecte alternatiu en el marc institucional de l'actual Unió Europea. I existeixen raons suficients:  les  agressions socials estan generant milers de mobilitzacions de treballadors, i joves sense treball, pensionistes, de professionals de serveis públics, de vagues generals per a reclamar la fi de la política de retallades imposada pel seu dogma de l'equilibri pressupostari.

A Novelda els col.lectius d’ els Verds i Esquerra Unida, explicarem en la campaya  a la ciutadania els efectes negatius de l’actual Unió Europea i com es posible una Europa que defense altres valors , que defense als pobles front als bancs i les grans multinacionals , que defense un model de creiximent sostenible, crear estructures polítiques i socials més democràtiques i participatives,
 

Els principis que han de guiar l'Europa alternativa són l'objectiu de la plena ocupació, la reducció de les edats de jubilació i les hores setmanals de treball, la cohesió social i territorial, convergència en matèria de salaris, ocupació i protecció social, i  afavorir la reconstrucció d'un sistema europeu de serveis públics de qualitat… Tot açò ha de substituir el nucli central de l'actual projecte neoliberal basat en la desregulació.

Per tot això ,els ciutadans i ciutadanes que se  senguen d’esquerres sols han de dirigir-se a la candidatura de la Esquerra Plural, en la qual estem repressentats tant els Verds com Esquerra Unida , que també estem junts a l’Ajuntament de Novelda.  Ens juguem molt !

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES