Art. de opinión de Rafael Abat i Irles (col.lectiu lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del país valencià)

Què fem? Qui som?

Allò que avui és el grup parteix del que fins fa un any i escaig va ser el Grup Cristià del Lambda.

El grup d’assumptes religiosos del col.lectiu lambda prové de l’antic grup cristià que ha funcionat al si del col.lectiu durant més de 10 anys. Aquest canvi prové de la necessitat del col.lectiu per tal de donar resposta a la gent creient lgtb (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). Així ho considerà el grup també i es va fer efectiu al darrer congrés del col.lectiu. El principal objectiu del grup és doble, la normalització del fet creient al món lgtb i la normalització de l’homosexualitat, bisexualitat i transsexualitat al món creient. També lluitar contra la lgtb-fòbia al si de les esglèsies i les seues jerarquies, fer palés que no és incompatible ser una persona religiosa o creient amb l’orientació sexual ni amb la identitat de gènere, més bé son dues vessants (fe i orientació/identitat sexuals) de la persona que no es poden viure per separat. Cal treure tot allò de bo que ténen les religions i recuperar el seu sentit de diàleg, de resolució pacífica de conflictes i no com històricment han fet moltes vegades, imposar-se per la força, anar de la mà del poder civil (barrejant-se moltes vegades) per a donar suport a guerres en nom de déu…tergiversant el seu autèntic sentit de ser.

Malauradament tenim exemples actuals i recents com el nacionalcatolicisme en època de la dictadura al nostre estat… Hem de treballar conjuntament per erradicar la discriminació que pateix la dona i la gent lgtb per part de les nostres jerarquies.

El grup també és un lloc de trobada i acollida on es pot viure lliurement la nostra fe,amb pregàries i celebracions conjuntes, diàleg interreligiós… trobades periòdiques amb grups semblants de la zona (País Valencià i Múrcia) i paticipant també de la trobada estatal de l’àrea d’aarr de la Felgtb (federació estatal lgtb). Al grup és molt important viure amb llibertat la fe i ser un espai on s’exerceixen els nostres drets i la nostra forma de pregar sense les normes anacròniques de les jerarquies i així ho vivim des de fa anys, es a dir, les celebracions les anima o coordina una persona però intentem no reproduir els esquemes presidencialistes exageradament clericals i discriminadors de la dona que es solen vore arreu, sense voler entrar en confrontació amb ells sinó amb ganes de diàleg. El grup va fent la seua tasca i caminant poc a poc en aquest sentit.

Un objectiu també és la visibilitat grupal i personal en la mesura de les possiblilitats perquè pensem que tot allò que no es veu es com si no existira. Hem de donar testimoni de l’estima que Déu/Deesa ens té i creem que no pot crear res dolent. Ens ha creat tal com som amb la nostra orientació sexual i identitat de gènere que es un do seu del que estem agraits i agraïdes i vol la nostra felicitat. Ja no existeix la creu o l’estigma d’altres èpoques, ara vivim en el món de la resurrecció i de la vida per a gaudir-la. L’homosexualitat (el fet lgtb) no és cap delicte, el delicte és l’homofòbia (lgtb-fòbia).

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a www.lambdavalencia.org (grup d’assumptes religiosos).

Otras noticias de interés

8 COMENTARIOS

  1. Es muy cierta la estima que Dios (hablo del Dios y Padre de Jesús) os tiene y que no puede crear nada malo, pero los seres humanos sí podemos hacer el mal, cuando decidimos por nosotros mismos lo que está bien y lo que está mal al margen o en contra del diseño del Creador y de su Palabra, y el hecho de que Dios ame profundamente a todo ser humano no significa que apruebe cualquier conducta. La homosexualidad, bisexualidad y transexualidad (así como el adulterio o cualquier forma de sexo fuera del matrimonio entre un hombre y una mujer) son conductas contrarias a la Voluntad de Creador, Él no las aprueba y no es posible ‘normalizarlas’ con la vida cristiana genuina. Tampoco aprueba que hagáis publicidad de este tipo de conductas, pues ello constituye otra conducta más condenada por Jesús: escandalizar, es decir, guiar a otros a que tropiezen haciendo el mal.

    La homosexualidad no es un delito civil, pero sí es una transgresión de la Ley divina inscrita en el ser humano; la homofobia es odiar a los homosexuales sin distinguir entre la persona y sus conductas, pero Dios en absoluto odia a ninguna persona, lo cual no significa que deba estar de acuerdo con todas sus conductas. Dios os ama hasta lo impensable, pero desaprueba vuestra conducta en el área del sexo, que como toda conducta contraria a su Voluntad, va en perjuicio de la realización del ser humano según el diseño y destino para el que ha sido creado (nuestra naturaleza no es dada, no somos libres para crearnos a nosotros mismos, esa es precisamente la propuesta de ‘la serpiente’). Por esto, porque os ama y desea que tengáis su Vida en abundancia, os llama (nos llama a todos) a abandonar las sendas que os alejan de Él y que conducen a la muerte: «¿No sabéis que los injustos no heredarán el reino de Dios? No erréis; ni los fornicarios,…/…ni los adúlteros, ni los afeminados, ni los que se echan con varones … heredarán el reino de Dios…» (1Cor.6:9…/…10).

    Querido amigo Rafa: vuélvete al Señor, Él te está buscando.

  2. Tus palabras, Plácido, destilan rabia, condena y nada de humanidad cristiana. Celebra que de vez en cuando se renueve el aire y se expongan con sinceridad y respeto otros modos de vida. No vivas atrapado en esa claustrofobia mental que tan torcidamente te guía, pues ensucia tu mente y hace daño a otros (sin darte cuenta), aunque espero que esos otros sepan alejarse de tus tijeras y de tu martillo. Déjate de sermones y de interpretaciones ex cátedra y escucha con respeto cómo laten otros corazones, si es que, como parece que pregonas, amas a Dios.
    Mi Dios está más lejos del censor que del honesto, del petulante que del humilde. ¿Y el tuyo? ¿Realmente crees que te quiere en ese púlpito de dictadura? Diría que no estaría contento leyéndote… Y «sorry», no me hables de no hacer publicidad de lo que uno siente: la Iglesia, «tu iglesia», no abandona los canales mediáticos ni harto de vino. En lo único que convengo contigo es en que la sexualidad no es un delito civil, aunque tú (perdona) la bordeas. El delito civi, el penal, y diría que hasta el moral y el ético (si existieran).

    No te aconsejo que llames ‘injustos’ a los homosexuales. Si te miras frente al espejo con «placidez» tras escribir lo que has escrito, posiblemente llegues a ver esas palabras estampadas en su superficie, señalándote. Y te lo dice un homosexual. Por si dudas.

  3. benvolgut plàcid, tu saps moltíssima més teologia que jo però sabràs que la bíblia no es pot interpretar ni llegir al peu de la lletra. agraïsc els teus comentaris perquè sé que els fas des de l’estima, encara que no els compartisc. pense que déu no condemna res que vinga de l’amor. allò nostre no és publicitat és visibilitat. crec que hem de mirar allò que ens uneix per exemple la visió antimilitarista, recorda el suport a la causa i a la teua persona quan estigueres on tu saps etc.. i en aquests temes lgtb pense que estàs fent-li el «treball brut» a la jerarquia catòlica, també t’ho dic des de l’estima.

  4. para todos.

    Pues el hombre animal no percibe las cosas del espiritu de Dios. son para el locura y no puede entenderlas,porque hay que juzgarlas espiritualmente. Al contrario el espiritual juzga de todo , pero a él nadie puede juzgarle.
    Corintios,2-3

  5. Yo creo que los cristianos, los que siguen a CRISTO deberían arrancar ya de una vez las cartas de «San» Pablo, personaje oscurantista y misógino donde los haya. No pueden tener el mismo peso los Evangelios que las cartas y preceptos de este resentido fundamentalista asustaviejas. Dudo mucho que las palabras de Pablo sean la Voluntad del Creador.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES