Art. de opinión de María Dolores Beneyto, Esquerra Unida (Edición impresa)

Novelda Canyí 2011

La gent de la meua edat que s’ha interessat des de sempre per la política, ha de tenir la sensació de patir d’allò que es diu “deja vu” als últims temps. Sembla que torna Margaret Theacher o la Carmen “Collares”. Eixemples uns quants: a Novelda, desfilada de masclistes que demonitzen a les dones que decideixen abortar de forma voluntaria, que els frares ocupen espais públics que es neguen quan una obra de teatre es crítica amb el poder i si és en valencià … ni te conte. Aquest és el cas de la censura de l’obra de teatre de la companyia “Pot de Plom”, per part del PP de Novelda. No us sembla que em tornat als anys 60 del segle passat?

Una de dos: o es confirma allò de l’Einstein de viatjar al passat per la llei de la relativitat o estem en mig d’un malsomni i a veure si ens despertem prompte. O serà que la història transcorre de forma pendular?

A Novelda sembla que governa Torquemada o Felip V, aquell que ho feia “por justo derecho de conquista” i que va morir boig com una carabassa .

Als plenaris que he pogut assistir, l’autoritarisme de l’alcaldessa es fins i tot ridícul. Les respostes dels regidors als preguntats de l’opossicio són una burla a la inteligència i al sentit comú dels representants electes de la meitat del poble. El seu tarannà antidemocràtic al pretendre interpretar de manera restrictiva el reglament, ni tan sols dissimula el raonament de que la majoria absoluta, per al P.P., és el mateix que la patent de corso dels antics pirates. Com es veu la democràcia s’ha degradat i ha estat sustituïda per un despotisme intolerant, que no respecta ni la mínima cortessia a la gent que no pensa com ells. Una de les estratégies és impedir rebatir a les seues contestacions per a evitar posar en evidència la mancança d’arguments. D’aquesta manera s’ha perdut el debat polític que és imprescindible en un democràcia avançada.

Com que ja els coneixem, al col.lectiu local de Esquerra Unida, no esperem res bo del govern local del Partit Popular. Això no vol dir que els anem a deixar tranquils. Denunciem i denunciarem els trets reaccionaris del grup majoritari però antidemocràtic que governa l’Ajuntament. Farem ús de tots els recursos de que disposem per alertar al poble de les carències democràtiques de la dreta local.

El P.P. és al.lergic a la transparència, no sabem què fan ni què faràn perque no donen compte de res. Han llevat l’opossició de la Junta de Govern, i obstaculitzen el dret a la información. La crisi econòmica els ha servit d’excusa per a eliminar partides econòmiques que donaven suport als grups polítics distins al seu i també per a eliminar polítiques socials al poble com per exemple el “Bonollibre”.

Molta gent de la meua quinta, d’esquerres i valencianista que ha conegut el tardo-franquisme està tornant a la lluita i ensenyant als més joves que no ens hem de rendir i com abans estan a les movilitzacions del moviment del 15-M.

A tots ells i elles:

Salut i força.

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

  1. Aquest sistema de Govern que tenim a Novelda ABSOLUTISTA i RANCI es una mostra del que ens espera els próxims anys a nivell estatal.
    Fer les coses perquè sí, no donant oportunitat a l’ oposició perquè puguen ficar basa i no se’ ls permeta participar en la vida política per a defendre els nostres interessos.
    Reconec que s’han guanyat a pols que sent un cert grau de animadversió cap a ells.
    Com demòcrates i lliures que som, també tenim els mateixos drets i exigim que se’ns respecte. No som titelles de la intransigència de ningú.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES