‘ASSUMIRÀS LA VEU DE UN POBLE’. Opinión de Alicia Mendoza, Guanyar Novelda

La cultura tradicional i popular valenciana és un dels pilars de la identitat del nostre poble.
Tothom a Novelda ha pogut gaudir en algun moment de les nostres tradicions gràcies a les associacions que lluiten per mantindre-les vives… nanos i gegants, associacions de xaramiters, randeres, la muixeranga i altres com El Rogle d’àmbit cultural, que porten anys lluitant, amb pocs mitjans, però molt de treball i il·lusió, garantint que a la nostra ciutat mantinguem intactes les arrels i defensem el nostre patrimoni cultural.


Moltes d’aquestes associacions, aglutinades a la Federació de Cultura Popular, porten anys plantejant i lluitant per impulsar la creació d’un Casal, és a dir un espai de germanor, on trobar-se totes les associacions de l’àmbit de la cultura, per tal de promoure el contacte i fer valdre el que som, un poble amb un valor al qual no podem ni volem renunciar.


Creiem en l’ús útil de l’espai públic, la cultura és un bé al qual no podem renunciar, però passen els anys i sempre son els grans oblidats, i fins i tot marginats per l’administració. No son importants, només dues vegades a l’any per tal de fer més vistoses les festes, però son prou més que soles això, clar que son festa i alegria, però també, lluita i fermesa en la convicció de què som un poble amb arrels i no podem renunciar a elles.


Cal establir un vincle més estret entre la ciutadania i la cultura, per tal que la gent siga partícip també fora d’aquestes dates assenyalades. Necessitem un espai, obert a la ciutadania per acostar-la i fer-la partícip de les nostres tradicions que són per a un poble el millor patrimoni que pot tindre.


Per tot açò una vegada més i totes les que faça falta, desde Guanyar Novelda, volem reivindicar qui som i el que podem oferir a aquest poble, intentar que no donen llargues una vegada més, perquè porten més de deu anys amb una reclamació legítima, i que cap equip de govern ha pres seriosament. Treballant incansablement per no perdre el que els nostres avantpassats van saber guardar i transmetre a les noves generacions la il·lusió pel que ens uneix.


I exigim que tant com nosaltres defenem el nostre patrimoni ho facen també les institucions, que no siga un “cupo” a cobrir, sinó que siguen conscients que vivim a un poble i una cultura que tots hem de respectar, protegir i mimar perquè és el millor que podem deixar als nostres fills i filles.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,490SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias