«Democracia participativa». Opinión de Mª Dolores Beneyto, Guanyar Novelda

Des de la constitució de Guanyar- Novelda, la democràcia participativa ha sigut entre altres un element primordial tant en qüestions internes com en assumptes municipals. En efecte, des del primer moment hem estat exigint la concreció i convocatòria dels Consells Municipals en les dues legislatures on hem tingut representació.

Hem de dir que a la sí de Guanyar, els dos partits que han tingut responsabilitats polítiques, ELS VERDS i ESQUERRA UNIDA, van ser capaços de llevar la participació a la realitat noveldera, mitjançant els Consells Municipals i després els pressupostos Participatius. Per desgràcia, ni en aquesta ni en l’anterior legislatura, la participació col·lectiva de la ciutadania en assumptes públics ha estat desapareguda.

Ens hem assabentat ara que hi haurà una experiència nova que sembla estar comandada per la nomenada Agenda Urbana de Novelda i que fins i tot té una responsable de participació. No podem sinó alegrar-nos, però per experiències passades som escèptics sobre el tema fins que sapiguem el mètode, la fi i quin format tindrà. Sembla que és un requisit obligatori per a l’aprovació del Pla General i que podria portar algunes subvencions. Però, com diuen en castellà «menos da una piedra».

Una ciutadania formada ha de ser una ciutadania ben informada, amb criteri polític per a distingir que interessos hi ha en cada proposta pública tant a els seus ajuntaments com a diferents àmbits de participació tradicional, com ara els parlaments autonòmics o l’espanyol. És cert que moltes vegades la sobre informació ens bombardeja amb moltes dades i quasi no podem diferenciar entre allò que és important i el que és accessori.

Però des de les organitzacions d’esquerra transformadora hem lluitat sempre contra els lemes grandiloqüents i que es dirigeixen al sentimentalisme per a amagar la pobra realitat de les classes populars.

Des de Guanyar, com ans des dels Verds i Esquerra Unida, animen a les organitzacions existents de tota mena a Novelda a participar activament en la nova experiència aquí al poble, encara que siga per a demanar més protagonisme en la política del dia a dia.

Està demostrat que aquells que no es dignen aparèixer a les reunions públiques decisòries, no per allò renuncien a pressionar als poders polítics perquè adopten la política que a ells es convé. A meitat d’aquesta legislatura tan municipal, estatal com a escala valenciana GUANYAR i UNIDES-PODEM pressionarem perquè s’adopten les polítiques precises que beneficien a la majoria de la població tant al nostre municipal com al País Valencià i a l’Estat Espanyol.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES