Deures sense fer

Artículo de opinión de Mª Dolores Beneyto, concejala de Guanyar

Potser el tema central d’aquest setembre siga el retorn dels estudiants a les aules. En un context social marcat per la crisi sanitària de la covid aquesta transició, normalment imperceptible, ha sigut prou traumàtica. Sabem que totes les institucions han redoblat els seus esforços per a enfrontar la situació de la millor manera possible però això no les pot eximir de la crítica en una societat democràtica.

En el nostre cas, la recent pandèmia ha evidenciat que si en els últims anys hi ha hagut una institució que ha patit l’infrafinanciament en la nostra localitat aquesta ha sigut l’educació infantil pública.

La gestió de l’ajuntament tocant a l’escola ha sigut francament deficient, amb retards constants en el subministre del material de protecció individual i un clima de confusió que dificultà la presa de decisions. La majoria de mesures preses per part del centre s’ofeguen en un mar d’incertitud a escassos dies de la seua implantació, com és el cas de la proposta d’implantar la jornada continua(avalada per l’àmplia majoria de les famílies del centre i que serviria per a reduïr signficativament el nombre de contactes per part dels familiars); a més a més, l’escassetat del personal, sempre present, s’ha agreujat davant de la negativa de l’ajuntament d’ampliar la plantilla, fent impossible l’implantació del sistema de grups bambolla. No es pot esperar que el mateix personal amb les mateixes hores haja de fer-se càrrec d’una quantitat de treball significativament superior sense cap ajuda externa.

El paper de l’escola és ara més crucial que mai, tenint que deixar els xiquets amb els iaios de cara al començament del nou curs ja no és viable, i l’abandonament per part del ajuntament resulta incomprensible. No és la primera vegada que el consistori descuida els serveis públics en aquesta legislatura i caldria ara recordar els intents de tancar els conservatoris de música i dansa.

Demanem a l’equip de govern que s’assega a parlar amb les educadores del centre amb la voluntat sincera d’escoltar les seues

demandes i prenga mesures per a superar aquesta situació. És necessari hui més que mai un compromís institucional ferm per l’educació de 0-3 anys que la reconega com a essencial en la formació dels nostres joves.

Artículo anterior
Artículo siguiente

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,640SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias