Art. de Fran Martínez Alted, Secretario de Comunicación del PSPV-PSOE Novelda (edición impresa)

9 d´octubre

El 9 d´octubre és un bon moment per a fer balanç, per a reflexionar sobre el valor de l’autonomia política, i per a destacar tot el que ha aportat a la societat valenciana, així com les insuficiències que hi hagen pogut haver i les seues possibilitats de desenvolupament futur. I més aquest any que es compleix el 30 aniversari des que al 1982, es va aprovar l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i amb ell els valencians recuperàvem les institucions d’autogovern.

Ens trobem en una situació greu i preocupant, immersos en una crisi econòmica que afecta a la Comunitat Valenciana de manera especialment intensa, amb una Generalitat intervinguda, la imatge de la Comunitat per terra i el model de gestió dels governs autonòmics valencians dels últims anys trencat i desprestigiat.

Uns Governs del PP que han malbaratat els recursos en fundacions, empreses públiques, privatització de l’educació i la sanitat, grans esdeveniments i projectes improductius, mentre han situat la Comunitat a la cua en les funcions primordials i la raó de ser de les comunitats autònomes com és la gestió de l’educació, la sanitat, atenció a la dependència, promoció de la cohesió social i civil col·lectiva.

A més, aprofitant la crisi, hi ha una ofensiva contra les autonomies per a desviar l’atenció i fer-les les responsables de tots els problemes que ens afecten. En el fons la pretensió d’aquests sectors de la dreta és acabar amb l’Estat de Benestar i tornar a una Espanya uniformista i centralista.
Hem d’actuar. Som una societat amb capacitat d’iniciativa, de generar empreses, treball i riquesa, d’estudiar, investigar i innovar. Els valencians som un poble obert, solidari, amb voluntat de conèixer i col·laborar amb tots els pobles d’Espanya i una tradició antiga per obrir-nos pas en tots els mercats del món i superar les dificultats puntuals, per molt greus que siguen.
Els socialistes considerem que el problema de la Comunitat Valenciana no és l’autogovern, sinó el mal govern, la mala política, la gestió errònia, el malbaratament i la falta de defensa dels interessos reals de la majoria dels valencians i de la Comunitat Valenciana que s’ha dut a terme durant els últims 17 anys gràcies als governs del PP.

Cal, per tant, que els valencians i les valencianes, en estos moments difícils, posem en valor els elements i principis que donen sentit a l’autogovern de la Comunitat.

Per això desde el PSPV-PSOE manifestem la validesa de l’autonomia i el compromís en la seua defensa front als intents d’acabar amb el model d’una Espanya plural, diversa i solidària. Perque considerem que autonomia significa garantia de sanitat, educació, polítiques socials per a tots. I també el reconeixement de la nostra identitat com a poble.

Volem instar al President de la Generalitat a iniciar un diàleg amb els ajuntaments, tots els partits polítics, sindicats, associacions empresarials, i societat civil per a aconseguir un acord en defensa de l’autogovern, de la consolidació de l’Estat de Benestar i la creació d’ocupació.

També volem reclamar al Govern d’Espanya, encapçalat per Rajoy, a modificar el model de finançament autonòmic per a que es resolga el tradicional greuge patit per la Comunitat en els anteriors models de finançament. Exigir la mitjana de finançament per càpita en la inversió d’infraestructures als Pressupostos Generals de l’Estat. En el proper 2013 especialment, perquè el Corredor Mediterrani i l’AVE a Alacant i Castelló siguen declarats actuacions d’interès principal i, per tant, es prioritze la seua assignació pressupostària.
Per tant, des del respecte, la integració i la no exclusió és l´hora de fer propostes, de fer valdre el nostre patrimoni, la nostra llengua i el nostre territori. En definitiva, es l´hora de les persones.

Otras noticias de interés

5 COMENTARIOS

  1. CUANDO ESTABA MARIANO NO LE IMPORTABA EL PSOE, Y CRITICABA A VICTOR CREMADES, Y AHORA ESCRIBE EN,,,VALENCIÁ¡¡¡¡¡¡ QUE COLLONS INMACULADA.

  2. CON LAS CACEROLADAS Y LOS POLLOS QUE LE HA MONTADO ESTE MUCHACHO A MARIANO Y SU PROPIO PARTIDO Y AHORA AL PODER. QUE INJUSTA ES LA POLITICA

  3. Este chico es uno de los pocos políticos capacitados para gobernar. Es economista. Menos criticas y más trabajar!!!

  4. Estas personas son las que necesita el ayuntamiento, personas preparadas y no cuatro gazmoños que no tienen ni el graduado.

  5. ESTE NO TIENE NADA LO UNICO QUE TIENEN ES ENCHUFE , AQUI , EN LA SAT DEL MONTAGUT ECTTTT

    DE ABUELO A PADRE A MADRE Y AHORA A NIETO

    PARA MATARNOS

    JE JE VIVA FRANCO

    PD . HAY GENTE MUCHO MAS PREPARADA EN EL PARO

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES