Manifiesto de Els Verds sobre el día de la Tierra

Per la Terra i per la gent

El moviment ecologista mundial celebra el 22 d’abril el Dia de la Terra, quan l’any 1970 més de 20 milions de persones nord-americanes ocuparen els carrers i espais públics per reclamar una consciència comuna als problemes de la contaminació, la conservació de la Biodiversitat i la defensa del planeta Terra.
En este día Els Verds de Novelda denunciem la situació crítica que viu el conjunt del nostre planeta.

El paper de la democràcia, és reforçar la gestió pública dels recursos, tenint en compte 1.- Recuperar la Democràcia per i per a la ciutadania. 2.- Amb equitat i justícia per a tots i 3.- Respectant els recursos d’este planeta perquè puguem Sustentar-nos, esta generació i les pròximes.
Per a això hem de tornar a reconciliar-nos amb les nostres necessitats més bàsiques, hem de trobar-nos en el camí cap a l’autosuficiència, utilitzant recursos pròxims, renovables, saludables i descentralitzats.
De la crisi, ens hem assabentat, la majoria, a l’explotar la bombolla del capital especulatiu i immobiliari, però la veritable crisi, la que esta en l’origen i sobretot la que hem denunciat és la d’este Sistema, que està basat en l’interès d’uns pocs; que amb la fabricació i venda de productes innecessaris, amb l’únic interès de traure el màxim benefici, ens obliga a consumir i consumir, a costa de la nostra salut i la del planeta.

És l’hora d’un nou contracte ciutadà i verd que actúe contra el canvi climàtic, la desforestació, l’escassetat d’aigua neta o els perills de la contaminació nuclear, química i genètica. El consum energètic vinculat a la producció és clarament insostenible i, des de l’any 1990, les emissions de gasos amb efecte hivernacle s’han multiplicant per 4 incomplint clarament les previsions de Kioto; les fallides constants de la nuclear de Cofrents -la major en potència instal•lada de tot l’Estat- són massa freqüents, mentre alhora s’acumula el perill de la ubicació a Zarra de centenars de tones de residus radioactius d’alta activitat procedents de totes les nuclears de Espanya.

Des del País Valencià, una zona mediterrània especialment vulnerable per la gran fragilitat dels seus ecosistemes, Els Verds del PV cridem a totes les formacions verdes, a tot el teixit social ecologista i defensor dels valors ecosocials i cívics, a totes les persones que aspiren a una societat amb democràcia real i participativa, on no càpiga la corrupció política i econòmica, on els drets de la ciutadania, dels pobles i de les espècies naturals siguen respectats, on l’economia estiga al servei de les persones, de totes les persones, conservant el Planeta per a les futures generacions a fer un gran acord verd que canvie l’actual crisi econòmica, ecològica i política en un futur d’esperança i de pau per a la Terra i la gent.

Artículo anterior
Artículo siguiente

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

  1. Comparto esta preocupación y análisis, aunque creo que falta el elemento clave: más radicalmente aún que este Sistema, ‘la veritable crisi, la que esta en l’origen i sobretot la que’ yo denuncio, es que hemos dejado fuera de la vida del planeta ¡a su Creador!! Es imposible la ecología, el equilibrio del ecosistema Tierra, si dejamos fuera de nuestras vidas a Aquel por quien y para quien fueron creadas todas las cosas, y por medio del cual todas subsisten: Jesucristo (Colosenses1:15-20). En la medida en que vivimos desconectados del Creador, la Fuente de la Vida, y rechazamos a su Hijo enviado, Jesucristo, para hacer nuestros caminos independientes, estamos quebrantando el equilibrio ecológico de nuestro hogar terrestre, e incluso el de nuestra propia persona. Todo lo que hagamos desde esa situación es pura estética ineficaz.
    De hecho, por nuestra rebelión contra el Creador, ya hemos echado a perder sin remedio este mundo, sólo nos queda la esperanza en Aquel que dice: ‘YO HAGO NUEVAS TODAS LAS COSAS’ (Ap 21:5), y ha inaugurado ya en Cristo una NUEVA CREACIÓN (2Cor 5:17) a la que todos estamos invitados, y ‘según las promesas de Dios esperamos cielos nuevos y tierra nueva en los que habita la justicia’ (2Pe 3:13). NO APLACEMOS NUESTRA DECISIÓN POR CRISTO, porque ‘el día del Señor vendrá como un ladrón. En aquel día los cielos desaparecerán con un estruendo espantoso, los elementos serán destruidos por el fuego, y la tierra, con todo lo que hay en ella, será quemada’ (2Pe 2:10). No queda mucho tiempo, nadie podrá decir que no se dieron suficientes señales y avisos.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES