Màscares

Escrit de Juli Martínez Amorós, BLOC DE NOVELDA

No sé si se n’han adonat, però en Canal 9, Paco Camps ha deixat de ser Francesc per a ser, de nou, Francisco. Com el cantant, però sense eixe xorro de veu. A canvi, però, Camps té un xorro de vots que vés a saber si no creixeran encara més. Potser, Camps s’ha canviat de nom per eixa pruïja de renovar-nos o morir que sentim tots en cada any nou. Potser, ho ha fet per a mostrar el seu condol per l’eliminació de Singles de la graella de la televisió valenciana. O, potser, portant a l’extrem la dualitat ideològica peperil valenciana, és que en els anys senars Camps és Francisco, i en els parells, Francesc.

Jo opte per creure’m la tercera hipòtesi: per alguna raó que s’escapa al meu intel•lecte, ara toca donar corda al sector més dur i espanyol. Bé està. Vull dir que bé està que es lleven la màscara. El PP és el que és, jo no he de descobrir-ho ni de qüestionar-ho. El que no és, però, és el partit valencianista per antonomàsia. No, això només ho és quan convé, i de façana cap a fora.

El partit valencianista per antonomàsia, eixe partit que, almenys teòricament i d’acord amb els estudis sociològics, esperen, desitgen i anhelen vora un 15 o 20% de valencians i valencianes, eixe partit deu ser que està per vindre. O, potser, està a punt d’arribar.

El Bloc Nacionalista Valencià afrontarà el pròxim 28 de febrer el seu V Congrés Nacional. Una fita en què pretén reinventar-se, superar les limitacions històriques que el situaven sempre per davall del 5% de suport electoral i deixar arrere l’experiment de les últimes eleccions. Bé està. Vull dir que bé està que el Bloc es repense i que vulga aparéixer davant la societat valenciana com el que ha de ser: el partit central de tots els valencians, l’espai en què convergim els qui, per damunt de tot, ens sentim valencians. Sense màscares. Sense dualitats. Sense mescles que no quallen simplement perquè no poden quallar. Fa goig només de pensar-ho: un 15% de vots…

Si ho aconseguiren, el primer que els demanaria és un favor personal: que feren força perquè es tornara a emetre Singles. Els dilluns d’ara, sense Diana Palazón fent de Glòria, no són ja el que eren. I, ben mirat, jo també tinc barbeta i em diuen Juli…

Otras noticias de interés

3 COMENTARIOS

  1. Hola, me gustaría saber cuáles son» las mezclas que no cuajan porque simplemente no pueden cuajar» al margen de ser una afirmación que me crea cierto desconcierto negativo me gustaría ante todo saber de qué se habla en esta página.

  2. Es posible k me lo escribais en Castellaño por k me gustaria leerlo

  3. Senyora josefina martinez, no vull que s’ofenga però crec que si una persona té interés en llegir un escrit doncs fa el possible per entendre’l. En tot cas, li oferisc la traducció directa de google d’aquesta pàgina. http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=es&u=http%3A%2F%2Fwww.noveldadigital.es%2Fnoticia.php%3Fn%3D4643&sl=ca&tl=es

    Use el http://translate.google.com/

    Espere que li servisca.
    _____________________________________

    En quant a l’article de Juli, crec que el BLOC ha de deixar de comportar-se (o aparentar) com la p…eta del PSOE, deixar d’estar a l’esquerra del PSOE. Pareix que comença a canviar la cosa. Sou el partit frontissa i encara sembla que no ho sabeu. Ha de renovar-se i ser el partit de tots els valencians (paraules molt usades pel Molt Honorable). El BLOC ja és la tercera força política del País en els municipis i ha de fer esta funció. El PPCV i el PSPV-PSOE depenen de les direccions a Madrid, en canvi, el BLOC és el partit dels Valencians. «Més País, més Valencià», és molt bon lema per al Congrés. Espere que se depuren en el Congrés algunes coses i que altres finalment no se toquen (supose que sabràs de que parle, Juli).

    El BLOC ha de deixar clar que és l’alternativa al front PSOE-PP de Madrid. Ha de deixar clar que si ha de fer coal·licions amb altres formacions (Els Verds-Esquerra Ecologista, Iniciativa-PV, EUPV…) ell ha de ser el que lidere eixes coalicions. Crec que ara aneu per bon camí. També heu d’oferir la mà a tots el partits valencianistes com ERPV (cosa difícil de fer, però necessària), UxV, Estat Valencià per fer un front comú. Recordem els anys 30 amb Esquerra Valenciana i Esquerra Republicana del País Valencià. Crec que l’intenció que teniu és fer allò que no vau fer en la transició i si se va fer en la II República. Bé, crec que se poden fer les dos, però teniu cura.

    Molts votants del BLOC, encara que vegem que cal una renovació i una acceptació als símbols estatutaris, som fusterians i ens costa molt. Al final pareix que parlaré del tema que ha preocupat a una gran part del fusterianisme. Molts accepten la Senyera del Cap i Casal com a Senyera del Cap i Casal Regne de València, però ens costa acceptar-la com a Senyera de tot el País. Som molts els que preferim la preautonòmica, però no rebutgem la Senyera coronada. Es mereix tot el nostre respecte ja que és la de la capital, on va nàixer el nostre antic Regne. Clar que cal una recuperació de símbols però crec que això no fa falta posar-ho en els estatuts, s’entén per lògica. Si es fica, molts poden arribar a conclussions errònees. UPV és fusterià, i molts antic militants pensaran allò que estic dient ara. A les comarques la Senyera Coronada se veia molt poc, fins que no va arribar la Transició. La bandera tradicional (per no dir folclòrica) era la Senyera Reial («nua»). Però les coses canvien i haurem de canviar amb elles.

    Vull fer una última reflexió. M’ha sorprés amb satisfacció la recuperació de les estrelades. És un símbol que mai hauríem d’haver donat l’esquena. Supose que serà cosa de la nova Esquerra Valenciana integrada en el BLOC. Ben fet.

    Salutacions i gràcies!

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES