MÉS “GUAPOS”, MÉS “LISTOS”, MÉS ALTS

Artículo de opinión de Manolo Garcia Irles, Bloc Novelda

Ja hem començat un nou curs escolar. Els nostres xiquets i xiquetes, amb les seues motxilles carregades de llibres i il•lusions omplin els carrers i, amb les seues rialles i jocs, alegren les escoles, tan buides a l’estiu.

A més, enguany és un any que serà decisiu en les seues vides, encara que no ho saben, perquè seran més “guapos”, més “listos” i més alts. Perquè s’ho mereixen.

Mereixen estudiar en anglés i ja ho podran fer a les escoles de la Comunitat Valenciana, pionera en açò com en moltes altres coses. Així, estudiant en anglés, seran científics, triomfaran a Hollywood, participaran en missions espacials i emularan Gasol i Rudy a l’NBA.

Abans, quan estudiaven en valencià i castellà no ho hagueren aconseguit, però ara sí, ara faran que els seus somnis siguen realitat.

I per a demostrar-ho, res millor que començar per Education for the Citizenship, on els nostres fills i filles creixeran coneixent els seus drets i els dels altres de la millor manera que puguen imaginar: amb dos professors a les classes, practicant la traducció simultània. Així ja estaran preparats, també, si van de delegats a l’ONU o a qualsevol Congrés Internacional d’Açò i d’Allò.

I com, a més a més, estudiar en anglés facilita l’aprenentatge de les llengües i millora la comunicació, els nostres alumnes ja no necessitaran logopedes. Per açò, almenys en quatre col•legis públics de Novelda, les tres aules habilitades de logopèdia que funcionaven els últims tres cursos, ja no fan falta. Només amb sis horetes a la setmana en tindran prou per als xiquets amb necessitats educatives d’audició i llenguatge. Així, de pas, es redueix l’atenció a una tercera part de l’alumnat que la necessita o la necessitava el curs passat, perquè enguany, com serà més “listo”, més “guapo” i més alt, ja no li farà falta.

I mentre el professorat –d’infantil, primària i secundària- tragant, que per això ens paguen tan ben pagats. I els pares, contents de vore com els seus fills es tornaran més guapos, més listos i més alts…..i els valencians, en “Los mundos de Yupi”: amb grans premis de fòrmula 1, Volvos Oceans races, America’s Cup, Terres Mítiques…

Sí, senyor, optimitzant recursos: reduïm professorat perquè ja no el necessitem i augmentem el nostre “prestigi internacional” i així serem tots MÉS ALTS, MÉS GUAPOS I MÉS LISTOS.

O NO?

Otras noticias de interés

2 COMENTARIOS

  1. Pero que dice este, si la formula 1, si el mundo de yupi, o el ocean`s,lo hubiera echo el partido suyo o sea bloc nacionalista se hubiese callado…

  2. estoy totalmente deacuerdo con lo que ha escrito, lo malo es que he necesitado mas de 1/2 hora para enterame de lo que pone, debido al poco respeto que tienen estos del bloc por todos los que no hablamos como ellos, yo estoy deacuerdo que escriban como quieran pero luego que lo escriban en castellano tambien para que nos enteremos todos que me imagino que es lo que quieren cuando escriben algo y no solo los cuatro que saben leer el valenciano

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES